Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, můžete mi doporučit jaký máte botnik?
My máme momentálně boty v kotelne, kde máme starý dřevěný botnik. Boty denne omyvam, protože je na nich prach z uhli… Takový ten neviditelný.
![]()
Na botniku máme zhruba 40 páru bot. Letni/zimní. Není problém ty zimní dát do jine mistnosti..Nejvíc se mi líbí botniky typu otevřený regal, potrebuju sonomu nejlépe 4×4. Ale nevypadá to vlastně nakonec bl.be? Zápasit s místem nemusím, nicméně už teď si rikam ze je proste vsude všechno. Ze máme málo úložných prostoru..a přeci jen když je všechno „schovane“ evokuje to v člověku lepší pocit. ![]()
My máme takový uplně obyčejný regál a mám v něm toto na každý pár botu, kromě těch vyšších ale těch vyšších botu nemáme tolik:
https://www.ikea.com/…da-20434832/
skřín něco takového, ne tak drahého.. ale vlastně stejné:
@KKK85 Díky.
No já hlavně potrebuju aby to bylo i snadno přístupné dětem..
Dost se mi líbí ta ikea, akorát bych holt musela vzít bílou..
@Tajemnadama píše: Více
noo já nevím nakolik je praktické na boty to rozdělené… vlezou se vůbec dvoje boty do jedné příhrádky?
@Fee-bee píše: Více
Proc by ne? Já vždycky po venku podrážky umyvam. Děti si nasazuji boty v dome ![]()
Mám to v bílé. Koupili jsme v IKEA ve slevach. No musí se to občas vytřít. To máme úplně v suterénu. A pak máme botníky tři ve verandě, jsou to tři stejné komody půd oknem. Tam mám kozačky a hlavně moje boty. Máme bot hodně. V suterénu máji boty hlavně děti a chlap. Každý chodíme do domu jiným vchodem
když jedu autem, jdu z garáže suterénem. Když pěšky, přes verandu. Takže boty mám na obouch místech.
@alisekR píše: Více
Takže ti přijde prakticke to mít takhle rozdělené? Dáš dotoho jedny boty, nebo dva páry? ![]()
Žádný:D Boty, co aktuálně nosíme, máme prostě v předsíni navolno, resp. na podlozkach, co aktuálně nenosíme, máme ve skříni.
Omývat všechny boty každý den by mě slehlo, rozhodně bych je někam zavřela…
A ten první Kallax, co tam máš foto, je nesmysl, sice říkáš, že s místem nebojujes, ale ty chlivky jsou na boty nesmyslne vysoké…jestli teda nechodite 90% času v kozackach
![]()
Příspěvek upraven 21.02.25 v 08:25
@Tajemnadama boty co nenosime v danou sezónu máme umyté, nakremovane a schované v krabici ve sklepě.
Sezónní jsou v bytě u vchodu v třípatrovem otevřeném botníku.
Každý máme jednu přihrádku.
Pak ještě vedle máme plastové podložky, hlavně teď v zimě, aby boty okapaly a nebyla špinavá podlaha.
@Tajemnadama
Já bych do otevřeného regálu na boty nešla. Máme normálně skříň s dvířky a pár šuplíků, tam schováváme čistší nebo úplně čisté boty. Ty, co nosíme běžně (hlavně teď v zimě), máme normálně na volno na rohožce. Otevřený regál mi přijde nepraktický hlavně kvůli prachu a celkovému dojmu nepořádku. Už teď píšeš, že máš pocit, že je všude všechno, zavřený botník ten prostor opticky uklidí. Navíc pokud máš boty v kotelně a musíš je denně omývat kvůli prachu, tak bych je radši zavřela do skříně, ať se na ně tolik neusazuje.
To Ikea je Kallax? To je zbytecne velke ty prihradky na boty. Ledaze bys do toho koupila policove díly jestli maji. Vim, se maji dvirka a zásuvky, police nevim, ale to se nedoplatis.
@Tajemnadama píše: Více
Jakoze si treba petkrat za den myjes boty?
My jsme vykopli na chodbu před byt starou komodu a normálně z ní máme botník. Žádný spešl botník nemáme. Kdybych měla volit, určitě bych zvolila zavřený s dvířky, otevřený, aby byly všechny boty vidět bych nevolila.