Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,
prosím o radu, malá mi vždy po nějaký době, co je u prsa a normálně pije, se začne odtrhávat a vztekat, jakmile to začne, už většinou z toho prsa nechce pít, tak jí dám druhý a zas na chvilku dobrý. Začalo to když jí bylo přesně 3 měsíce,tak jsem to přičítala růstovýmu spurtu,ale trvá to pořád. A to přes den kojím co 2 hodiny. Tak co s tím?
díky
Misenko, maly mi to taky dela…Mam pocit, ze to zacne delat v okamziku, kdy „dojde“ predni mliko a on se musi zacit snazit, aby mu teklo to zadni…
Pevne nervy…ja uz je u toho obcas ztracim ![]()
PS: jo, a taky kojim co 2 hodky
- jeste nedavno chtel co hodinu, takze jsem si vlastne polepsila
![]()
Zuziky - asi to bude tím mlíkem, jelikož já vždy zkusím, jestli mlíko teče a je ho kvanta, ale už se jí asi nechce tahat. Ale zatím přibírá moc dobře,tak snad to brzo přejde.
A je fakt že já jsem už u toho taky někdy nepříčetná
![]()
mala mi to taky nejak kolem toho 3. mesice delala - pak to prestalo a pak zase nanovo a ted uz zase ne… …ale u nas to bylo tim, ze jak zacala sat, tak do chvilky sileny hysterak, protoze ji bolelo brisko - ono se tim sanim nastartuji streva - takze bylo potreba chvilku ponosit v klubicku, nechat vyprdet a pak se jelo dal uz s klidem… (tu)
Misenko, manzel nedavno naprosto nechapave sledoval jednu z Matejovych scen- prso v puse, rev, oblicej rudy vzteky a busil do me pestickou
a pribira taky slusne- naposledy 380g/tyden
![]()
misenka: maly delal naprosto to same,take to zacalo ve trech mesicich, volala jsem k vuli toho na linku kojeni a tam mi „poradili“ ze nesmim prestat kojit,ze ho asi boli brisko,jenze me to tak nepripadalo,nekroutil se,jen se po chvili vztekal,presne tak,jak pises.Ja uz z toho byla uz uplne hotova. kojeni nam trvalo nejmene hodinu, protoze jsem musela vzdy chvili pockat,az se vyvzteka,pripadane si trochu nahrat prsa, nebo kdyz bylo nejhur tak odstat. To odsate pil bez problemu. Jsem to proste vyresila tak,ze alespon jednou denne jsem davala UM abych si trochu ulehcila.Maly se pak uz vztekal jenom tak jednou,dvakrat denne takze to slo. Vydrzeli jsme tak do sesteho mesice. Pribiral taky krasne.Mozna jsem to nevyresila nejlip, ale jinak bych se z toho asi zblaznila. .Mozna pomuze si nahrat trochu prso,treba teplym rucnikem,at to lepe tece,nebo proste odsat a davat treba po lzickach.Preju pevne nervy at to vydrzis
To bude presne to, co pisou holky. jakmile se mimko dostane k tomu hustejsimu mlicku a musi se vic snazit, tak se mu nechce a vzteka se. Ja jsem to vyresila tak, ze jsem zacala prikrmovat -1 az 2× denne UM a jsme v pohode. Dnes ma mala 9 a 1/2 mesice a jeste ji vecer a rano kojim (pres den uz klasicky prikrmuju). Nevzteka se, je spokojena, a ja take ![]()
Ajdina
díky za odpovědi, no každopádně zkusím to nějak vydržet, zatím se mi moc nechce přikrmovat UM, říkám si, že je to škoda když mlíko mám, no uvidíme.
Jo a je zvláštní, že to dělá jen přes den, v noci né, i když to mi spinká krásně, to spí i 10 h odin v kuse, napije se ( bez řevu) a spinká dál.
asi se budu muset obrnit trpělivostí, i když je fakt, že už mi to nějak vadí mín, asi si zvykám,jen na ní koukám jak se vzteká, pohladím, utěším,bez úspěšně, zkusím dát zas prso a když nechce tak dám druhý.
