Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ano, myslím, že ty do ústeckého kraje patříš, já tedy myslel, že jsi ústečanka původem.
@Zumpa píše: Více
Ty jsi co za zoufalce? Že se tu trefuješ nejen do mě.
Se sebou něco začni dělat a možná se nějaké zalíbíš. Frustrace pak zmizí jak pára nad hrncem. Možná. ![]()
No, začala bych tím, kde budete pracovat. V okolí teda něco vzniklo, ale dělnici v žiletkárně asi dělat nechceš. Krupka je v UNESCO a hory jsou nádherný, nepřelidněný, miluju je. V okolí vznikají luxusní vilkové čtvrti. Počítej ale s tím, že je to prostě sudeťáckej sever Čech, na výlet je to krásný, ale pokud nepostavíte vilku na okraji a nepracujete remote v Praze, je to díra a nežije se tam úplně skvěle. Je tam pořád chudo a ne úplně přátelský čtvrtě.
@MartaProchajda píše: Více
Já jsem jakou zoufalý frustrát sám se sebou velice spokojený. Tvá rada je mi tímto k prdu, sorry jako.
Pocházím z Krupky a je to pěkné místo pro život. Nenechte se odradit předchozími komentáři. Pracovních příležitostí je dostatek, není zde pouze žiletárna, ale spousta dalších firem jak v průmyslové zóně, tak i v okolních městech Teplice, Ústí nad Labem…) Záleží v jakém oboru pracujete. Výhodou je blízkost dálnice a výborná dopravní obslužnost do Prahy, ale i do Německa. Pouze doporučuji nekupovat být v ulici Karla Čapka a Dukelských hrdinů.
Krupka je super! A žije tam jeden bývalý uživatel emimina. Jmenuje se Ruslan. Já jsem tam s nim zažila jeden letní tropický den romanci, měla jsem 4 měsíce před porodem.
@Dhw píše: Více
Můj přítel pracuje u kriminálky a není problém si najít místo kdekoliv pro něj. Už ho tahali na vyšší pozice v jiném kraji, ale nechce. Já pracuji čím dál tím víc doma a asi u toho zůstanu. Práci proto vůbec neřešíme.
I když večer moc ven nechodíme, tak by mě zajímalo, jak to tam vypadá večer na nějakém hlavním náměstí. To je většinou ukazatel toho, jak tam je bezpečno. Nějaké problémové ulice nebo části jsou všude.
Pozor na štěnice, v ústeckém kraji je jich nejvíce v republice.
@KarlKarlson píše: Více
No právě. Jsou za rohem „hory“ a já je mám ráda. Jsem nenáročná a přítel taky, ale jestli to není nějaká díra. Přece jenom se lze dočíst o těch ghettech tam, ale jak to vypadá v celém městě, to se člověm moc nedozví.
Záleží, no. Jako lidi tam bydlí, jak říkám, teď tam vznikají i exkluzivní čtvrti, části toho města jsou krásný. Vedle jsou Teplice, na druhou stranu Ústí. Já odtamtud prchla (i když ne úplně přímo z Krupky) a fakt už bych tam žít nechtěla. Tak si tam zkuste zajet na prodloužený víkend a tentokrát si hory dát jen zlehka (doporučuju nádrž Fláje) a spíš se věnovat městu.
@KarlKarlson píše: Více
Bydlení mimo ty ulice hrůzy je dobré? Na jiných sídlištích.
Jo, jo, snad i město nabízí nějaké výhodné nájmy pracujícím lidem, ale to si trochu tahám z paty, jen jsem to někde slyšela. Můžeš to prozkoumat ![]()
Jako když se přizpůsobíš určitým situacím a lokalitám, tak se tam bydlet dá. Akorát je to pořád pocit, jako na Václaváku mezi kapsářema. Furt musíš být částečně v pozoru.
Mám ráda zimu, sníh. Můj partner taky. Teď bydlíme spíš v nížině, hory jsou dál, sněhu si moc neužijeme. Přemýšleli jsem o stěhování se někam, kde ty hory jsou za domem. Líbilo by se nám Vrchlabí nebo Trutnov. Obojí je docela velké a kousek od Krkonoš. Ale bydlení je tam docela drahé. Na jihu Čech to vůbec neznáme a tam jsou taky docela drahé byty nebo nájmy. Moravu nebo Slezsko jsme vyloučili, to je moc daleko. Tak teď uvažujeme o Krupce.
Je to hned pod Krušnými horami, stačí pár minut a lanovkou jste na kopci 700 m. n. m. během chvilky. Sníh se tam drží i čtyři měsíce v roce, někdy pět. Byty v Krupce jsou extrémně levné, a to i v částech, kde to není nebezpečné.
Tak by mě zajímalo, jak se tam bydlí a žije. Máte zkušenosti s životem v Krupce? Za všechny reakce děkuju.