Praní prádla-dohromady

Anonymní
21.2.25 20:23

Praní prádla-dohromady

Zdravím, chtěla bych s zeptat jak třídite prádlo při praní. Zda perete spodní prádlo zvlášť.
Já peru tmavé(40), bílé(40), ručníky(60) a lůžkoviny(60).
Ke všemu přidávám dezinfekci na prádlo.
K tmavému a bílému přidávám i spodní prádlo a ponožky.
Ale od té doby co jsem těhotná přemýšlím zda neprat spodní prádlo zvlášť i když tam dávám dezinfekci.
Zdálo se mi,, nechutné" prát oblečení ve kterém se pohybuju venku(autobus, kavárny) dohromady.
Dřív jsem to vůbec neřešila, hlavně máme kočky(spí s námi v posteli) a říkám si že kdo ví kolik bacilů mají v záchůdku.
Takže tohle řešit je asi blbost
Myslíte že praní všeho dohromady s dezinfekcí je ok??

Příspěvek upraven 21.02.25 v 20:45

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3053
21.2.25 20:26

Peru vše dohromady a zijeme :nevim: I bez dezinfekce.

Příspěvek upraven 21.02.25 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
21.2.25 20:31

Prala jsem taky vše společně i těhotná. U nás se třídí na pračka - bílé, další černé, barevné s papírkem proti zaprání. Vždy zvlášť ložní, zvlášť utěrky, ručníky.
Pak podle materiálu. Svetry zvlášť, bundy zvlášť atd.
Dezinfekci vždy nepoužívám. Jen prášek tekutý a aviváž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24723
21.2.25 20:35
@Beruska999999 píše: Více

Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 20:36

Super děkuju za uklidnění😃

• Citovat
  • Upravit
16393
21.2.25 20:54

Peru podle barev, dávám gel, někdy i aviváž. Rozhodně netřídím vše, to bych pak jen prala, kdyby měla místo jedné pračky dvě nebo tři 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
21.2.25 21:03

Peru všechno dohromady a na 60, bile nemame, kdyz se nasklada dost černeho tak peru zvlast samozrejme vzdy par veci co se musi prat max na 30. Rucniky, uterky, lužkoviny neperu s bežnym pradlem. Dezinfekci jsem nikdy nepouzivala a porad žijeme 🤣. Jen dceři peru zvlašt ale spíš uz jen ze zvyku 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 21:05

Třídím útěrky samostatně, ručníky samostatně, potom světlou a tmavou várku, barevné, růžové, červené, vnější kalhoty a bundy zvlášť, vše bavlněné žehlím, kalhotky a ponožky nežehlím…

• Citovat
  • Upravit
13769
21.2.25 21:09

Peru spodní prádlo, ponožky, ručníky a pyžama dohromady na 60, pak ostatní prádlo (většinou ho ještě dělím na trička a kalhoty) na 40. Ložní peru samostatně (protože vydá na jednu pračku) na 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
21.2.25 21:27

Jediný, do čeho leju desinfekci, jsou hadry z nemocnice, a i tak to peru na 95. Spodní prádlo peru s ostatním dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
21.2.25 21:37

Já teď už dceři (5) peru dohromady se mnou, zvlášť světlé a tmavé.

Manželovi peru samostatně - hodně sportuje a potí se. Všechno má tmavé/černé.

Věci pro mimino taky zvlášť - kupuju všechno pro mimi světlé/bílé ať nemusím prát ještě barevnou pračku navíc.

Pak další pračky jsou ručníky, ložní prádlo, utěrky.
Tak 8 praček týdně to určitě je.

Jo a případně ještě zvlášť džíny, bundy, ale to u nás není každý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
21.2.25 21:38

Já peru dohromady. Jako nevím kolik bych musela mít bombarďáku, abych jima naplnila pračku… A prát skoro prázdnou pračku, to by mě fakt sr..o.

• Citovat
  • Upravit
35861
21.2.25 21:38

Podle toho, kolik toho zrovna je. Spodní prádlo a vic špinavý věci na dlouhý program, málo špinavý na krátký. Pak podle barev, povlečení a ručníky extra. Desinfekci používám výjimečně.
Když byly děti mimina, jim jsem prala nejaky čas extra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
21.2.25 21:39

Černé (vč. spodního prádla) na 40, bílé (vč. spodního prádla) na 40, ponožky všech, manžela trenýrky a kalhoty zvlášť na 40, ručníky zvlášť na 60, ložní povlečení zvlášť na 60, bundy zvlášť, deky zvlášť, sportovní propocené věci manžela zvlášť (30). Podprdy zvlášť. Desinfekci prádla nikdy nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
21.2.25 21:44

Peru zvlast ponozky a zvlast spodni pradlo na 40 a s dezinfekci, pac pripadne plisne a kvasinky. Pak svetle, tmave, cervene - na 30, rucniky a lozni pradlo na 60. Vlnene veci v ochrannych sitkach na 30. Avivaz mi nesmi do bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný