Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
potrebovala bych poradit, kdy krmit svou dcerku - ucime se spinkat (bez rodicu) - drive usinala pri kojeni. Ted nevim, jestli nakojit jeste pred koupanim a pak sup do postylky, nebo kojit tesne pred spinkanim a riskovat to, ze si zase zvykne usinat mi u prsu a pri preneseni do postylky bude kricet.
dekuji za rady, Nakala
Ahoj Nakalo,
my jsme teda s kojenim cekali az po koupani, prijde mi, ze je to takove uklidnujici pred spanim.
Pokud by usinala pri kojeni, tak bych ji zkusila lehce probudit a dala vzhuru do postylky. I kdyby se vzbudila prenasenim, tak to zas tak neva, protoze tim se prave to usinani bez rodicu nauci! ![]()
Syna jsem kojila do 11 mesicu, ale i ted ma jeste po koupani flasku se sunarem. Beru to jako takovy uklidnujici ritualek. Az se budu chtit zbavit i toho, zacneme asi cist po koupani pohadky, ktery ted cteme hlavne pres den.
Tak je to u nas ![]()
Eva
Já kojím těsně před spaním - mám pocit, že pak malá vydží dýl spát, čím později se nají ![]()
Dřív mi usínala taky u prsa, ale musela jsem ji to odnaučit, protože se mi začala moc často budit - asi jak zjistila, že ho nemá v puse, tak se probudila ![]()
Dva večery to byla krize -řvala asi hodinu, ale pak usnula.
Vždycky jsem jí chvilku zpívala a pak odešla. Teď už je to v poho, ani nezpívám. Položím do postýlky pohladím, dám pusu a jdu ![]()