Buzení v druhé části noci

10
2.1.07 15:09

Buzení v druhé části noci

Ahoj holky,

nějak se nám zhoršilo najednou spaní, nemáte podobnou zkušenost? Verunka (7,5m) usíná krásně, uložíme kolem půl osmé, spí v kuse tak do půlnoci, do jedné, pak to ale začne. Po nočním nakojení usne jen na chvíli a tak to pokračuje až do rána. Cucne, usne, cucne, usne… Zkusla jsem ji i nechat napospas, tak usla i bez toho cucnutí, když se nedočkala. Je čas odnaučovat od nočního kojení? Jak na to? Díky
Jinak přes den moc nespí, tak 2 hodky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
162
2.1.07 15:27

Ahoj,
neporadim,ale snad Tě uklidním,že nejsi sama.
Naše slečna-10m usíná ve své postýlce okolo půl deváté (večeře-kaše+čajík,někdy ještě přicucne ode mne)
Spí tak do 22,30,pak se vzbudí na čajík-3×cucne a usne.Ale jen tak max.na hoďku.O půlnoci je vzhůru,vyžaduje kojení a když se ho nedočká,vříská jak pavián.
Zbaběle jí pak beru k nám,kde sice usne hned,ale tak po 1,5h.chce jíst.Nejde oblbnout ano dudlíkem ani čajem.
Spí sice do 9-víti,ale budí se každou 1,5h.(někdy po 20min.)
Už jsem vystřílela všechny rady,pokusy nezabírají.Jen se děsím dne,kdy kojo nebude,jsme závisláci na mámě......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
2.1.07 15:50

ahojky,
s timhle taky bojujeme. Ale vcera jsem se sekla a rekla si „dost“, polozila vecer malou do postlky, 20minut kricela (chtela k prsu) a pak krasne usnula. Ja s manzelem jsme spali v obyvaku. Celou noc jsem se budila s tim, ze uz kazdou chvili se mi musi mala probudit… No nakonec se probrala kolem jedne, ja ji sla pohladit a za deset minut zase krasne spinkala. Bez kojeni! Pak uz zadne probuzeni. Rano vstavala az v 8:30 - o tom se mi mohlo jenom zdat.
Cetla jsem nedavno clanek, ze dite nad 6 mesicu potrebuje v noci klid na spanek - tzn. spat v samostatnem pokoji bez rodicu.
Tak hodne stesti a kdyby byl zajem o clanek, rada poslu.(mailem)

Nakala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
2.1.07 15:50

ahojky,
s timhle taky bojujeme. Ale vcera jsem se sekla a rekla si „dost“, polozila vecer malou do postlky, 20minut kricela (chtela k prsu) a pak krasne usnula. Ja s manzelem jsme spali v obyvaku. Celou noc jsem se budila s tim, ze uz kazdou chvili se mi musi mala probudit… No nakonec se probrala kolem jedne, ja ji sla pohladit a za deset minut zase krasne spinkala. Bez kojeni! Pak uz zadne probuzeni. Rano vstavala az v 8:30 - o tom se mi mohlo jenom zdat.
Cetla jsem nedavno clanek, ze dite nad 6 mesicu potrebuje v noci klid na spanek - tzn. spat v samostatnem pokoji bez rodicu.
Tak hodne stesti a kdyby byl zajem o clanek, rada poslu.(mailem)

Nakala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.1.07 18:42

ahoj, my jsme měli totéž, zhruba od 6 do 9 měsíců to byl horor, budil se snad každou hodinu, cucl z prsa a spal dál-podle mě to není o hladu, ale o závislosti na matce, prsu, potřeba blízkosti…navíc se v tomto období objevuje separační krize, takže mimčo asi potřebuje víc kontakt. Já jsem to noční kojo vydržela, malý víceméně od půlnoci s námi spal v posteli.
Kolem 9 měsíců se to začlo lepšit. Ale myslím, že díky tomu, že jsem kolem toho 9.měs začala souběžně s kojem dávat i UM-jakmile se naučil sát z lahve. Hrozně mu zachutnalo a na UM se vyloženě třepal, pak jsme ještě samozřejmě kojili, ale díky tomu se podařilo v 10 m odbourat úplně denní kojo a díky tomu si trošku od prsa odvykl a spal v noci lépe. Noční kojo jsem odbouraLA VE 13 MĚSÍCÍCH A NAPROSTO V POHODĚ NENÁSILNĚ.

