Bydlení ze sklepa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5345
24.6.14 12:53

@Boudová to víš, jakmile budeš kdekoliv bydlet s lidma, můžou být potíže.
ale to máš i u rodinného domu, můžeš mít za souseda taky vola a budete řešit zas dohady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
24.6.14 12:57

Ale pokud budeš mít zahrádku a nad ní byty, taky těm lidem tam bude vadit, že je po 22. hodině rušíš, když tam budeš vykládat. Někteří chtějí spát a pokud jim někdo huláká do oken, je to problém. Po 22. hodně je noční klid. I v rodinném domě můžeš natrefit na sousedy, se kterými to nebude med :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
24.6.14 12:59
Když tady právě bydlí moje kamarádka hned nad tím bytem a ty tam právě dřepí do noci a žádný problém není :-) Kdyby si to tak mohl vždy člověk vyzkoušet něž něco koupí. Já nějsem vyloženě hlučná, ale prostě v 10 mě nikdo spát nedonutí.
@bartsch píše:
Ale pokud budeš mít zahrádku a nad ní byty, taky těm lidem tam bude vadit, že je po 22. hodině rušíš, když tam budeš vykládat. Někteří chtějí spát a pokud jim někdo huláká do oken, je to problém. Po 22. hodně je noční klid. I v rodinném domě můžeš natrefit na sousedy, se kterými to nebude med :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
24.6.14 13:02

@Boudová a to byste kupovali nebo jen pronajmout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
24.6.14 13:04
@Boudová píše:

Já taky nechodím spát večer v deset, ale lidi budit nechci, bylo by to dost neohleduplné, nemyslíš? Až budeš mít děti a někdo ti je v noci bude budit, budeš taky „nadšená“. Jo a noční klid platí pro každého ;) A to že s tím zatím nikdo problém neměl, neznamená, že to nemůže přijít v budoucnu. A to není o důchodcích. S dětmi je to snad horší. Pracně je konečně uspíš, nějaký blbec ti je vzbudí a ty můžeš uspávat znovu :zed: To pak toho dost málo naspíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
24.6.14 13:05
Právě že kupovali, ale asi do toho nepůjdem. Prohlédnout si to půjdem, ale začínám si to rozmýšlet. :think:
@kubykula píše:
@Boudová a to byste kupovali nebo jen pronajmout?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
24.6.14 13:08

Kdyby šlo jen o pronájem, tak proč to třeba nezkusit, ne? Ale koupě už je dost na rozmyšlenou - já bych do toho nešla. Jako stavařka vím, jaké prostory to jsou a na bydlení tedy ne moc vhodné. Zahrádka nezahrádka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.6.14 13:13
@kubykula píše:
Nehledě na to, nevím v jaké je to lokalitě, ale u nás celkem často sklepy vykrádají, bála bych se i takového střetu.

Vykrádají a taky vyplavují. Někde stačí větší letní bouřka a je voda ve sklepě :nevim:
Viděla jsem suterénní byt, když jsem kdysi sháněla bydlení a nešla bych do toho. Okna byla sice normální velikosti, ale koukalo se z nich lidem akorát na boty. A bála bych se i té vlhkosti a plísně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
24.6.14 13:20
Já nikoho nebudím, myslím že ohleduplná sem dost, ale zase běžné povídání si s partnerem na balkoně třeba v létě do 12, nevidím jako rušení nočního klidu. A tady v tom paneláku uplně vidím, že bude všechno problém, ale to je na jinou diskuzi.
@bartsch píše:
Já taky nechodím spát večer v deset, ale lidi budit nechci, bylo by to dost neohleduplné, nemyslíš? Až budeš mít děti a někdo ti je v noci bude budit, budeš taky „nadšená“. Jo a noční klid platí pro každého ;) A to že s tím zatím nikdo problém neměl, neznamená, že to nemůže přijít v budoucnu. A to není o důchodcích. S dětmi je to snad horší. Pracně je konečně uspíš, nějaký blbec ti je vzbudí a ty můžeš uspávat znovu :zed: To pak toho dost málo naspíš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
24.6.14 13:24

@Boudová To je těžké, asi ti to nevysvětlím ;) Noční klid je noční klid a s tím můžeš mít problémy kdekoliv :nevim: Někdo třeba má moc lehké spaní a když někdo vedle něj vykládá, spát nemůže. A pokud je to někdo, kdo ráno stává brzy do práce, tak ti „poděkuje“. Na důchodce bych to nesváděla, to se ti opravdu může stát kdekoliv v domě s více byty nebo i v řadových RD :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
24.6.14 13:28
No jo, ale to je právě to, běžné povídání před domeme nebo na balkoně, neni rušení nočního klidu. Já jdu spát ve 12 a kdyby si někdo ve 3 ráno sednul na balkon a povídal si nemám s tím vůbec problém. Ale někteří lidi maj problém se sebemenším hlukem. Já se nechci dohadovat. A u nás to bohužel o důchodcích je, bydlí tam léta letoucí a tak si ten panelák „nárokují“. Radí mi jak vytírat chodbu, sledujou kdy kam chodim, jak moc bouchám dveřma atd.. Jestli maj problém s běžným hlukem, je to jejich problém, ne můj. Kdo chce mít hrobové ticho, měl si postavit dům na samotě. A to vůbec nemyslím, zle. No nic už o tom nechci debatovat. Zajímá mě spíš to bydlení ve sklepě. třeba se ještě najde někdo s lepší zkušeností :-)
@bartsch píše:
@Boudová To je těžké, asi ti to nevysvětlím ;) Noční klid je noční klid a s tím můžeš mít problémy kdekoliv :nevim: Někdo třeba má moc lehké spaní a když někdo vedle něj vykládá, spát nemůže. A pokud je to někdo, kdo ráno stává brzy do práce, tak ti „poděkuje“. Na důchodce bych to nesváděla, to se ti opravdu může stát kdekoliv v domě s více byty nebo i v řadových RD :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
24.6.14 13:33

@Boudová Ano, ohleduplnost zatím nic, že? Neřeším vaše důchodce, to je tvoje strana pohledu, já s vámi nebydlím. Ale to že tobě nevadí, když někdo v noci vedle tebe vykládá a spíš jak dřevo, neznamená, že někdo, kdo má se spánkem problém, potřebuje na spaní klid. Od toho je (znovu opakuji) noční klid. A pokud stále trváš na sklepním bytu kvůli záhradce u bytovky - tak z pohledu mé profese… je to blbost. Ta zahrádka je zcela vedlejší, tebe mají zajímat zcela jiné parametry takového bytu. A už jsem řekla, že takové prostory jsou primárně nebytové a podle toho také stavěné. Tečka, víc to nemá význam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
24.6.14 13:36

@Boudová Jo a ještě k tomu povídání - záleží na hluku (hladina akustického výkonu a hladina akustického tlaku), který člověk (nebo zažízení) produkuje. Na to je vyhláška ;) V noci jsou přísnější požadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
24.6.14 13:37

Já bych se třeba u sklepních bytů bála i pravděpodobné vysoké koncentrace radonu…

• Citovat
  • Upravit
6100
24.6.14 13:40

@bartsch Nechci být neohleduplná, ale s tím hlukem jdi debatovat někam jinam. dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí