Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky a kluci.
Jsem vlastníkem bytu kde jsem nájemník.
V bytě neziju ale někdo jiný.
Už je to druhy rok co tam žije paní nemá ale smlouvu uzavřeli jsme ji ústně, pani je starší takže jsem si říkala ze asi sní nebudou problémy.
Ale nastala situace ze nezaplatila minuly mesic nájem několikrát jsem za ni byla pro peníze říká ze stále nemá rozhodla jsem se ji vystěhovat ze dne na den je to možný mám zavolat policii nemá ani zaplaceny nájem na tento mesic a zadnou smlouvu nemá jen ústní dohoda o tom ze tam muže bydlet
Prosím o vysvětlení - jsem vlastníkem kde jsem nájemník…
Tak jsi vlastník dle katastru? Nebo máš na sebe jen nájemní smlouvu a dál sis do bytu bez vědomí majitele podnájemníka?
@smile_xxx píše: Více
když paní nemá smlouvu, tak přece obývá cizí byt neoprávněně, ne?
@stinga píše: Více
To je hloupost, bydlím tam dva roky, sousedé jí to potvrdí. Nejspíš také platí někam na účet nájem a energie.
Plácáme si tu játra zbytečně, zakladatelka je ta paní.
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…
Smlouva sice musi byt dle zakona pisemna, ale to neznamená, ze by tou ustni najemni vztah nevznikl.
@princess.consuela píše: Více
To je zas ta, co bydli s pritelem u jeho maminky v druzstevnim byte?
Nájemník je v podstatě nevystěhovatelnej. Při nejhorším ho dostaneš do exekuce, jestli v ní už je, tak mu to bude fuk určitě. Počítej tak 2 roky, než byt dostaneš zpět.
@j.a.n.i1 píše: Více
Jj, myslím, že je to ona. Odpovídalo by tomu i to zmatečné majitel-podnájemník. Ona nejspíš netuší, že tchyně není majitel, ale člen družstva.
Nezabij mě, pokud zase nejsem přesná v terminologii
, ale rozumíme si, ne?
@princess.consuela jojo, rozumime
tak to opravdu nema cenu xokoliv odpovidat, uz davno meli byt pryc nekde ve vlastnim najmu, ale ono je tohle jednodušší a levnější, že.
@Yasmen píše: Více
Až na to, že zakladatelky partner dle té diskuze není nájemník, ale podnájemník. Tam jsou ta práva omezenější, než u nájmu.
@Tanado1229 je to družstevní byt a já jsem společně vlastník a mám smlouvu jako nájemník.
Ano paní je podnajemnik uzavřela jsem ústní dohodu sní.
Nevím jestli ji mám vyhodit sama nebo mám zavolat k tomu policii
Nevím jistě ale nájemní smlouva i když je uzavřena ústně tak platí. Výpovědní lhůta pokud tam člověk žije déle než rok jsou tři měsíce. Doufám ze jsi z toho najmu odváděla daně. Aby jsi z toho ještě nemela problém