Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den, kdo prosim byl, jak je to tam s cenami? Pry to je hodne draha destinace, je to pravda?
@esterka.z.brna Mě se tam líbilo
příjemné moře, rozumně velké letovisko… ceny neporadím, já tam byla na konferenci, tak jsem to neplatila.
Lepší, něž Zlaté písky, myslím hlavně rozložením, polohou, pláže. Drahé- nedrahé- záleží, kdy bydlíte, co máte zaplaceno. Obecně se o Bulharsku dá těžko povědět, že je drahé.
Mne osobně Albena hodně zklamala. Někdy před 15-ti lety jsme tam byli s rodiči a bylo to super. Moderní, udržované, žijící.
V roce 2015 jsme dělali s rodinkou poznávací dovolenou. Projeli jsme Bulharsko od jihu na sever. Albena byl jasnej cíl na naší cestě.
A výsledek totální znechucení. Že už tomu chyběl ten „lesk novoty“ bych přežil. Bohužel tam bylo nepřiměřeně draho a nejvíc mi vadila ta laxnost servisu. Pamatoval sem si Albenu, jako místo, kde se přetahují o klienty, kde sednete a máte jídelní lístek v ruce. To už je dávno pryč. Z dvouhodinového pobytu v restauraci jsme víc, jak 1,5h čekali na lístek, na objednání, na zaplacení.
O třídu lepší byly vedlejší letoviska Kranevo i Balčik.
Obnovuji diskusi
chystáme se do Bulharska, my dospělí jsme tam byli jako malý děti takže nemáme představu jak to tam je teď
jsme 2 dospělí a 3 děti, máme all inclusive kolik cca vyměnit peněz sebou? Na nějakou tu drobnost pro radost, semtam na zmrzlinu i když to asi nebude moc často protože v hotelu má být celý den nějaký menší občerstvení, zmrzliny a pití. ![]()
Pokud jedete do Albeny, tak tam se to moc nezměnilo
Přijde mi, že to tam spíš pomalu chátrá.
Co se peněz týče, tak si neměň nic. Vyber si na místě z bankomatu. Cenově to tam bude tak o 25% dražší než u nás. Máš tam ale spoustu vodních atrakcí a to ti může pořádně pohnout rozpočtem ![]()
Dobrý den,
do Albeny bych už nepáchla, ceny stejné jako v jiných částech Bulharska, rozhodně ne tak drahé jako Chorvatsko.. Albena není moc pěkná destinace, mnohem více se mi líbilo na sunny beach.
Jak píše MS-fanousek, tato destinace chátrá, vše je tam tak 20 let staré, jediný co vím tak 2 roky zpět se tam stavil nový hotel, ale jinak hotely zastaralé a zábava taky. ![]()
@barboramerk dovolím si nesouhlasit, Albena patří k těm dražším lokalitám v Bulharsku. Ale nezjistil sem proč ![]()
My jsme takoví Bulharští nomádi, takže často severem jezdíme a Albeně se vyhýbáme. Minulý rok jsme byli v Balčiku a letos si uděláme na pár dní zastávku v Kranevu.
Jej tak to jste mě nepotěšili
my dostali tip právě na albenu že je to tam super ![]()
@terynka006 tím se netrap, když nemáš možnost srovnání, tak ti to ani nepřijde
A Albena není špatná.
@MS-fanousek Tak to si opravdu nemyslím, zkuste jít do restaurace v Praze, naprosto identické.
Nějaké obchůdky na hotelu ok, tak bylo třeba pití za 3,5 leva, ale dalo se koupit levněji, restaurace byla tak nějak normální plus minus 300kč za osobu. Zatímco Chorvatsko 500.- za normální jídlo. ![]()