Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ElisC píše:
@Russet To je samozřejmě pravda, schválně jsem si našla leták:Vynechání 1 tablety ve 3. týdnu
Můžete si zvolit jednu z následujících možností, aniž byste musela přijímat další antikoncepční opatření.1. Vezměte si vynechanou tabletu ihned, jakmile si vzpomenete (i kdyby to znamenalo užít dvě tablety najednou), a další tablety si pak vezměte v obvyklou dobu. Další balení načněte ihned po spotřebování poslední tablety z balení stávajícího, takže mezi oběma baleními nebude žádné období bez tablet. Krvácení z vysazení se může dostavit až po spotřebování druhého balení, ale v době užívání tablet se může objevit špinění nebo krvácení z průniku.
NEBO
2. Přestaňte užívat tablety ze stávajícího balení a neužívejte žádné tablety po dobu 7 dnů nebo méně (započtěte i den, kdy jste tabletu vynechala), pak pokračujte užíváním
tablet z dalšího balení. Pokud zvolíte tuto možnost, můžete začít užívat tablety z nového balení ve stejný den v týdnu jako obvykle.
Tak by měla udělat i zakladatelka.
@Russet A ona to tak neudělala? Asi jí chápeme každá jinak.
Já to pochopila tak, že 1. tabletu ve 3 týdnu vynechala, proto si dala pauzu 5 dní a pak začala užívat další plato, které vybrala celé.
5. den z nového plata měla sex.
Proto si myslím, že byla chráněná.
@ElisC píše:
@Russet A ona to tak neudělala? Asi jí chápeme každá jinak.
Já to pochopila tak, že 1. tabletu ve 3 týdnu vynechala, proto si dala pauzu 5 dní a pak začala užívat další plato, které vybrala celé.
5. den z nového plata měla sex.Proto si myslím, že byla chráněná.
Nechápu, když má leták doma, že vůbec dává dotaz. Mně se teda hledat nejí příbalák na netu nechtělo. Pokud to je teda příbalák k její antikoncepci, co jsi sem vložila, tak asi OK.
Ahoj Devcata chci se zeptat. Kamaradka mela pohlavni styk nekdy 14.5. kdy byl pry prvni den MS potom 18.5 a 20.5. tyto dny uz MS nebyla. Tehotensky test si delala nekdy 19.6. pozitivni digital ji ukazal 3+.. jenomze mezi tim, 13. Nebo 14.6. spala s nejakym blbem a boji se,ze by to mimino mohlo byt jeho. Uklidnovala jsem ji ze test by ji urcite neukazal par dni myslim 5dni od styku,ze je 3+ ( tehotna 5 a vice tydnu) . Prosim vas ze miminko je jejiho pritele a ne toho blba. Uz nevim co ji rict,tak snad Vase odpovedi ji uklidni . Dekuji anonym pac nechci aby se me pak ptali jaka kamaradka.. Na utz ji pry rekli ze tam neco je a mohla by byt cca 4.-5.tyden sla tam den na to co zjistila ze je tehu ale ani toto ju nepresvedcilo..
Jistotu dá jedině geneticky test po narození. Kamarádce bych po porodu, pokud k němu dospěje, věnovala několik kondomů, když je tak veselá v rozkroku. Pokud souloží bez ochrany se dvěma chlapama, nic lepšího si nezaslouží - ten strach do porodu. Jen lituju to dítě.
Ano to stejne jsem rikala i ja,ale podle doktora je tehotna dele,nez kdyz spala s tim blbem. Logicky tedy pro me nevim jak pro ni, nejaakou dobu trva preci nez se vajicko dostane tam kam ma a to muze trvat i dny. Takze ji necham ve strachu,ale vim ze to je jejiho pritele..
prece 5dni po styku by ji neukázal tehu test // silne carky a clearblue 3+
@ElisC brala jsem porad pravidelně, pak jsem jednou brala misto 21dnu 14dnu pak 5dnu pauza a dnes uz budu dalsi platicko (dnes 8prasek), pohlavní styk jsem mela v sobotu, Takze jsem v sobe mela 6prasu, jelikož to bylo v sobotu, tak bych jeste mohla použit tu pohotovou antikoncepci, myslis, ze by to bylo jistější? Moc Dekuji za vse ![]()
@pomozteprosim prášek po bych si nebrala, jedině po poradě s gynekoložkou. Nemáš možnost té své zavolat a přeptat se?
Co bereš konkrétně za prášky?
Ahoj, beru 9 dní svoji první antikoncepci (kombinovanou pilulku Omisson) a ten 9 den (včera) jsem měla styk,,nechráněný" nebo prostě s tou antikoncepcí chráněný, ale bez kondomu, já jen, jestli jsem teda byla chráněná, když to byl už 9 den? Celých 9 dní jsem ji brala ve stejnou hodinu, jen 1 den o hodinu a půl déle, ale to prý nevadí, díky za rady
![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, záleží kdy si ji zacala brát.
1 den co jsem dostala MS a trvala jen 5 dní, myslela jsem, že budu špinit třeba měsíc, při první antikoncepci, říkala mi to doktorka, ale normálně 5 den skončila MS a ten 9 jsem měla ten styk a brala jsem ji celých 9 dní.