Bydlení kolem Turnova

Retea
5.3.13 14:12

bydlení kolem Turnova

Ahoj všem, rozhodli jsem se koupit domek někde kolem Turnova, tak bych ráda věděla od maminek tam bydlících, jak se jim tam žije. Jaké jsou tam možnosti pro vyžití s dětmi. A také, jaká je dopravdní dostupnost do Liberce a Jablonce. Popřípadě, kde kolem Turnova je to nejkrásnější?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3819
5.3.13 14:31

Ahoja, ja jsem vyrustala v jedne vesnicce u Turnova - Jenisovice… pro rodinu s detmi idealni :-) Pokud mate radi klid a nevadi vam vesnicky styl zivota :-) Skola i skolka v miste… navic tam v posledni dobe (posledni 2-3 roky)vyrostlo spousta novych domku a pristehovalo se dost mladych rodin :-) Jen ty ceny nemovitosti jsou pomerne nad republikovym prumerem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Retea
5.3.13 14:38
@Agrion píše:
Ahoja, ja jsem vyrustala v jedne vesnicce u Turnova - Jenisovice… pro rodinu s detmi idealni :-) Pokud mate radi klid a nevadi vam vesnicky styl zivota :-) Skola i skolka v miste… navic tam v posledni dobe (posledni 2-3 roky)vyrostlo spousta novych domku a pristehovalo se dost mladych rodin :-) Jen ty ceny nemovitosti jsou pomerne nad republikovym prumerem :nevim:

aha, akorát jsem tam byla o víkendu koukat na jeden domek, ale měl mokré zdi a stál pod svahem, tak do toho bych nešla, ale jinak se mi tam líbilo. Já hlavně potřebuju dobrou dostupnost do města, kam bude syn chodit na školu. A to jsem teda byla taky mile překvapená, jak tam jezdí i busy. mimochodem makléř mi říkal, že spousta mladých lidí utíká z Jablonce, kde je zima právě směrem na Turnov a Sychrov. A prý byl dokonce Turnov vyhlášen jako nej město na bydlení, nízká kriminalita, blízko do českého ráje, atd.

• Citovat
  • Upravit
Retea
5.3.13 14:41
@Agrion píše:
Ahoja, ja jsem vyrustala v jedne vesnicce u Turnova - Jenisovice… pro rodinu s detmi idealni :-) Pokud mate radi klid a nevadi vam vesnicky styl zivota :-) Skola i skolka v miste… navic tam v posledni dobe (posledni 2-3 roky)vyrostlo spousta novych domku a pristehovalo se dost mladych rodin :-) Jen ty ceny nemovitosti jsou pomerne nad republikovym prumerem :nevim:

a Pelešany znáš?

• Citovat
  • Upravit
3819
5.3.13 15:00

Je no vidis to je nahoda :-) V Jenisovicich je dobre, ze to neni tzv. uplny konec sveta… je tam i jeden obchudek, ve skole ma pobocku i ZUS a nabizi i ruzne krouzky… plus dobre autobusove spojeni - do Jablonce i Turnova vubec… tam vjezdi deti na stredni v partach :-)
A Pelesany znam… tady v okoli je spousta takovych vesnicek, jedna skoro jako druha… jak je to tam ale konkretne s obcanskou vybavenosi nevim :nevim:
Jinak co se tyka me tak souhlasim s maklerem :-) Turnov je super! Vubec nekde na klidnem predmesti… tam se pak rozdil mezi vesnici a mestem stira… jen opet ty ceny jsou horentni…a najit dobry domek je fuska… vim o cem mluvim… bratr schanel nekolik let nez se mu podarilo najit vyhovujici bydleni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Retea
5.3.13 15:12
@Agrion píše:
Je no vidis to je nahoda :-) V Jenisovicich je dobre, ze to neni tzv. uplny konec sveta… je tam i jeden obchudek, ve skole ma pobocku i ZUS a nabizi i ruzne krouzky… plus dobre autobusove spojeni - do Jablonce i Turnova vubec… tam vjezdi deti na stredni v partach :-)
A Pelesany znam… tady v okoli je spousta takovych vesnicek, jedna skoro jako druha… jak je to tam ale konkretne s obcanskou vybavenosi nevim :nevim:
Jinak co se tyka me tak souhlasim s maklerem :-) Turnov je super! Vubec nekde na klidnem predmesti… tam se pak rozdil mezi vesnici a mestem stira… jen opet ty ceny jsou horentni…a najit dobry domek je fuska… vim o cem mluvim… bratr schanel nekolik let nez se mu podarilo najit vyhovujici bydleni :think:

já jsem narazila na moc šikovnýho makléře, říkal, že dobrý nabídky prodá bez papírování a nutnosti vyvěsit na internet, ale taky říkal, že je toho právě kolem Turnova moc málo poslední dobou, tak ještě zvažuju i Sychrov

