Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak co já vím, tak ono to tak bzučí
ale možná si to pletu s nějakým trafem, kdo ví, na fyziku jsem vemeno ![]()
@verulicek bzučí to když je mlha nebo voda ve vzduchu, ale nic hrozného a signál to neruší ani mobil. ochanný pásmo je 7m od posledního vodiče, blíž nic být nesmí.
Jestli vybíráš byt blízko drátů, rozmýšlej dobře. Mě od toho odradil můj rodinný doktor, prý se dávno ví, že je to rakovinotvorné, ale to by vypukla zbytečná panika mezi kupci bytů a developeři jsou dokonce schopni tvrdit, že to vůbec neškodí ![]()
Žít v blízkosti vedení vysokého napětí znamená riziko leukémie
Elektromagnetické pole a zdravotní rizika (IV)
Jaká jsou zdravotní rizika bydlení pod vysokým napětí, 400kV?
Ahoj, my bydlime cca do 100m, hučí různě. Když je mokro, mlha, sychravo tak jako bzučí, když hodně fouká tak až jako hraje-hodne nahlas meluzína různé tóny
když je pěkně, tak nic. Ale když pod ním vencim psa, chci ho pohladit, tak nás to probíjí. A myslím, že signál nám to neruší.
@Tom-Jerry píše:
@verulicek bzučí to když je mlha nebo voda ve vzduchu, ale nic hrozného a signál to neruší ani mobil. ochanný pásmo je 7m od posledního vodiče, blíž nic být nesmí.
vzdálenost jsem taky vyčetla. Tak pokud to nedělá permanentní hluk, to mě celkem uklidnilo. Musíme se tam zajet podívat. ![]()
@Anett123 a nemáte tam silnější napětí? těch 22 prý není žádní hrůza..ono je to z těch nižších..
Lépe se tomu vyhnout, tedy rozhodně těsné blízkosti.
I když na co řešit rozvod vysokého napětí pokud má každý mobilní telefon na uchu, k tomu různé wi-fi atd.
Někdo mi jednou říkal, že citlivější lidi můžou trpět třeba na migrény. Jestli je to pravda, nevím. Nešla bych do toho ani za cenu levnějšího pozemku.
@verulicek bydlíme vedle velké rozvodny a kousek od VN a dobrý
@verulicek jo to je možné, já tomu nerozumim, jsou to ty vysoké stožáry 2vedle sebe a na každém x drátů.
@Anett123 píše:
@verulicek jo to je možné, já tomu nerozumim, jsou to ty vysoké stožáry 2vedle sebe a na každém x drátů.
Většinou se dělá 22kV na místní rozvody pak dejme tomu 100kv, 220kv a více nejvíce je snad 1,5MV. S vyšším napětím je silnější i pole kolem drátu, samozřejmě že záleží i na zátěži tedy proudu který drátem protéká. Co si myslím že není zdravé ani ono sršení za vlhlka kdy vznikají výboje a z nich ozon.
Někde jsou na to normy ovšem kam mi sahá paměť jsou v případě elekktromagnetického záření udělány ve prospěch provozovatelů a nikoliv lidí.
Tak jsem byla na pozemku..je to malý sloup, 3 dráty, vzdálenost tak 15 metrů, byla jsem tam za vlhka, za sněhu, neslyšela jsem ani ň. Takže asi dobré ![]()
@Tom-Jerry Tak pozemek bude náš. Když vše půjde, vrhneme se letos do stavby
domek bude stát vlevo, jak jsou ty tři stromky (od sloupu asi 20 metrů). Byla jsem tam i po dešti a nic. Normální sloup
věřím, že to nebude tak žhavé a za tu přírodu kolem nám to stálo. Chceme z města pryč ![]()
@verulicek moc gratuluji, krásné místo ani se nedivím že o něj tak stojíte
taky bych neměnila, jak píšeš ta příroda za to stojí ![]()
Ahoj holky..chci se jen zeptat, kdo bydlíte poblíž vysokého napětí (konkrétně 22kV) jak máte dráty vedení daleko? Je pravda, že to hučí? A zaznamenáváte nějaké chyby v signálu (mobil, televize..)? Děkuji za odpovědi.