Bydlení a ceny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.11.23 07:58

Bydlení a ceny

Zajímal by mě váš názor na oblast cen za byty. Spíše ze zvědavosti.

Bydlení máme a není to aktuální otázka pro mě, ale občas se koukáme na ceny bytů/domku v okolí např. jako investice, do budoucna, nebo pro děti… a přijde mi takové zajímavé, že byty, které jsou pěkné, zrekonstruované, nebo alespoň dobře udržované a mají nové/zánovní bytové jádro. Prostě jde vidět, že majitelé tam dali kus práce se prodávají za opravdu podobné ceny, jako byty, kde je očividné, že na to majitelé s prominutím dvacet let kašlali a je to někdy ani ne navoněná bída.. někdy mi je i stydno až, co si za to řeknou.
Ty ceny jim asi doporučí makléř tomu rozumím a je pravda, že ty byty tam už visí třeba dva roky. Hlava mi to nebere z důvodu, že ty zrekonstruované byty člověk může předělat postupně dle svých představ, kdežto do těch opotřebených ošklivých musí investovat na rekonstrukci ihned. Proto nerozumím těm podobným cenám.
Vyzná se v tom někdo? Jak se na to díváte vy? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartinL45
29.11.23 08:02

Je rozdíl, za jaké ceny inzerují a za jaké se to potom skutečně prodá. Každý kouká ze začátku cenu natáhnout, aby měl kam ustupovat při jednání. A zájem o byty je, takže i když je byt nerekonstruovaný, tak se prodá…

• Citovat
  • Upravit
21311
29.11.23 08:11

Když jsme prodávali byt po dědovi, bylo nam makléřem doporučeno ponechat ho v původním stavu. Byty pred rekonstrukci jsou zadane, protože si je nový majitel upraví dle svého. Byt byl pryč prakticky hned a za cenu jen o málo nižší než byl inzerovan opraveny byt v okolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
29.11.23 08:20

@Tichošlápek jj, dnes jsou opravy-rekonstrukce-stavební práce (i materiál) tak drahé, že se nevyplatí kvůli prodeji byt/dům opravovat… takže prodat ve stavu, jaký je, max. vymalovat na bílo kvůli fotkám, aby se líp/rychleji prodalo… ceny u nás za 3+1 zreko na sídlišti je kolem 2mega, nezreko jen o málo méně, takže se to fakt nevyplatí do toho investovat, beztak se člověk přesně netrefí do vkusu kupujících…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14564
29.11.23 08:35

Problém je, ze ne každý, kdo se rozhodne zrekonstruovat byt, má vkus a hlavně rozum. To radeji starý byt v původním stavu, kde aspoň člověk lépe vidí, jak co je původně děláno, a sam si to opraví, takže zároveň ví, co a jak děláno bude. A nehrozí, ze ze skříne vyskočí nějaký kostlivec a bude se muset předělávat již nove udělané. Dost lidi dela v bytech prasarny, jako například montáž sadrokartonu kousek pod strop nebo dokonce pred zdenou zeď, což vím ze je v dnešní době takovy nějaký zvyk (kteremu nerozumím). A co pak s tím, když se toho chceš zbavit - cely ten nový byt si zas. reš prachem :roll: to je fakt vyloženě pomsta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.23 12:45

Aha, tak děkuju za objasnění. Mě to nešlo do hlavy, protože jsem si říkala, koupím starý za podobnou cenu a hned musím rekonstruovat takže +- mit hned další nemalé peníze v kapse i na to. Tím pádem nakonec vyjde třeba o půl míče dráž…
A měla jsem se asi lépe vyjádřit, myslela jsem teda takové základní věci (nová topení, vymalováno, nové bytové jádro, nová okna) NE kompletní rekonstrukci - jako např kuchyň, vestavěné skříně apod.

Kdežto do zrekonstruovaného můžu hned dát nájemníka, případně hned užívat byt a nějak to vypadá.

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
2148
30.11.23 05:31

Tak pokud chceš byt jako investici a hned tam stěhovat nájemníka, tak je samozřejmě jednodušší koupit byt po rekonstrukci a nic neřešit. Na vlastní bydleni je za mne ideální naopak byt před rekonstrukci a tu udělat podle vlastních představ (pokud na to tedy máš), i to co jsi jmenovala je možné udělat s různou kvalitou a vkusem…
Třeba v Praze rozhoduje o ceně především lokalita a velkost bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí