Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky chtela bych poradit jak mam odnaucit meho 5mesicniho syna v noci na caj budi se mi tak po hodine a dokavat mu nedam napit tak je rev.jsme od narozeni na UM ale hlad ma az tak kolem 4hodiny rano to se naji a vydrzi spat tak dve hodky v kuse dyl ne moc dekuji za rady
Uz jsem stoho nestastna ![]()
Musi se naucit sam vecer usnout, bez piti. Asi ti usina na flasce?
Až do 14 měsíců jsem kluky kojila vnoci každé dvě hodiny. Pak začali místo kojení dostávat na pití obyčejnou kojeneckou vodu a stejně se mi budili na pití každé 2 hodiny až do dvou let. (Zkoušela jsem prodloužit intervaly - syn si pobrečel a usnul, ale zase se budil tak každých 20 minut s pláčem dokud nedostal pití, já byla po třech dnech úplně vyřízená, takže jsme se vrátili k pití vody po cca dvou hodinách.)
Tak to nevím, mě se obě děti budili do tří let
nejdřív na kojení, pak na pití a pak na čůrání, ale to noční pití se dost odbouralo, když jsem začala místo čaje dávat vodu. Ale nevím jak u takhle malinkého prcka. To se mi ještě oba budili v noci na kojení. Má dudlík?
Dudlik mame ten chce vzdy po napiti skosela sem mu ho dat bez piti a to ho nechce a breci dokavat nedostane caj skusim mu dat vodu misto caje ten je sladky tak treba to bude lepsi
jinuska píše:
Dudlik mame ten chce vzdy po napiti skosela sem mu ho dat bez piti a to ho nechce a breci dokavat nedostane caj skusim mu dat vodu misto caje ten je sladky tak treba to bude lepsi
V tomhle věku má prostě hlad. ![]()
a nezkousela jsi mu dat mliko,kdyz se probudil poprve?treba ma jeste fakt hlad a casteji se tim hladem budi,protoze voda ho zasytí jen na chvilinku ![]()
Mlyko nechce kdyz zjisti ze je to mlyko tak prestane sat a dam mu flasku z cajem a saje
Já nevím, ale v 5ti měsících je ještě docela malinký, proč ti to tak vadí? Mně přijde přirozené, že se v noci budí, přeci jenom do rána je dlouho, tak ho přece nebudeš nutit spinkat s prázdným bříškem. ![]()
Vadi mi to protoze jist nechce ji vecer kolem 20hod a pak kolem 4 hod rano mezi tim kdyz mu skusim dat tak nechce jen napit a dudlika kdyby mel potrebu papat tak je to neco jineho ale takhle nevim proc se porad budi?
Ahoj maminky. Mám 2,5 letého kluka a dlouhodobě řešíme takový nešvar. V noci se často budí. Usíná u prsu, to je ok. Ale pak se v noci budí asi 3× kvůli pití - dostsne malinko čaje. A taky kvůli čůrání. A to je nejhorší. Na záchod sice chodí už víc než rok, ale v noci je problém. Probudí se, řekne si, že chce čůrat, odnesu ho na záchod, sundám gaťky - a nic. Tak chvíli počkám (celou dobu brečí), pak zanesu zpět do postele. A tak se to odehraje několikrát za noc, než se opravdu vyčůrá a spí pak "až " do 4-5 ráno, kdy už vstává (opět za pláče, pak ho ale přebírá manžel, protože jedu do práce). Nesetkal se s tím někdo a jak mu pomoct? Nevyspím se já ani on. Děkuji.
@Linduš91 píše:
Ahoj maminky. Mám 2,5 letého kluka a dlouhodobě řešíme takový nešvar. V noci se často budí. Usíná u prsu, to je ok. Ale pak se v noci budí asi 3× kvůli pití - dostsne malinko čaje. A taky kvůli čůrání. A to je nejhorší. Na záchod sice chodí už víc než rok, ale v noci je problém. Probudí se, řekne si, že chce čůrat, odnesu ho na záchod, sundám gaťky - a nic. Tak chvíli počkám (celou dobu brečí), pak zanesu zpět do postele. A tak se to odehraje několikrát za noc, než se opravdu vyčůrá a spí pak "až " do 4-5 ráno, kdy už vstává (opět za pláče, pak ho ale přebírá manžel, protože jedu do práce). Nesetkal se s tím někdo a jak mu pomoct? Nevyspím se já ani on. Děkuji.
A co takhle ho zkusit nebrat na záchod ale jen ho hladit aby zase usnul. Co když se mu nechce čůrat, ale když se probudí, tak pořádně neví co chce..
Kdybys mu dala plinu a rekla, ze muze klidne spat…?
A ten caj bych zkusila odbourat.
Proto jsem po odstavu uz v noci nic nedavala, pak se toho neda zbavit.
Osobně bych odstavila od kojení, za mě je velký. Na noc dala plínu, na to má ještě nárok. A odbourala i ten čaj. Prostě hladit, hladit, přitulit se k sobě. Pár noci bude fňukat ale bude to lepší a lepší. My rušili ve dvou necelých UM ve 4 ráno. Prostě jsme se rozhodli že už nedáme… asi tři noci (nebo ty rána od 4) byli takové ufňukané, přehazovala se, fňukala… a pak se prostě přestala budit.