Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Peru vše dohromady a zijeme
I bez dezinfekce.
Příspěvek upraven 21.02.25 v 20:33
Prala jsem taky vše společně i těhotná. U nás se třídí na pračka - bílé, další černé, barevné s papírkem proti zaprání. Vždy zvlášť ložní, zvlášť utěrky, ručníky.
Pak podle materiálu. Svetry zvlášť, bundy zvlášť atd.
Dezinfekci vždy nepoužívám. Jen prášek tekutý a aviváž.
Peru podle barev, dávám gel, někdy i aviváž. Rozhodně netřídím vše, to bych pak jen prala, kdyby měla místo jedné pračky dvě nebo tři ![]()
Peru všechno dohromady a na 60, bile nemame, kdyz se nasklada dost černeho tak peru zvlast samozrejme vzdy par veci co se musi prat max na 30. Rucniky, uterky, lužkoviny neperu s bežnym pradlem. Dezinfekci jsem nikdy nepouzivala a porad žijeme 🤣. Jen dceři peru zvlašt ale spíš uz jen ze zvyku 🤣
Třídím útěrky samostatně, ručníky samostatně, potom světlou a tmavou várku, barevné, růžové, červené, vnější kalhoty a bundy zvlášť, vše bavlněné žehlím, kalhotky a ponožky nežehlím…
Peru spodní prádlo, ponožky, ručníky a pyžama dohromady na 60, pak ostatní prádlo (většinou ho ještě dělím na trička a kalhoty) na 40. Ložní peru samostatně (protože vydá na jednu pračku) na 60.
Jediný, do čeho leju desinfekci, jsou hadry z nemocnice, a i tak to peru na 95. Spodní prádlo peru s ostatním dohromady.
Já teď už dceři (5) peru dohromady se mnou, zvlášť světlé a tmavé.
Manželovi peru samostatně - hodně sportuje a potí se. Všechno má tmavé/černé.
Věci pro mimino taky zvlášť - kupuju všechno pro mimi světlé/bílé ať nemusím prát ještě barevnou pračku navíc.
Pak další pračky jsou ručníky, ložní prádlo, utěrky.
Tak 8 praček týdně to určitě je.
Jo a případně ještě zvlášť džíny, bundy, ale to u nás není každý týden.
Já peru dohromady. Jako nevím kolik bych musela mít bombarďáku, abych jima naplnila pračku… A prát skoro prázdnou pračku, to by mě fakt sr..o.
Podle toho, kolik toho zrovna je. Spodní prádlo a vic špinavý věci na dlouhý program, málo špinavý na krátký. Pak podle barev, povlečení a ručníky extra. Desinfekci používám výjimečně.
Když byly děti mimina, jim jsem prala nejaky čas extra
Černé (vč. spodního prádla) na 40, bílé (vč. spodního prádla) na 40, ponožky všech, manžela trenýrky a kalhoty zvlášť na 40, ručníky zvlášť na 60, ložní povlečení zvlášť na 60, bundy zvlášť, deky zvlášť, sportovní propocené věci manžela zvlášť (30). Podprdy zvlášť. Desinfekci prádla nikdy nepoužívám.
Peru zvlast ponozky a zvlast spodni pradlo na 40 a s dezinfekci, pac pripadne plisne a kvasinky. Pak svetle, tmave, cervene - na 30, rucniky a lozni pradlo na 60. Vlnene veci v ochrannych sitkach na 30. Avivaz mi nesmi do bytu.
Zdravím, chtěla bych s zeptat jak třídite prádlo při praní. Zda perete spodní prádlo zvlášť.
Já peru tmavé(40), bílé(40), ručníky(60) a lůžkoviny(60).
Ke všemu přidávám dezinfekci na prádlo.
K tmavému a bílému přidávám i spodní prádlo a ponožky.
Ale od té doby co jsem těhotná přemýšlím zda neprat spodní prádlo zvlášť i když tam dávám dezinfekci.
Zdálo se mi,, nechutné" prát oblečení ve kterém se pohybuju venku(autobus, kavárny) dohromady.
Dřív jsem to vůbec neřešila, hlavně máme kočky(spí s námi v posteli) a říkám si že kdo ví kolik bacilů mají v záchůdku.
Takže tohle řešit je asi blbost
Myslíte že praní všeho dohromady s dezinfekcí je ok??
Příspěvek upraven 21.02.25 v 20:45