Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Čauky holky!!!
Přemýšlím o kočárku Bugaboo Buffalo. Fakt se mi funkčně moc líbí, ale ta cena!!!
![]()
Takže teď vás prosím o dvě věci:
Budu vděčná za rady, moc díky!!!
Pěkný den!!! Ahoooj ![]()
Házím jeden odkaz na prezentaci Bugaboo Buffalo: https://www.youtube.com/watch?…
Máte zkušenost s Bugaboo Buffalo?
Přidejte zkušenost s Bugaboo BuffaloKupovali jsme ho letos a stejně jsme váhali kvůli ceně. Teď jen kroutíme hlavou, jak jsme mohli být na rozpacích. Je to jednoznačně nejlepší kočár!!! A to jsem jich pár měla či vyzkoušela (JoolZ, Cam, Britax, Xlander). Je to totální pecka. Doporučuji se přidat na facebooku do bazarových skupin Bugaboo. My ho koupili z druhé ruky v top stavu se spoustou příslušenství za 19tis. a je skutečně jako nový. Zatím jsem neshledala ŽÁDNÉ nedostatky. Možná jen, že pro někoho může být větší a těžší (pozor na velikost kufru auta), ale mě to nevadí - zase má díky tomu úžasné jízdní vlastnosti. Pro mne bylo zcela zásadní, že se tam pak nechá přidělat stupátko se sedátkem pro druhé dítě (což prostě žádný jiný kočár nemá).
Mame Cameleona a kdyz jsem mela v ruce buffalo tak mi prislo ze ztratil vsechny vyhody kvuli ktere jsem vlastne bugaboo chtela. Lehky, jednoduse ovladatelny, otocitelny na miste, skladny…
Ja bych ho za cameleona nemelina. S nim jsem zvladli vzdy vse. Terenni kolecka sice mame ale vyuzili jsem jenou protoze opet s nema ztracel veskere vyhody ktere jsem od nej ocekavala.. kocarek byl s nama v tatrach, Krkonosich, na plazi, mesto I vesnice nikdy problem..
Ale pokud ti nevadi jak pise @Jančata ze je tezsi a vetsi tak nevidim problem… ![]()
@Jančata - Moc děkuju za reakci!!! Právě také přemýšlím o koupi z druhé ruky (i kvůli doplňkům, které se origoš prodávají zvlášť a v bazaru je většinou už komplet výbava a vyjde to levně…), ale partner by raději nový i kvůli záruce atd., takže nevím no…
@aknah31 - Děkuju za odpověď!.. Ten rozdíl mezi kočárky jsou nějaké dvě kila že?… No, mně se cameleon líbí víc vzhledově, ale: Zdá se mi, že má málo prostoru pod kočárem na koš, ta malá kolečka, dlažební kostky a cestování mi nejdou moc dokupy… Vy jste je neměnili tedy ani na horách?…Mně se třeba na cameleonu taky líbí, že má brzdu na rukojeti, otočná rukojeť oběma směry, což buffalo nemá, i když sporťák se může obrátit oběma směry… Ale nějak je mi celkově baffalo sympatičtější..
Měla jsem ho akorát v ruce. Nám obecně kočárky se sedačkou typu houpačka moc nesedí (jedno z kočárkových dětí potřebovalo i nastavitelný úhel sedu a rovný leh) a já nemám moc ráda teleskopické rukojeti.
Ony ty zjevné výhody můžou být, jak psala @aknah31, i nevýhody. Je to už velký sportovní kočárek a jako univerzál do města už moc pohodlný není a u akčnějšího batolete bude spíš na obtíž. Ale zase projedeš s ním všechno mnohem pohodlněji, i když nemá žádné odpružení, ani ruční brzdu, což později na tůrách u staršího dítka oceníš, ale není to nezbytné. Je velký a vydrží fakt i na vyšší dítě. Na svojí velikost je opravdu lehký. Má supr košík. Velkou stříšku v normální výbavě.
S napodobeninama to máš tak, že sice vypadaj stejně, ale mají třeba výrazně menší sedačku. Jestli chceš terénější kočárek, tak bych spíš jukla prostě na úplně jiné kočárky a zvážila, jak moc jde o terén a jak moc o styl.
@-Luciš- Tím, že se dá přehodit velká kola vpřed, tak ta jízda v terénu není s Cameleonem zase taková hrůza a projede relativně pohodlně. Jenom si na to musíš zvyknout. Plus ta teleskopická rukojeť ti pomůže i s tím, že nezapadneš nenávratně do každé škvíry. Jestli jsi z města a nebudeš zdolávat hory, tak je to výrazně lepší volba.
No já osobně bych teda Cameleona nikdy nechtěla. Jediné plus na tom vidím krásné barvy / kolekce a tím to pro mě končí. Ale každý to má asi jinak. Vidím tam dvě hlavní nevýhody - přední kolečka a dostupnost košíku. Když máš nasazenou korbu, tak je téměř nemožné dostat se do košíku. Nejlépe, když si někde ozkoušíš oba dva a uvidíš, který ti padne lépe. Nevím, odkud jsi, ale např. zde v Praze se vždy směju, když vidím na dlažebních kostkách rachtající Cameleon. Upřímně si teda ani nedovedu představit s ním jet někam do hor. Btw. měla jsem ho od kamarádky půjčený na jeden den, takže mluvím ze zkušenosti. Ale ještě jednou opakuji - každému vyhovuje něco jiného.
