Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Je to nežid taky se mi to občas dělá a bolí to jako blázen. Nech to být za den dva to praskne.
nežit rozhodne nepraska za den-dva ![]()
Najdi si info o bartholiniho zlaze. Ja jsem si ji nasla taky, jak rikas u posevniho vchodu, mela jse. Ji uz velikosti tak tresne..byla jsem s tom na gynde, pry se to stává docela bezne. Je to vlastně ucpana zlaza. Porad ji tam mam..neldy větší nekdy menší… mam si to jen hlidat…pokud se zvetsuje a boli, tak se s tim chodi na chirurgicky zákrok. Nariznou ji a vypustí, obcas ji uplne odstrani. Vse v narkoze.
Taky by to mohl být tvrdý vřed, zašla bych k doktorvi, raději 100× zbytečně než jednou podcenit.
@kaluta presne tak, ja to mam taky a doktor me uklidnoval, ze je to bezne a pokud to nicemu nevadi nedela se s tim nic a samo se to casem vstreba
Holíš se? pokud ano je to zarostlý chlup nedávno jsem to měla a byla to obrovská boule chclup sem vyškubla nalila desinfekci a dobrý ![]()
Dík za rady holky
no zkusím ty dva dny počkat a uvidím
když by se to nezměnilo asi bych pro jistotu zašla k dr. říkáte píchnout? No to se sama docela bojím, ale mohla bych to zkusit opatrně ![]()
@Anonymní píše:
Dík za rady holkyno zkusím ty dva dny počkat a uvidím
když by se to nezměnilo asi bych pro jistotu zašla k dr. říkáte píchnout? No to se sama docela bojím, ale mohla bych to zkusit opatrně
Radsi nic nepichej, at si jeste nezaneses nejakou infekci. Pokid je to bedar, tal. dozraje a pak ho zlikvidujes, pokud je to neco jineho, doktor to zcela jiste poradi a pomuze
@Anonymní píše:
Dík za rady holkyno zkusím ty dva dny počkat a uvidím
když by se to nezměnilo asi bych pro jistotu zašla k dr. říkáte píchnout? No to se sama docela bojím, ale mohla bych to zkusit opatrně
nic nepichej! pokud je to bedar, vytrati se. Pokud je to ta zlaza nebo nezit, tak zadne pichani! Na zarostly chloupek ti pichani stejne nepomuze.
Může to být aterom..také jsem to měla, bud to praskne samo a vyteče hnis a nebo to uděla doktor..mě to prasklo samo ale musím říct, že to opravdu bolelo, pomalu jsem nemohla dát ani nohy k sobě, ale měla jsem to v horní části
Jak píší holky, může to být „beďar“, ale taky to může být hnisavá bulka..měla jsem to před x lety. Taky jsem myslela že je to beďar, ale pomalu to rostlo a bylo to bolestivé..no a doktorka mě poslala ihned do špitálu na vyříznutí. Přišla jsem za pět minut dvanáct před prasknutím, hrozila otrava krve

Takže hlídej jestli se ti to nezvětšuje a víc nebolí