Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No tak už se to pomalu zlepšuje, už nezuří u každého kojení, už jen občas. Dudlíka mi nechce ( má paleček), nevím jestli má problémy s prdíkama ale prdí celý den, a taky zkouším odříhnout, ale ona si někdy neodříhne vůbec.
Každopádně já chci vydržet kojit plně do 6 měsíců, a pak kojit i dále s příkrmama. No jestli to už bude jako teď, tak to už se dá vydržet.
A já aničku při kojení tak miluju, jak je stočená do klubíčka, blaženě se tváří, ručičkama si mě drží, tak to chci udržet co nejdéle.
Ahoj Misenko a ostatní,
tak se tady směju - to, co popisujete, přesně znám - říká se tomu „bojkot kojení“ a Anička ho měla několikrát, vždycky to trvalo tak 3 dny. Prostě jak uviděla prso, jako by viděla jedovatého hada
. Docela jsem tenkrát panikařila, protože je to moje malá závislačka (ostatně kojím doteď) a najednou to vypadalo, že umře hlady. Dokonce jsem kvůli tomu volala laktační poradkyni.
Neví se přesně, proč to vzniká, starší garda lékařů sice tvrdí, že jsou to prdíky, ale ručím za to, že s těmi to nemá nic společného (na ty totiž Anička trpěla taky, ale chovala se přitom jinak). Takže jsem taky hledala informace na netu (je jich docela dost - buď tady na e-mimi nebo na Rodině). Mně pomohlo např.:
Fakt to vždycky přešlo, takže nebojte!
Světlana
@Anonymni píše:
U nás je to podobné, máme 4m holčičku a takhle se mi taky často vzteká, docela pomahá ji na chvíli dát dudlíka, a až se zklidní, tak ji dám zpátky prso do pusinky. A většinou to zabírá.
Pája
to dělám taky, ale moc to nefunguje. přitom z prsu pít umí…dokonce mám pocit, že jak mu to teče, že mu ta bradavka pak klouže a neumí si ji chytit…
napadlo mě zkusit kojící kloboučky…myslíte, že by se mu s nimi pak tahalo z prsa méně? on tahá, ale vydrží tahat tak minutu a pak se rozčiluje…třeba by to bylo s kloboučkem pro něj snadnější..
a podle čeho poznám, zda mám velikost kloboučků s nebo m?