Ahojky,
no sice je to už docela dlouho, ale když jsem kojila dcerku, tak se taky jednu dobu u kojení vztekala, malinko pomohlo chvilku počkat a taky jsem jí u toho něco pobrukovala, ale i tak… no a po čase to přešlo a první UM dostala až v 10. měsících.
Pokud mlíko je, tak je další varinta odstříkávat a střídat odstříkaný s kojením.
Tak ať malá hlavně krásně roste a má se k světu. Hezký zbytek letošního roku a co nejšťastnější rok příští.
Příspěvek upraven 24.08.20 v 16:11
Ahoj,
tak tohle presne delal i muj syn kolem 4. mesice a pak jeste nekolikrat mel takoveto obdobi. Kojeni byl horor. Prehazovani od jednoho prsu ke druheme z jedne polohy do druhe. To vzdycky trochu zabralo, ale byla to makacka.
Taky se jen tak vztekal, nevim proc. Asi byl taky liny vic sat to zadni mlicko.
Sice jsme to prekonali, kojila jsem do 11 mesicu, ale nedovedu si to predstavit ted, az budu mit druhy mimi, jak bych travila hodinu u kojeni, asi bych taky zkusila prikrm.
Jinak v noci pil krasne. Deticky v noci vzdycky lip pijou, nejak to neresi ![]()
Eva
Ahojky,
my to máme nachlup to samé, začíná se vztekáním kolem oběda, dopo a v noci naprosti v klidu a přibírá taky krásně. Zravna jsem uvažovala, čím to může být a napadlo mě taky to, že se mu nechce sát. Ale po konzultacích s doktorkou si spíše myslím, že má prdíky. Začala jsem dávat před kojením kapky a rozhodně se to zlepšilo, i když ne úplně. Ty kapky jdou koupit volně v lékárně, jmenuje se to Sab Simplex a dávám 5 před kojením ( v noci na to teda kašlu). Ale pokud jdeš k doktorce, tak si je nech raději napsat, je tam doplatek jen asi 10 Kč a jinak stojí 70.
Ahojky,
my to máme nachlup to samé, začíná se vztekáním kolem oběda, dopo a v noci naprosti v klidu a přibírá taky krásně. Zravna jsem uvažovala, čím to může být a napadlo mě taky to, že se mu nechce sát. Ale po konzultacích s doktorkou si spíše myslím, že má prdíky. Začala jsem dávat před kojením kapky a rozhodně se to zlepšilo, i když ne úplně. Ty kapky jdou koupit volně v lékárně, jmenuje se to Sab Simplex a dávám 5 před kojením ( v noci na to teda kašlu). Ale pokud jdeš k doktorce, tak si je nech raději napsat, je tam doplatek jen asi 10 Kč a jinak stojí 70.
Misenko, tak tohle mi malá začala dělat po šestinedělí - a trvá to dodnes (s výjimkou pár světlých týdnů). Nám je už 6,5 m, takže už kojení neřeším a odstavuju - teda malá se odstavuje od těch 6ti týdnů sama. Byly to boje (občas doslova a do písmene), ale dala jsem malé to nejlepší, co jsem mohla, ale znáš to, když není poptávka… Mě nejde mléko odstříkat (jenom to, co je už v prsu, ale víc se nespustí - to umí jenom moje princezna). Asi jsem ti moc nepomohla, ale kdybych mohla radit, tak vydrž, zvlášť teď v zimě, aby nebylo mimi nemocné…
Hanka
u ná taky to samé, sab simplex vůbec nezabral, jedině baby calm - 10 kapek před kojením, malý prděl během kojení o stošest, někdy se ale vztekal proto, že hltal, a tak nepil jen mlíčko, ale polykal i vzduch. Po pár minutách se odtahoval od prsu a vřískal, stačilo ho zvednout a v poloze na srdíčko nechat odříhnout (někdy to trvalo i nějakou minutu než si odříhnulr)ale pomohlo to, a pak jsem ho opět ho bez problémů přiložila a pil dále.
U nás je to podobné, máme 4m holčičku a takhle se mi taky často vzteká, docela pomahá ji na chvíli dát dudlíka, a až se zklidní, tak ji dám zpátky prso do pusinky. A většinou to zabírá.
Pája