Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky
,
Mám dotaz, s přítelem řešíme bydlení. Bydlíme v bytě 2kk, já, přítel, 11 měsíční dcera a kočka
. Byt je malý, všude máme nacpané skříně, nacpaný sklep. Chtěli bysme jít do domečku ale u nás ve městě stojí pozemek aspoň v minimálně dobré lokalitě při nejmenším 1,5mil. +dům, tak jsme řešili že bysme koupili byt, potom prodali ale hypo bysme dostali hodně vysokou kvůli věku, tak jsme říkali že než půjdu do práce větší být bysme si pronajali no a pak nám nabídl tchán s tchyni předělat si u nich podkroví, že na 5-6 let bysme šli tam, předělat podkroví by nás stalo míň než 5-6 let pronájmu ale já furt váhám. Přítel tam chce jít z důvodu že dost ušetříme a já kvůli dcerce, může tam mít svůj pokoj o který teda zatím tolik nejde ale hlavně mi jde o to že ji můžeme koupit nějakou prostronější hračku, ať už domeček, bazének s balónky atd. Sem k nám bysme nedali ani interaktivní stolek na hraní (se kterým si moc ráda hraje u kamarádky). No a teď k „problému“, celá rodina mě odrazuje od bydlení s tchyni, kdysi mezi námi byl konflikt je to už dlouho a mezi námi to teď klape. Já si to umím představit, jak kvůli penězům tak kvůli dceři a i si umím představit vidět tchyni 5× v týdnu na kafe na dvě hodiny, je to 7km od města, ve vesnici je školka a velké dětské hřiště, já osobně si myslím že to bude v pohodě a hlavně to není navždycky. Moje sestra mi třeba řekla že mě podpoří ve všem ale že za mnou nebudou jezdit. Mamka se trápí tím že tchýně bude oblíbenější babička ( podle mě spíš naopak, na mamku se bude víc těšit a nemyslím by si že by se viděli málo, s mamkou se vídáme 5× týdně). Já si myslím že to bude fungovat, jasně nic není zalité sluncem ale podle mě to půjde. Tak se chci zeptat( možná jsem se chtěla vykecat
) máte to takhle někdo? Funguje to? Šli byste do toho?
Děkuju za názory a odpovědi
![]()
Nikdy ani k jedněm rodičům i kdybych měla bydlet v 1+1. Navíc se připrav na to, že tvůj manžel nakonec po 5 letech zjistí, že kam byste se stěhovali, sem jste už vrazili fůru peněz, tak tam zůstanete a budeš v pasti.
Mám to tak. Bezproblémovou tchýni, neleze nám nikam, hlídá děti atd. A nešla bych do toho znovu, pokud bych neměla ty růžové brýle a nikomu bych to nedoporučila, naopak všechny bych od toho odrazovala jako budu odrazovat moje vlastní děti.
Radši si ukliďte ve vašem bytě, vyházejte přebytečné krámy a šetřte.
@Monchichik píše:
Nikdy ani k jedněm rodičům i kdybych měla bydlet v 1+1. Navíc se připrav na to, že tvůj manžel nakonec po 5 letech zjistí, že kam byste se stěhovali, sem jste už vrazili fůru peněz, tak tam zůstanete a budeš v pasti.
Přesně, to je v zásadě skoro jistota.
@Tichošlápek souhlas, radši na hnoji
nez s tchyni, ono vseobecne mladi a starsi nehraje dobrotu
Nedoporučuju. bydlíme taktéž v podkroví u tchýně a i když jsme spolu vždy vycházely, nedělá to absolutně dobrotu, tím spíš když jsou děti…bylo by to na delší povídání, ale já už bych do toho znovu nešla.
@Tichošlápek píše:
Ani za zlatý prase
Ani za 30 stad zlatych prasat ![]()
Také bych do toho nešla. Bydlím v blízkosti mých rodičů, máma je zlatá hlídá a pomáhá, ale stejně bych se znovu přestěhovala někam o kousek dál. Chybí mi hlavně asi pocit soukromí…
Ani za zlatý prase. Bydlíme s mojí mámou a ségrou a nikdy více.
Bydlime od jednich 400 km a od druhych 150 km… a 150 je malo ![]()
My bydlíme s tchýni ( ona svoje patro, my svoje). Bydlíme tak skoro 10 let. A neměnila bych. Tchýně je v pohodě, přes léto hodně času travime spolu na dvoře. Když nechci dolů nejdu a nemusím ji ani vidět ( ale to se nestává
vždycky aspoň skočím na kafe ). Pokud potřebuju pohlídá kluky. Já bych navzdory ostatním názorům neměnila
Nedoporučuju. Taky jsme s ex bydleli u jeho matky, o patro výš, a nedělalo to dobrotu. Tchyně nám nikam nelezla, děti hlídala,.. ale.. pořád pod dozorem, ona tam byla paní domu a my museli poslouchat. Exmanžel byl spokojený, platili jsme malý nájem. Ale já tam byla na mrtvici, pořád jsem se cítila jak na návštěvě a určitě to přispělo k našemo rozvodu (byly tam i další problémy, samozřejmě).