Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Terapie ![]()
A před lety jsem měla Deprex a byl fajn. Má v příbalovém letáku že je dobrý i při bulimii.
Tohle všechno ale stejně musíš řešit s psychiatrem. Ten ti ty prášky může předepsat.
Ako ti ten deprex zaberal?
niečo vhodné na nutkavé konanie, čo pomáha..aj na taký tlak v tele..myšlienky..
@Anonymní píše:
Ako ti ten deprex zaberal?
niečo vhodné na nutkavé konanie, čo pomáha..aj na taký tlak v tele..myšlienky..
Snižuje chuť na jídlo
konkretněji nevím. Neměla jsem vyloženě nutkání. A taky pomáhá na depresi a to samo o sobě může pomoct.
Pokud máš nutkání a myšlenky opravdu zajdi k psychiatrovi
on bude nejlépe vědět co na tvůj konkrétní problém.
Pomáhá zbavit se úzkostí, když pomyslíš na jídlo. Držím pěsti, ať máš dobrého psychiatra, plno silné vůle přeji. Není jen tak se toho zbavit.
Viem o tom svoje bojujem už 5 r
práve psyhiatrička nie je moc dobrá
preto sa pýtam lebo ten kto zažil vie
takže zaberá Deprex aj na náladu aj na zníženie chuti na jedlo?
Tak mne to začalo ve 14 letech a skončilo ve 23 letech. Zatím jsem „čistá“.
Psychiatričku jsem měla vynikající, je to naprosto skvělý člověk s velkým pochopením, tolerancí a porozuměním. Kterému se nebojím nic říct a mám absolutní důvěru. A to je základ.
Ten deprex byl pro mne osobně spíš na snížení úzkostí, které vyvolávaly stavy, když jsem pomýšlela na jídlo. Chuti na jídlo v mém případě nezamezoval. Je to hlavně o velmi silné vůli.
Ako si ho brala? a ako si znižovala chut na jedlo, aký režim maš teraz
No to už si nepamatuji, ale minimálně jeden denně ano. Já jsem tu chuť na jídlo měla pořád i mám, když mám hlad, tak se normálně najím, už jím jako všichni ostatní 4×až 5× denně. Prostě jsem se to zpátky naučila. Není to o tom, ztratit chuť na jídlo, ale dokázat se ovládnout nepřejíst se.
Psychoterapie a dobře zvolená antidepresiva. Ty se opravdu nedají vybrat podle toho, co ti kdo napíše na internet, to je individuální proces.
Pokud ti nesedí psychiatrička, najdi si někoho jiného.
@Anonymní píše:
A brala si aj iné lieky
jako jestli myslíš mne, tak ani ne, nejdříve se to jmenovalo tuším Deprex, pak Prozac, už si to ani nepamatuji. Ale zůstala jsem u toho. Hlavně mne vyléčila spíš pevná vůle než ty léky, ty akorát zabraňují úzkosti. A je pak průšvih, když se vysadí, musí se postupně.
Ale samozřejmě ty prášky do začátku pomohou, ale je důležité umět to zvládat, když se vysadí. Jsou po nich trochu problémy s usínáním. Ale co jsem měla subjektivní problém já, nemusejí mít ostatní.
Já taky měla bulimii (před ní anorexii) a brala jsem taky Deprex, ale snížení přejídání se mi nezabránil. Chodila jsem do Anabell (Praha, Brno, Ostrava), tam se PPP zabývají a byly tam tehdy svépomocné skupiny, ty mi docela pomohly a pak mě jednou napadla asi blbost, ale fakt mi pomohla, že když zvracím, že se mi nezavře epiglottis (hrtanová příklopka), která odděluje trávicí a dýchací systém a že si nazvracím do plic. Teď naopak zvracení nesnáším, ale bohužel občas zvracím z nervů, třeba dnes ráno jsem se pozvracela, ale bylo mi z toho úplně zle, už bych si to nechtěla sama vyvolávat. Držím palce. Ale základ u PPP je určitě terapie.
Ahojte čo je vhodné aké lieky na potlačenie nutkania prejedat sa