Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zajima me zkusenost.Vim,ze jsou i celorocni, zateplene a upravene, uvazujeme o tom pouzit ho jako pristavbu. Dekuji moc
Známý ho má jako takovou lepší chatku na pozemku, pocit z toho nemám dobrý, rozhodně ne na stále bydlení ( natož v zimě ).Připadal jsem si jako v karavanu v kempu, všechno je slyšet, vše je takové stísněné…
@yourlady Tak přímo já jsem v něm nebydlela, ovšem náš soused to má na pozemku a říká tomu " můj barák"
Víc jak 4 lidi se tam nevejdou, je to děsně malý. Nehledě na to, že už za to dal více jak milion korun aby se v tom dalo celoročně bydlet - kdyby si nechal postavit malý baráček, vyjde ho to možná levněji ![]()
Kolegyně v práci v něm s manželem bydlí- celoročně.
Už jsou sami bez dětí a v důchodovém věku a mobílek- tak mu říkají- si zvelebili vlastním vybavením, ale hlavně krbovkami a podezdívkou a jsou spokojení.
V zimě mají největší problém se z mobílku dostat do města a pod.-chatová oblast s neudržovanou silnicí. ![]()
Mamka v něm bydlí taky celoročně, tedy spíše bydlela, protože ted je celej pod vodou, nebyl na základový desce takže možná ani není na svém místě ![]()
Tak mi bydlíme v mobilheimu už tři roky a super. Bydlíme i přes zimu - je tady plynové topení které stačí pro normální zimu + při extrému občas přitopíme přímotopem. Nicméně jsme letos ještě zateplili severní stranu a strašně to pomohlo.
@Betynka87 píše:
@yourlady Tak přímo já jsem v něm nebydlela, ovšem náš soused to má na pozemku a říká tomu " můj barák"Víc jak 4 lidi se tam nevejdou, je to děsně malý. Nehledě na to, že už za to dal více jak milion korun aby se v tom dalo celoročně bydlet - kdyby si nechal postavit malý baráček, vyjde ho to možná levněji
@Betynka87 píše:
@yourlady Tak přímo já jsem v něm nebydlela, ovšem náš soused to má na pozemku a říká tomu " můj barák"Víc jak 4 lidi se tam nevejdou, je to děsně malý. Nehledě na to, že už za to dal více jak milion korun aby se v tom dalo celoročně bydlet - kdyby si nechal postavit malý baráček, vyjde ho to možná levněji
Jako ze postavit barak za milion korun? to jsi z lacineho kraje. jestli to ma zateplene, vsechny site atd.,tak to je odpividajici cena, pri zvazeni, ze to koupil h o t o v e. Usetrit muzes na stavbe domku kdyz to stavis sama nebo postupne najimas delniky, ale v cizine je normalni koupit si hotovku, modul nebo neco jako mobilheim. A spocti si kolik stoji zamereni, jednotliva povoleni, plany rodinneho domku, to taky neni malo a mobilheimem mu to odpadlo. Jestli to chce zakladatelka jako pristavbu nebo chatku na zahradu a najde neco slusneho, neni to spatny napad.
@Kačka1977 ahoj kacko, a jaka je zivotnost? nejsou nizke stropy? tady nekdo pise o velmi malych mistnostech. mutes nam to bydleni prosim popsat? urcite by to zajimalo vic lidi.ma to tedy nejaky podvozek, na nemz to stoji, ze? dik
P.s.mate to pojistene? pojistuje se to jako nemovitost nebo jako napr. prives? Na ten podvozek se ptam proto, ze jsem videla krasne mobilheimy, kde podvozek majitele obezdili, steny zateplili a nelisi se to tak od drevostavby. ![]()
Kačko, mě se to moc líbí. Můžeš se trošku rozepsat - jak dlouho jste ho sháněli, jaké jste obešli prodejce? na co si dát pozor…atd.
Díky.
No my jsme původně chtěli koupit obytný auto, protože jezdíme hodně na vodu, ale najednou se to zvrhlo a jeli jsme se podívat na mobilheimy - byly jsme jen v jedné firmě a na první pohled jsme se zamilovali do tohoto. Celé to trvalo asi dva měsíce - sehnat půjčku a vykopat díry a stěhovali jsme se. Nejhezčí na tom bylo, že nám ho v pátek dovezli a v pondělí jsme „bydleli“. Stálo nás to 670t i s dovozem, asi 80t stála velká veranda a letos 40t zateplení. Nicméně jsme si dovezli peřiny, televizi a mikrovlnku a bydleli jsme. No a za ty peníze bychom možná postavily, ale tohle bylo kompletně vybavené - vč. kotle na ohřev.
Jakou to má životnost nevím, ale my jsme ho kupovali nějakých 7let starý a vypadal jako nový a po těch 3letech žádné změny.
Pojištěné to máme v leasingu, takže nevím, ale letos končí tak to budu řešit.
Podvozek to sice má, ale na nějaké přejíždění to není, je to čistě na manipulaci po pozemku. My to máme postavené na pražcích a obehnané dokola polystyrenem a latěma, takže taky njic není vidět.
Stropy jsou 2,1 a v obývací místnosti je to vyvýšené.
Kupovali jsme u této firmě http://www.mobilheimy.eu/ a byly jsme strašně spokojení, takže můžu jen a jen doporučit
Taky o něm delší dobu přemýšlím, furt se na ně dívám, tak kdo bydlí?
![]()
No naši si ho teď nedávno koupili a zatím si ho jen zvelebují
.. zatïlím tomu říkají chata
.. Je to docela stísněné ale myslím že pro dva max tři lidi to stačí
. Jen složitější je to s pozemkem
.. Člověk si to prostě musíudělat tak aby mu to vyhovovalo
.. Mě osobně se to líbí je too malé a ùtulné <3
Taky my máme dost malý byt a musíme se vejít a příjde mi to jako cenově dostupná varianta, kdybysme prodali byt, tak snad bysme nepotřebovali ani hypotéku, jenže s tím vším co je potřeba na tom udělat, aby to bylo k světu,,,to už bude stát..zateplenéní, veranda a nejlíp i nějaká předsím pokud tam není, nelíbí se mi vstup do kuchyně
největší strach mám ze zimy..chce to vysokou podezdívku a určitě to tam ty kamínka nemůžou zvládat si myslím..ted jsem těhule, ale pak bych se chtěla jet podívat do té Skotnice na ty eu.domy,u marvel mi příjdou dost drahé
@Kačka1977 píše:
Tak mi bydlíme v mobilheimu už tři roky a super. Bydlíme i přes zimu - je tady plynové topení které stačí pro normální zimu + při extrému občas přitopíme přímotopem. Nicméně jsme letos ještě zateplili severní stranu a strašně to pomohlo.
hezký, učrčitě je vám tam líp jak nám v malém bytě
chci do toho jít, kdo vám stavěl tu verandu?