Bulka u páteře, dítě 8 let

3
28.7.25 15:10

Bulka u ditete

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli se někdo z vás nesetkal s něčím podobným.
Dcera 8 let má v oblasti zad vedle páteře (bederní) hmatnou bouličku. V roce 2021 se ji v menším také objevily a zmizely (spise bych rekla, ze se zmenšily a nebyly viditelné) - dle ultrazvuku to byly fibromky. Nyní se jí min. Úterý odpoledne výrazně zvětšila a na dotek trochu pobolívala, ale večer ustoupila a nebolí. Byly jsme hospitalizovaní, aby se udělaly testy co nejrychleji a nyní odpovídá lymf. uzlině, což primářka hematologie spíše popírá. Zřejmě kvůli umístění bulky. Jelikož si lékaři nejsou jisti, zda není bulka propojena třeba s páteřním kanálkem a nejedná se o něco vážnějšího, jdeme ještě na magnetickou rezonanci (teď ve čtvrtek).
Při ultrazvuku se zjistilo, že má další 2-3 menší boulicky z druhé strany páteře, ty nejdou nahmatat. Při prohmatání páteře jsem zjistila, že má menší bouličku i na jednom z obratlů a další má na krku (tu už má dlouho, to bude opravdu jen uzlinka). Celkově je jinak zdravá, bez teplot, bez únavy.
Setkal se někdo s něčím podobným? Vím, že až po MR budeme rozumnější, ale ať hledám co hledám, většinou se u páteře najdou spíše lipomy, ale o nich nám nebylo ani naznačeno.

Přidávám fotografie při zvětšení a následnému ústupku zduření.

Dekuji Vám předem za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
822
28.7.25 16:06

Zdravím Je dobře, že podstoupíte magnetickou rezonanci, protože ta nejlépe určí, o co jde. I když fibromy z minulosti jsou jednou z možností rádi se vrací, MR řekne, zda se nejedná o něco jiného, a ukáže přesný vztah bulky k páteři. Muže to být třeba i cysta, lipomy nebo i lymfatický uzly občas se můžou udělat i tam. Snad to budou řešit rychle.
Držím palce a doufám v dobré zprávy! Hezky den Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.7.25 16:12

@Jiřina a moc Vám děkuji za reakci. Věříme, ze nepůjde o nic vážného, bohužel nám nikdo bez MR nedokáže říct o co se může jednat. Je to celkem neobvyklé místo a lékaři byli trochu znepokojeni rychlým nárůstem a jejím zmenšením. Máme konzultace i v Motole (přes známé), tak je to velmi atypické a nedokážou říct co by to mohlo být. Což úplně chápu, pokud nejsou výsledky z MR. Muze to byt cokoliv.

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
28.7.25 17:27
@Martkom píše: Více

Ahoj,

vůbec nemám zkušenosti, já si jsem nahmatala sobě, tak se vždy jednalo (díky bohu) o tukové bulky - mívala jsem celou pubertu v levém prsu.

Přeji at je vše v pořádku :kytka: :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.7.25 18:52

@chs.jasmin jsem to je dobre, ze bylo vše v pořádku 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...