• Citovat
  • Upravit
L-enny
5.3.13 16:02

Příspěvek upraven 13.03.13 v 21:20

• Citovat
  • Upravit
664
5.3.13 16:21

@Retea Nejkrásnější je to v Liberci :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
5.3.13 16:41

Ááhoj my žijeme v turnove ;) nedaleko Hrubého Rohozca.. a da sa to tu celkom.. to o tej kriminalite neviem som tu kratko este na to :D ale tak pod pod k nam aspon budem mat kamaratku nakolko sme slovaaci obaja moc tu ludi nepoznááme len paru z prace mamicky s detmi máločo poznám ale je ich tu dosť :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
5.3.13 17:08

My jsme taky z Hodkovic, jsme tam cerstve prestehovany z Liberce. Jsou to teda Nove Hodkovice, na druhe strane dalnice. Je to kousicek od dalnice, kousicek od Rychnova, Jablonce a Liberce. V Hodkovicich jsou skola i skolka. My ale mladocha vozime do Montessori skolky v Jablonci. My bydlime hned u lesa a je to super. Jedine co nam tam chybi jsou deti. Stavi se tam postupne nove baracky, ale jde to pomalu a jsou to zatim samy bezteny. Snad se to zlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.3.13 20:04

Ahojky, moc neporadim, protoze jsme se ted k Turnovu taky pristehovali.. :) Taky jsme dlooouho hledali, nakonec jsme si postavili a zatim to tu bohuzel moc nezname, ale snad se to rychle zlepsi :D
Zalezi, co presne hledas, pro me byla hlavni dobra dostupnost do mesta a vypada to, ze moznosti vyziti s detmi i skol je tu celkem dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Retea
17.3.13 23:08
@susacek píše:
My jsme taky z Hodkovic, jsme tam cerstve prestehovany z Liberce. Jsou to teda Nove Hodkovice, na druhe strane dalnice. Je to kousicek od dalnice, kousicek od Rychnova, Jablonce a Liberce. V Hodkovicich jsou skola i skolka. My ale mladocha vozime do Montessori skolky v Jablonci. My bydlime hned u lesa a je to super. Jedine co nam tam chybi jsou deti. Stavi se tam postupne nove baracky, ale jde to pomalu a jsou to zatim samy bezteny. Snad se to zlepsi.

Zr bych přišla s těma svýma dětma? :D Ale jedno půlroční a druhý patnáctiletý, :mrgreen: I tak dík za reakci, jsi mi sympatická, určitě máš prima děti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.13 10:17

Já vyrostla v okolí Turnova a po pár letech bydlení v Liberci jsem se k Turnovu zase vrátila (ale do jiné vesničky). Konkrétně pocházím z obce Příšovice - škola i školka v místě, autobusy a vlak jezdí do Turnova každou chvíli (jezdí dokonce i pár busů přímo do/z Liberce po dálnici), je tam pošta a v podstatě je to taková „velkovesnice“, kde je i víc živo. Vedle jsou Svijany a na druhé straně Přepeře - platí v podstatě to samé, co jsem psala u Příšovic, jen jsou to menší vesničky (a nejezdí tam vlak). Špatná ale není ani strana směrem k Sychrovu (Čtveřín/Doubí, Pěnčín…), jen bych se vyhla vesnici Husa - jsou tam levné pozemky a domy, ale za cenu zápachu z prasečáku :-D Teď bydlím směrem k hradu Kost - je to tu trošku větší zapadákov, ale zas taková víc „echt“ vesnice :-D - jezdí tu docela často autobusy, je tu školka i škola, ale mnohem větší klid, než třeba v těch Příšovicích (to je vyloženě kompromis mezi malým městem a vesnicí).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.23 17:04

Ahoj ahoj, ráda bych obnovila toto téma, jak se žije v Turnově teď?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max