Bůh - pro zarputilé obdivovatele

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20.2.25 21:00

Bůh - pro "zarputilé obdivovatele"

Ahoj,
k víře v Boha jsem nebyla vedena od malička, ale jeden dobrý známý mě k tomu přivedl. Zezačátku jsem byla nadšená z objevu, že život dává nějaký větší smysl a vnímala jsem Boha jako opravdovou lásku. Postupem času mi ale do života spolu s vírou začal vstupovat Boží nepřítel.
Snažím se už delší dobu oprostit od nepřítele (démonů), modlit se za to a stále se to nedaří.
Třeba skoro kdykoli, kdy jsem se chystala jít na mši, tak se vyskytl nějaký problém, který to zkomplikoval. Nebo jsem si doma chtěla přečíst něco z duchovní literatury a zhoršila se mi v pokoji atmosféra (tak jsem se na četbu nemohla soustředit). Víra v kterýkoli tento okamžik v Boha a v to, že zasáhne a pomůže, nefungovala.
Když se na mě zaměřil člověk, který mě uhranul a proklel (zlý pohled), taky mi nepomohl. Nechal dokonce nepřítele zasahovat mi do těla a zhoršovat určité zdravotní komplikace. To samé se mi dělo i po zpovědi a přijímání. Někdy je lepší období, kdy to jakžtakž funguje, ale více je těch špatných, kdy mám depky a mám i chuť si něco
udělat :,(
Jestli máte někdo podobnou zkušenost, tak prosím napište. Jen už mě prostě štve, jak tohle prezentuje církev. Že cokoli se děje někomu špatně tak si za to může sám, má malou víru, nemodlí se dostatečně, má nevyzpovídané hříchy atd.. :pocitac: Ale Bůh je nedotknutelný, i když dopouští opravdové prasárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartaProchajda
20.2.25 21:35

Nejsem věřící a náboženství mě nezajímá, ale kdybych věřila, tak nečekám, že mi pečení holubi budou lítat samy do pusy nebo nebudu mít v životě žádné problémy a těžkosti. Moje sestra v boha věří a říká, že to něco jako nastavení mysli a přes boha dává svému životu a životu kolem smysl. Rozhodně nečeká že po modlitbě vyhraje ve Sportce nebo se začnou na světě mít všichni rádi. Od toho víra asi není.

• Citovat
  • Upravit
1775
20.2.25 21:53

Nemůžeš si za ty stavy sama, nevnímej to jako trest nebo vlastni nedostatecnost. Zrejme mas ted obdobi, kdy nad sebu více premyslis, jsi precitlivela. Je normalni, ze zivot se odehrava i se spatnostmi. Souboj dobra a zla. Prijmi to. Ale je hezke vedet, byt si jista, ze spatne odejde a dobre zase prijde.
Kazdy je jiny, jinak vnimavy… s jinym nabojem. Zkus se vic soustredit na dobro, hezke veci a nevyhledavat to zle. Tim se zlu oteviras. Pokud te obtezuji sebevrazedne myslenky, je zrejme nutne nasadit na cas antidepresiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 08:35

@vzducholod 268
Tohle není o Bohu nebo „Božím nepříteli“, ale o tvé vlastní psychice. Pokud máš depresivní a sebevražedné myšlenky, nehledej viníka v duchovních silách, ale obrať se na odborníka jako psychologa nebo psychiatra.

To, že se ti dějí „náhody“, které ti brání v účasti na mši, čtení duchovní literatury nebo že se ti zhoršuje zdravotní stav, není zásah nějaké nadpřirozené síly. Mozek funguje tak, že když se na něco zaměříš, začneš to vnímat častěji a připisovat tomu větší význam (tzv. konfirmační zkreslení).

A co se týče kleteb a uhranutí – to jsou jen lidské sugesce, placebo a nocebo efekt v praxi. Pokud uvěříš, že ti někdo údajně ublížil pohledem, tak si reálně začneš všímat, že se ti dějí špatné věci, protože to čekáš.