pODLE MĚ MÁŠ DVĚ MOŽNOSTI-BUĎ TO VYDRŽET A ČEKAT NA ZLEPŠENÍ, ANEBO NOČNÍ KOJHOUTNOUT. v TOMTO VĚKU UŽ BY MĚLA VYDRŽET DO RÁNA, HLAD TO NENÍ. pOKUD MÁ DUDLÍK, DÁT DUDLÍK, POPŘ. NABÍDNOUT TŘEBA ČAJ ČI VODU, NEBO CO PIJE, ALE PRSO NE. hLAVNĚ SE K TOMU MUSÍŠ PEVNĚ ODHODLAT, NENECHAT SE ZVIKLAT. oNI TO VYCÍTÍ. pOČÍTAT S TÍM, ŽE SE TŘEBA PÁR NOCÍ NEVYSPÍŠ, ALE KDYŽ VYTRVÁŠ, DO TÝDNE BY MOHLA SPÁT PŘEVÁŽNOU VĚTŠINU NOCI.
 k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.1.07 18:43

omylem jsem zmáčkla caps lock…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
2.1.07 20:41

Nakalo,
poslala jsem Vám SZ, ale asi mi to nejde odeslat. Mohla byste mi prosím poslat ten článek na jilkova.hana@quick.cz? My máme 6m holčičku a mám už asi měsíc pocit, že ji vyložene spaní s náma ruší. Krásně spinká do té doby než jdu spát já - to je okamžitě vzhůru a nemůže usnout, takže putuje ke mě do postele - tam teda spinká, ale já se moc nevyspím… My jsme od porodnici na kombinaci UM a kojo, takže malá není závislák - dávám jí mezi 5 a 6 z prsu - do té doby stačí dudlíček a spí dál, takže paráda, jen by to nemuselo být u mě v posteli…
Díky Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
2.1.07 21:17

Přidávám se s naší zkušeností ke Kris - od 6. do 9. měsíce od půlnoci krize, kojení resp. ucucávání po hodině. My jsme zvolili po těchto třech měsících nevyspání drsnější metodu - nechat vybrečet. Dva dny resp. noci hrozné, ale před 5.hodinou ranní prso nedostala, maximálně, když už to bylo hodně srdcervoucí, tak pochování. Od třetí noci spala až do rána. Takže další noc jsme jí přestěhovali do vlastního pokojíku a od té doby spinká tam. Když jsme potom jeli někam, kde spala s námi, tak se dost často budila. To samostatné spaní v tomto věku má určitě něco do sebe.
Na druhou stranu zas uvidíš, co bude, až začne běhat…u nás ten „noční klid“ vydržel do roku a čtvrt. A od té doby, co je v normální posteli, k nám začala v noci přecházet i s peřinou sama. Ale teď už se nerušíme, zavrtá se mezi nás a spí spokojeně až do rána :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
3.1.07 12:03

buzení v druhé části noci

řekla bych, že dítě si k nočnímu teroru rodičů vždycky důvod najde :lol:
my jsme prvně bojovali s usínáním u prsa - malá se budila i po 20 min, jak zjistila, že u něj není. Dva večery se vyřvala a od té doby usíná pěkně. Teď se začala v noci budit (zatím před spaním a v noci jen kojím, takže se snažím dodržet 3 hod rozstup - když spí dýl, tak ji samosebou nebudím :lol: ).
Teď se začala v noci mezi 2-4 budit a tvářit se, že je vyspaná. 2× asi 20 min řvala, když jsme ji nechali v postýlce, a pak zase usnula. Dneska už si půll hodiny hrála, pak dostala najíst, asi 5 min pofňukla a spala až do 8. :lol:
Je to souboj kdo z koho - ještě, že je malá tak chápavá a většinou to řvaní je krátkodobá záležitost :lol: - nevydržela bych to dlouho :( přes den je andílek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
5.1.07 11:52

Dík za odpovědi… nějak to ještě chvíli vydržíme, třeba se to zlomí samo a pak teda zavedu drsnější metodu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
5.1.07 16:08

u nas to bylo podobne, do 6 mesicu se budil asi 2× za noc, pote zacal treba kazdou hodinu, k ranu casteji, zacala jsem ho to odnaucovat az v 15 mesicich. Ale s dnesnimi zkusenostmi bych zacala hned v tom pul roce kdyz se zacal casteji budit,asi by to bylo mnohem jednodussi pro nas oba. Ale kdo vi, deti jsou nevyzpytatelne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí