Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tridim pouze podle barev, pouze utěrky zvlášť a hadry zvlášť. A aviváž mi taky nesmi do baraku.
Mě vždycky pobaví, jak někdo, kdo spi v posteli se zvířaty, řeší podobný závažný hygienický problém jako například prani kalhotek spolu s dalším běžným prádlem😃 jako když spis s kočkou nebo se psem, to už rovnou můžeš prát to prádlo klidně opakovaným splachovanim v záchodě, to je už podle mě pak jedno
ta toaleta, pokud je pravidelne myta, asi bude čistší, než ta postel, řekla bych ![]()
@Semtex děkuji za váš názor.
Nicméně jak jsem psala
, než jsem byla těhotná jsem to vůbec neřešila.
Kdyby šlo tak vyperu i kočky ![]()
Ptala jsem se na názory jak ostatní perou prádlo.
Spaní se zvířaty(jsou jen doma, i když to asi nehraje roli) bych osobně nepřirovnávala k máchání prádla ve wc.
Váš názor mi je tedy k ničemu když jste nenapsala jak perete.
@Anonymní píše: Více
Peru všechno v pracce, základní teplota 60, prasek, machani navíc. Bile peru na 95, ložní prádlo jak kdy, prosteradla na 60 nebo 95, ručníky na 95, sportovní věci na 40.
Já bych to klidně srovnala, co se týká subjektivní míry nechutnosti, přijde mi to stejné
hlavně tedy ale spaní se psem, to považuji za totálně ekl. Kocka ještě docela jde, když pomyslím na psa ![]()
Já třídím bílé, světlé, barevné, černé… vše peru na 40stupnu. Peru s barevným i ručníky, neperu je zvlášt, ale peru je celkem často. Na ruce dávám do praní tak obden. Ani utěrky nedávám zvlášť, peru s bílým dokupy. Máme myčku, tak ty utěrky jsou víceméně čisté, a moc jich nespotřebuji.
Povlečení jediné peru na 60stupnu.
Oddeluji bile, barevne a cerne. Na 40 peru ponozky, bavlnene spodary, veci na doma, trika na spani, rucniky. Na 30 peru veci na ven, krajkove spodary, tedy to co ma cedulce 30 tam delim na ty varvy, u toho na 40 ne.. Na 60 peru povleceni a prihodim i rucniky kdyz jsou spinave nebo bavlnene ubrusy. Desinfekci davam, kdyz byl nekdo nemocny a nekdy do povleceni.
Peru bílé na 60 (s ponozkami), světlé 40, tmavé 40, červené 40, ručníky 90, ložní 60, utěrky 60, venkovni 40 dirty program (bundy, kalhoty, mikiny a ponožky). Nikdy tak neperu ponožky se spodním prádlem. Představa, že budu prát svoje kalhotky s ponožkami, ve kterých se šlape v předsíni, kde se zouvá, mě děsí. Koberecky, předložky a hadry na podlahu peru spolu na 60. Potom pračku pouštím na 90 s octem. Nejraději bych měla ještě jednu pračku právě na velmi špinavé prádlo - třeba od bláta. ![]()
@SaintRaffaella píše: Více
Ty jo, to neděláš nic jiného než pereš, ne? Co by se jako těm kalhotkám mělo stát? ![]()
@lucad77 píše: Více
No, ono hlavně to blato bude čistší spina, nez ty kalhotky ![]()
Odjakživa jen podle barev bílá, světlá, tmavá a červená. Neřeším co za typ oděvu to je.
A vlastně zvlášť ještě manželovi košile. A pak společně povlečení, utěrky, ručníky na vyšší teplotu. Používám “běžné” prací prášky a papírky proti zabarvení. Aviváž nesnáším. Představa že bych kvůli těhotenství měla dělat něco jinak je vtipná.
A ty máš jen 2 barevné kopky? Tmavé a bílé?
Já třeba 4. Bílé, černé, červeno-růžovo- oranžovo- fialové, modro-šedo-zeleno- béžové.
Takže roztřídím na 4 hromádky podle barev, ale jinak všechno dohromady mimo ložního prádla, zimních bund apod.
@lucad77 píše: Více
Zrovna praní mě fakt baví ![]()
Ad kalhotky a ponožky - bojím se bakteriálních infekcí. Ale paradoxně to mám spolu v jednom koši na prádlo, takže jde jen o vyprání před nošením.
Vy tady někdo perete zablácene kalhoty se spodním prádlem?
Ehm ještě jsem teda zapomněla kategorii deky a ruční praní - 40 jemný program. Miluju vůni pracího prášku ![]()
Jaké by na ponožkách měly být bakterie, prosím tě? Navíc to snad pereš aspoň na 40, ne? Jsem v životě neslyšela, že by nějaká chytla bakterii do pochvy z toho, že prala ponožky s gaťkama dohromady. ![]()
No, jelikož mi fakt nevadi, že budu mit na kalhotech ty bakterie z kalhotek, tak klidně ![]()