Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Bupropion jsem brala 3 roky a maximální spokojenost. Já příbalový letáky nečtu na doporučení psychiatričky. Vlasy mi vůbec nepadaly ani nevím o nikom, komu by padaly a to je to dost oblíbené a rozšířené AD. Jediný snad trochu víc sucho v ústech, ale to je nežádoucí účinek, který mi vlastně pomáhá. Hodně málo piju a vůbec nemám pocit žízně a v propadu nepiju skoro vůbec, protože toho nejsem schopná. Jinak jen samá pozitiva
.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, beru Elontril už podruhé, poprvé někdy v roce 2012 ještě pod názvem Wellbutrin, vlasy mi tedy nepadají a nikdy po něm nepadaly (ale já si je trhám sama - onemocnění trichotillománie). Snad jediné, že mi po ráno bývá lehce blbě od žaludku, i když ho beru po jídle. V létě jsem každé ráno zvracela po lékách, ale ráno beru 4 druhy psychofarmak, tak těžko říct, jestli to u mě je zrovna jen po Elontrilu, i když v NÚ to má uvedené myslím jako docela častý NÚ.
Ahoj, přišlo mi důležité ti na tohle odpovědět. Co se týká tvé obavy, tak opravdu vlasy nepadají. Můžu za to dát u sebe ruku do ohně, protože jsem ho začala brát s hodně krátkými vlasy a bylo by to určitě dost vidět. Je to individuální to určitě, ale bála bych se toho jen přiměřeně. Musím tě pochválit, že jsi i přes obavy do toho šla. Vzhledem ke stáří příspěvku myslím, že už i můžeš cítit, jestli se ti stav zlepšil nebo ne. Mně bylo po výměně léků už do několika dní mnohem líp a s jinými AD se ta rychlost nedá srovnávat… akorát se pak navyšovala dávka, ale to je běžné a na té už jsem dlouho. Nemůžu si lék vynachválit, dokonce si myslím, že jsem i s jeho pomocí shodila některá ta kila, které mi utlumovací léky pomohly získat
Taky je fajn na odvykání kouření jsem slyšela, ale jestli ti sedne nebo ne musíš posoudit ty. Já se hrozím dne, kdy se bude vysazovat, což by asi při plánování početí bylo na místě, ale to se tě netýká, tak hlavu vzhůru a věřím, že tě to nakopne tím správným směrem. Hodně síly!
Děkuji za všechny reakce a podněty. Abych řekla pravdu, užívám Bupropion asi 10 dní a jsem v rozpacích. Nežádoucí účinky jakž takž. Občas nevolnosti, bolesti hlavy, nic šíleného. Ale jsem poněkud nervní, koušu si jazyk, jsem nějak na trní. Zároveň jsem unavená, bolí mě svaly. Přestala jsem cvičit, což mě štve. Váha stejná, žádné hubnutí, žádný příval energie, spíš nervozita a úzkost. Tak nevím, ještě je brzy na hodnocení ![]()
Zdravím všechny. Potřebuji postřehy, rady.
Přecházím ze Zoloftu na Elontril z důvodu přibírání na váze a jiných nežádoucích účinků.
Přečetla jsem weby o Elontrilu, neboli Bupropionu a zarazila mě jedna věc - vypadávání vlasů.
Padaly někomu po tomto léku vlasy? Ještě to bych ke všem problémům s psychikou potřebovala. Tlustá už po Zoloftu jsem, tak ještě plešatá a můžu si to hodit. Léky mi nasadili pro problémy s psychikou v menopauze. Nikdy bych nevěřila, že to se mnou tak zamává. Za všechny reakce budu ráda.
Diskusi zakládám anonymně, nechci, aby mě tu někdo vyčmuchal, co řeším.