Ad záruka - nechají se koupit i jeté kočárky s např. roční zárukou. Hodně jetý bazarový kočárek bych asi taky nekoupila. Chce to vyčíhat nějaký v TOP stavu, s fakturou, ideálně ještě s nějakou zárukou. Za mě je tedy Bugaboo nejlepší investice. Jo a ještě jedna malá výhoda pro Buffalo - jetý Buff potom ty prodáš výhodněji než Cameleon (ten ztrácí více na ceně).
@Jančata přesne jak říkáš každému vyhovuje něco jiného. My kupovali cama z druhého ruky. Už obvozil naše dvě a za měsíc bude vozit třetí
. Máme deti po dvou letech. Bydlíme v brne takže město částo jezdíme po ČR hory, túry procházky rodiče na vesnici… nikdy jsem neotacela velkýmá dopředu.. jednou zkusila ty terénní a zůstaly od te doby ve sklepe… houpačkovy tip kočárku moje deti milovali jakmile jsme přešli na golfky přestali v kočárku spat ![]()
Košik mi přijde v pohodě vždy nám stačil.
@-Luciš- ani na horách jsem neměnila maximálně zaaretovala přední kolečka.
Pokud máš možnost vyzkoušet v obchode bez do toho. Já bych za baffa ani za použitého tolik nedala. Přijde mi to predrazene za to co nabízí. ALE je to jen muj subjektivní názor. Nejlepší je vyzkoušet sla udělat si svuj. ![]()
No mě od cameleona tedy odrazuje přesně to, co říkáš @Jančata ..Ten prostor pod korbou je minimální a kolečka ve spojitosti s Pražskou dlažbou maximálně!!!
Jako otáčivost na jednom místě asi dobrá, což by mě tedy taky zajímalo, jak MOC je to přínosem…
Je to pech takhle bez zkušeností a s žádnými vrtevnicemi maminami..
Je toho toooolik na trhu…
@aknah31 - Dobře, díky za radu.. Taky mi to příjde dost nastřelený, bazar bych taky raději…
@kotyk - Jak to myslíš s tím akčnějším batoletem..? V čem by to bylo komplikovanější?
Nebo takhle holky… Prostě vám popíšu situaci a pokud byste věděly, co by pro mě mohlo být vhodný, tak prosím poraďte..
Žijeme v Praze, je mi 21, přítel kolem třiceti… Pokoušíme se teprv o mimčo, tedy čas máme, takže to úplně nehoří na rychlou koupi..
Chceme být jak ve městě, tak jezdit hodně do přírody, po horách, možná i do zahraničí, tudíž musí kočár něco vydržet, být i do terénu, nejlíp aby vydržel i na druhé dítě, prostě žádnej šunt.. Do kočáru za kvalitu rádi investujeme, ale musíme vědět, že se to fakt vyplatí..
Co zatím víme, že po kočáru požadujeme (učíme se
)
Stabilitu, pevnou konstrukci, dobrý spoje, zipy, žádný sucháče.. Nepropíchnutelný kola, aretace, asi spíš ne úplně malý kolečka, pak aby vydržel terén a dítě tam nenadskakovalo půl metru vysoko..
Sporťák oběma směry, nejlíp otáčecí rukojeť. Sporťák nastavitelněj nejlíp do ležící polohy. Upevnění dítěte příjemný, stabilní.
Prostornej košík s dobrým přístupem.. Pak aby kočár nevážil úplně tunu… Ale nemusí být zase lehkej na úkor pevné a stabilní konstrukce.. Potom letní stříška.. Nebo aspoň taková, aby se dítě nevařilo..
V kufru skladnej… No, není to tak primární, auto máme dost velké, ale nemusel by zabrat celej kufr…
No, nevím jestli je to všechno, ani jestli je to splnitelný, ale aspoň aby to z větší části plnilo co potřebujeme..
Kdybyste věděly, na co je ještě u kočárku dobré se zaměřit, tak mi určitě řekněte, díky moc!!! ![]()
@-Luciš- Ono je dost nepohodlné táhnout za zdrhajícím dítkem cokoliv těžšího a objemnějšího. Blbě se to táhne, když táhneš dítě za ruku do metra, tramvaje, autobusu, výtahu… Časem se dostaneš do stavu, že cokolivek jako Snap bude úžasnej kočárek. Taky čím větší kočárek, tím menší pravděpodobnost, že se s ním někam zmáčkneš mezi další kočárky. Hůř se s ním brázdí obchody. Ale tohle dost záleží, jaký máš životní styl.
Nebudeš ty kola do terénu prodávat?
já je chci koupit a nová jsem viděla za 2ku, takže kdybych sehnala z druhé ruky za dobrou cenu, tak bych je hned brala…
@Šmoulice klidne je prodám. Stejne nám lezi ve sklepe bez užitku sice za tři týdny čekáme třetí mikinko ale určíte je používat nehodlám.
Byly vytazeny tak 2-3× kupováne nove. Chtěla jsme je prodat az budeme rozorodavat zbyle prislusenstvi a cele bugaboo ale nemam problém je prodat hned.
Jsme z Brna. Jako u cenu si představuješ? Já jsem si říkala tak 1200kc. ![]()