Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky,tak jsem tady opět s prosíkem
Máme se stěhovat do bytu,který je ve vyvýšeném přízemí.Já mám z toho docela strach,prostě takový divný pocit ze zlodějů,zvláště když bude manžel na noční apod.Máte někdo zkušenost s bydlením v přízemí?
Ahoj,
bydlela jsem tak rok v nájmu a teď bydlíme v rodinném domku, takže vlastně v přízemí. Přesně jak píšeš, dobrej pocit jsem z toho neměla
Teď v domku jsme si do všech oken nechali dát bezpečnostní fólie, ale na klidu mi to moc nepřidá, když je manžel přes noc mimo domov. Je to hodně o zvyku.
Nepřihlášená Lasička
Já bydlela v přízemí paneláku celý život a teď bydlím v přízemí rodinného domku a nikdy jsem s tím problém neměla. Asi jde o zvyk a nesmíš o tom moc přemýšlet.
Halka
Taky bydlíme v přízemí a okna od ložnice máme dokonce do ulice a nemáme plot. Když nad tím nepřemýšlím, tak je to dobré, ale když děcka spí u nás večer a já větrám, tak mám takový blbý pocit a radši tam jsem s nimi, nebo nevětrám. Když je manžel přes noc pryč, tak nemám ani otevřenou ventilačku, ani v létě. Ale když je doma, tak normálně spíme při ventilačce, ale na topení dáme kovovou mysku, dkyby tam někdo lezl aby nás to nevzbudilo. ![]()
My jsme se v dubnu stěhovali z 15.patra do přízemí, trochu sešup. Taky divný pocit, ale přešlo mě to, na oknech máme řetízky i na balk. dveřích, vím že trocha síly a je mi to prd platné. Jinak mříž na balkóně nemáme, prádlo tam mám přes noc a nikdo ho, zatím, nechtěl. No zlehčuji to, ale je to o zvyku, stejně tě můžou vybrat v posledním patře, kdysi se to dost preferovalo, byly na domech mříže v přízemí a v posl. patře. Klid. A
Ahoj, souhlasim, je to hodne o zvyku. My bydleli 3 roky v prizemi a prvni pulrok, kdyz nebyl manzel v noci doma, jsem spala s nozem pod polstarem. Ted zpetne se tomu ale smeju, protoze kdyby nahodou neco, tak bych si spis ublizila
. Pradlo jsem taky nechavala pres noc na balkone a nikdy se nic neztratilo, jen je treba nezapominat pri odchodu z domu na otevrena okna (balkon). S tim jsem mela ze zacatku problem.
Ahoj, souhlasim, je to hodne o zvyku. My bydleli 3 roky v prizemi a prvni pulrok, kdyz nebyl manzel v noci doma, jsem spala s nozem pod polstarem. Ted zpetne se tomu ale smeju, protoze kdyby nahodou neco, tak bych si spis ublizila
. Pradlo jsem taky nechavala pres noc na balkone a nikdy se nic neztratilo, jen je treba nezapominat pri odchodu z domu na otevrena okna (balkon). S tim jsem mela ze zacatku problem.
Ahoj.
Víc jak 6 let jsem bydlela v přízemí - naprostém - žádné zvýšené, okna začínala 120 cm nad zemí. Rozhodně souhlasím s názorem, že jde o zvyk. Ze začátku jsem měla docela obavy. 4 roky jsem zde bydlela sama, na noc jsem si pořídila řetízek. Později mi více vadilo, že člověk nemohl svítit a nemít zatažené žaluzie… byla bych fakt jak ve výkladní skříni. Ovšem bydlela jsem v bytovce ve velké vesnici, kousek od Ostravy… opravdu hodně záleží na lokalitě. Když se ke mně přistěhoval budoucí manžel, bylo mi pocitově mnohem lépe. I když chodil na noční… Prostě se vědělo, že nebydlím sama.
Beruška ![]()
Ahoj, my jsme šli do prvního nájmu do přízemí, strašně jsem se bála, pořídili jsme si psa:-) Pak jsme se různě stěhovali, nakonec jsme skončili v bytě v přízemí s předzahrádkou. Zas to má svoje plusy, dítě ti nevypadne z okna, pes, když trouba vyskočí (ten náš jednou vyskočil z okna na ulici za fenkou), tak se nezabije, nemusí se tahat kočár do schodů atd. ![]()
Ja bydlela s rodicema od tri let do 18 cely zivot v prizemi a vubec mi to neprislo, ted bydlime v prizemnim domku a zatim nemame dokoncene ploty a taky se vubec nebojim. Teda ted mame alarm, takze kdyz jsem sama doma a necitim se, tak si ho zapnu, i kdyz za ten rok co tu bydlime tak jsem to udelala jen dvakrat. Hanka
Bydlím už 4.rokem v přízemí s terasou, v novostavbě a vůbec s tím nemám žádný problém. Navíc statistiky ukazují, že se vykrádají především byty v horních patrech, kde je podstatně větší klid a menší možnost přistižení, naopak v přízemí je větší frekvence lidí, tudíž větší riziko. Navíc auta z blízské silnice jsou slyšet v horních patrech mnohem víc než v přízemí, kamarády v horních patrech nemůžou pomalu otevřit okno, což já s tím problém nemám. Mám otevřenou ventilačku někdy i celý den, i když nejsem doma a jsem v pohodě. Mám malé děti a s klidem je vypustím na terasu a nemusím se obávat, že si přistrčí židli a vypadnou mně z balkónu a všechny maminky v okolí mi nakonec terasu v přízemí i závidí, protože tam trávíme od jara do podzimu většinu dne, od koupání po grilování a večerní sedánky a je to fakt super. Doporučuji všem byt s terasou.
S.