Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ted jsem četla, že od roku 2014 má příjít v platnost zákon o změnách v katastru a je mi z toho na nic ![]()
V poslední době se množí případy, že podvodníci na základě zfalšováných dokumentů prodají nemovitost nic netušícího majitele, někomu dalšímu.
Mělo se tomu zamezit navrhováným zákonem, že katasr by vlastníkovi poslal upozornění, že je do katasru zanášena jakákoliv změna o jeho nemovitosti a byla by tam min 15 dení lhůta, kdyby vlastník mohl vznést námitku.
Ty jelita v poslanecký sněmovně odhlasovali, že žádná lhůta nebude a příjde majiteli info až po vkladu změny do katasru a to je pozdě.
Navíc to vylepšili tím, že co bude v katatru, to bude platit a to ikdyž se tam ta změna dostala podvodným jednáním a pokud kupující kupoval nemovitost v dobré víře, tak mu i zůstane a nic netušící, okradený majitel se nebude moci ani bránit u soudu.
To je fakt nářez, já myslela, že jediná jistota, co vám nemůže nikdy nikdo ukrást je váš domov, vaše nemovitost a ono to jde a ještě jim to zákonem posvětí. Ježíši, takový zákony snad nemají ani na Balkáně ![]()
V tomhle státě se nedivím ničemu.
Já se jednou za čas koukám do katastru, jestli tam není nějaká změna u našeho baráku. Pro jistotu. ![]()
@PetraJ píše:
V tomhle státě se nedivím ničemu.
Já se jednou za čas koukám do katastru, jestli tam není nějaká změna u našeho baráku. Pro jistotu.
No jo, ale právě podle tohohle zákona až tam nějáká změna bude, tak už bude pozdě
Prostě pošahaný ![]()
Je to na ![]()
My jsme si na dům vzali hypotéku na mnoho let
a teď si říkám, že jediné co je na hypotéce dobré je to, že banka má zástavní právo na dům a taky si to právo ohlídá ![]()
Někdy si říkám, jestli naši politici tyhle „změny“ dělají účelové nebo mají inteligenci šustící trávy ![]()
@serratia píše:
Je to na
My jsme si na dům vzali hypotéku na mnoho leta teď si říkám, že jediné co je na hypotéce dobré je to, že banka má zástavní právo na dům a taky si to právo ohlídá
Někdy si říkám, jestli naši politici tyhle „změny“ dělají účelové nebo mají inteligenci šustící trávy
Jo s tou zástavou je to alespo něják zajištěný a ty podvodníci si to sakra rozmyslí, jestli do toho jít.
Já si snad vemu taky nějákou půjčku, jen abych tu zástavu měla ![]()
Těžko říct, jestli je to účelově, nebo jsou opravdu tak debilní.
Každopádně normální to není a i laik vidí, že to smrdí ![]()