Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
jak jste spokojeni s dovolenou v Bulharsku? Vím, že lidi tam teď hodně jezdí a chválí si to. Co říkáte na Sozpol, případně na tento hotel? Jak je to tam prosím s jídlem, je lepší zakoupit polopenzi, all inclusive nebo jen snídaně a potom se stravovat dle chuti? Lidi říkají, že ceny v restauracích jsou přijatelné. Můžete mi napsat, jak se ceny pohybují?
Ceny v Bulharsku už jsou podobné našim a liší se dle letovisek. My preferujeme jen snídani, ostatní stravování řešíme restauracemi.
Dost si vyčtete o hotelu v recenzích na netu - http://1url.cz/QtMqk
Webovky hotelu - http://www. hotellist-bg. com/информация/1/Хотел-Лист
@Kaliopa Byli jsme blízko Sozopolu. Bulharsko je hodně levné. Podle mě je lepší si zaplatit snídani a pak chodit jíst podle chuti. Když neberu cestu. Tak nás celý pobyt stál 15000 na 14 dní pro dva dospělé a to jsme se hodně rozmazlovali a je v tom polovina platby za hotel. Nebýt to tak daleko tak tam klidně jezdím každý rok
V Bulharsku je krásně. Sozopol je pěkné historické městečko s krásným přístavem. Hotel neznám, ale osobně bych šel maximálně do snídaně (a to jen u větších hotelů). Malé hotely mají jen pár jídel a rychle se to okouká.
Jak už tu někdo psal. Ceny v Bulharsku jsou přívětivé a můžeš si dát na co máš chuť, když máš chuť. V Sozopolu je minitržnice, kde máš spoustu čerstvého vooce a zeleniny. Na každém rohu malé pekárničky.
Dobrý večer, zdravím ![]()
Obnovuji diskuzi, protože mi kamarádka doporučila ubytování ve staré části Sozopolu, ale když to teď tak čtu na netu, tak jsem trošku na rozpacích. Za prvné nikde jsem nenašla zrovna „čerstvé“ informace, za druhé z toho, co jsem našla, tak to spíše vypadá, že pláže tam jsou přeplněné a né úplně čisté. Mohla byste se dámy, některá z vás podělit o vlastní zkušenosti? Pojedeme s dětmi, určitě si nebudeme platit každý den lehátko se slunečníkem a rozhodně bych nechtěla být na pláži, kde je hlava na hlavě. Mám raději klidnější místa. S tím také souvisí, doba kdy tam pojedeme. Mohly byste doporučit? Za jakékoliv info budu opravdu vděčná ![]()
@Spenata píše:
Dobrý večer, zdravím
Obnovuji diskuzi, protože mi kamarádka doporučila ubytování ve staré části Sozopolu, ale když to teď tak čtu na netu, tak jsem trošku na rozpacích. Za prvné nikde jsem nenašla zrovna „čerstvé“ informace, za druhé z toho, co jsem našla, tak to spíše vypadá, že pláže tam jsou přeplněné a né úplně čisté. Mohla byste se dámy, některá z vás podělit o vlastní zkušenosti? Pojedeme s dětmi, určitě si nebudeme platit každý den lehátko se slunečníkem a rozhodně bych nechtěla být na pláži, kde je hlava na hlavě. Mám raději klidnější místa. S tím také souvisí, doba kdy tam pojedeme. Mohly byste doporučit? Za jakékoliv info budu opravdu vděčná
Kdy máte jet? My tam byli v polovině září a nikdo nikde a krásně teplo ![]()
@janickaIII my v červenci a teď váháme, jestli v první nebo druhé polovině. Ten klídek vám závidím ![]()
@Spenata píše:
Dobrý večer, zdravím
Obnovuji diskuzi, protože mi kamarádka doporučila ubytování ve staré části Sozopolu, ale když to teď tak čtu na netu, tak jsem trošku na rozpacích. Za prvné nikde jsem nenašla zrovna „čerstvé“ informace, za druhé z toho, co jsem našla, tak to spíše vypadá, že pláže tam jsou přeplněné a né úplně čisté. Mohla byste se dámy, některá z vás podělit o vlastní zkušenosti? Pojedeme s dětmi, určitě si nebudeme platit každý den lehátko se slunečníkem a rozhodně bych nechtěla být na pláži, kde je hlava na hlavě. Mám raději klidnější místa. S tím také souvisí, doba kdy tam pojedeme. Mohly byste doporučit? Za jakékoliv info budu opravdu vděčná
V Sozopolu jsme byli loni. Blízko staré části Sozopolu je městská pláž, kde je opravdu více lidí (pláž je menší a užší, hned nad ní je ona Villa List z prvního postu). Na jih je větší pláž Charmanite ev. ještě dále menší Bamboo beach. Kousek na jih od Sozopolu je super veliká pláž Kavacite, kde byl krásný píseček a krásně čistá voda, na kterou se dá dostat vláčkem, taxíkem nebo cca 30 min pěšky z Charmanite. Její severní část je navíc krytá mysem, taktže se tam mohlo do vody i když na Charmanite a městské byly červené vlajky. Čistota pláží na Bulharsko relativně ušla (pravidelný úklid) akorát u výlezu z Charmanite se chodilo kolem smradlavých kontejnerů, které moc často neodváželi. V Sozopolu se mi zdálo, že byl větší podíl Ruských a domácích turistů než v jiných BG letoviscích. Pokud máš raději klidnější místa, centrum Sozopolu bych zrovna nedoporučil. Pokud by to měl být Sozopol, koukal bych někam do nějakých hotelů v okolí Kavacite pláže, ev. bych pouvažoval o jiném letovisku.
@Spenata píše:
Dobrý večer, zdravím
Byla jsem v Sozopolu několikrát. Moc se nám tam líbilo, město se dělí na starou a novou část. Na ubytování hledej hotel v nové části, kde je dobrá pláž, ani jsme neměli hlavu na hlavě. Jezdí ti tam autobus, takže se můžete podívat třeba i do Primorska na výlet. Za sebe Sozopol doporučuji. Jela bych ale spíše do hotelu s jídlem-alespoň polopenzi. Protože Bulhaři jsou dost čunata a jídla mají dost mastná, zeleninu moc nemyjí, takže jsme tam často měli střevní potíže.