Církev samozřejmě bude tvrdit, že za všechno může tvoje víra nebo hříchy, protože takový je jejich narativ. Ale realita je jinde, v tobě a v tom, jak přemýšlíš. Jestli se cítíš špatně, neztrácej čas v kruhu náboženských výmluv a jdi si pro reálnou pomoc.

• Citovat
  • Upravit
sahrazad1
21.2.25 08:40

Mám zkušenost, v bleděmodrém. Čím více se přibližuješ Bohu, tím více ten zlý zuří. A dělá co může, aby tě odradil. Není to tvá psychika, není to ani na psychiatrii, je to velmi inteligentní bytost, která se tě snaží ideálně zabít. Nebo aspoň týrat. Obrana je jediná. Modlit se k Němu, číst Písmo, řídit se Jeho nařízeními. A odmítat vše zle.

• Citovat
  • Upravit
sahrazad1
21.2.25 08:43
@Anonymní píše: Více

Ty jsi naivní. Nic o tom nevíš. Je to realita, ne představy nebo psychika.
Kdo si myslíš, že zhusta konci v blázinci? Nemocní? Kdepak, tipnu si, že týraní tím zlým.

• Citovat
  • Upravit
2284
21.2.25 15:00
@vzducholod 268 píše: Více

Napíšu pouze tolik. Víra, podávaná církvemi je dle mého názoru překroucená k obrazu toho kterého náboženství a slouží jako nástroj moci. Jsem věřící, ale žídné „komerční“ náboženství k tomu nepotřebuji.
Vám doporučuji vyhledat odbornou pomoc psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 16:26

To, co popisuješ, nemá nic společného s démony nebo uhranutím. To, co zažívaji lidé (deprese, sebevražedné sklony), je výsledek psychologických a neurologických procesů, které jsou dobře popsané vědou.

Kdo končí v psychiatrických léčebnách?
Tvrdíš, že tam končí „týraní zlým“. To je nesmysl. V psychiatrických léčebnách jsou lidé s diagnostikovanými duševními nemocemi, jako je schizofrenie, bipolární porucha nebo těžká deprese.
Nikdo v historii psychiatrie nebyl přijat s diagnózou „napaden démonem“.

Pokud věříš, že tě „něco ovládá“, může jít o psychotické projevy nebo disociativní stavy, což jsou známé neurologické jevy, ne nadpřirozeno. A mmch naivní tu je zjevně někdo jiný :pankac:

• Citovat
  • Upravit
253
21.2.25 16:34
@vzducholod 268 píše: Více

Vy byste si rozuměli s mým švagrem, ten se v kostele háže o zem jak muslim v synagoze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
21.2.25 16:37

Čichám čichám příznaky schizofrenie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
21.2.25 16:56
@Anonymní píše: Více

Bud tak hodna, a vzpamatuj se. Svět není jen to, co vidíš, slyšíš a zakoušíš. Je i svět pro nás neviditelný. Poslechni si třeba Vojtěcha Kodeta - bývalého exorcistu, nebo i další, třeba v angličtině Derek Prince. To ty jsi tady mimo, a úplně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.25 16:57

Může se stát že je někdy někdo prokletý, ale v takovém případě by si měla zajít za farářem a probrat to s ním. A nebo můžeš mít psychickou poruchu a budou potřeba léky.
Víra se k prokletí nestaví tak že ten člověk si za to může sám. Staví se k tomu, že může do života svými vlastními činy vpustit prokletí. Prokletí může vzniknout i skrz příbuzné, tvé předky, výchovu. Ale skrz zlý pohled opravdu ne. Od cizích lidí by ti prokletí nemělo ublížit. Pokud si nežila ve smrtelných hříchách. A souhlasím viz. víše. Čím blíž si k Bohu tím víc se zlý snaží tě od Boha odtrhnout. Více článek od Kodeta o exorcismu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat