Byla jsem chráněná?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.7.18 21:43

Byla jsem chráněná?

Ahoj, potřebuji radu! Beru pravidelně pul rok antikoncepci, jednou jsem ji brala je 14dnu, protoze jsem odjela a nevzala si ji sebou, takze jsem mela 5dnu pauzu (i mesicky), pak jsem 5dnu brala a ten pátý den jsem mela pohlavní styk. Kdyz se rika, ze zabírají az po 7prasku, ale jen na zacatku, ze kdyz se pak pravidelně bere, tak jsem chráněná porad, Takze kdyz jsem brala jen 14dnu, pak pauza, pak 5prasku, myslíte, ze jsem byla chtanena? Dekuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
1.7.18 21:46

přečti si příbalový leták, ale myslím, že ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
1.7.18 21:46

Zeres to jak lentilky, tak se nediv, kdyz otehotnis. Mas k tomu letak, tak si ho procti. Cyklus by se zkracovat nemel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
1.7.18 21:52

A pak jsi pokračovala normálně v užívání?
Co si pamatuj, tak po 14 dnech si můžeš udělat pauzu. Já, když jsem si chtěla upravit cyklus, taky jsem si to takto posouvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.18 21:58

@ElisC pred tim jsem brala uplne pravidelně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.18 21:59

@ElisC a beru pravidelně i ted

• Citovat
  • Upravit
14376
1.7.18 22:01

Mela si tu pauzu udělat normálně sedmidenní a začít s novým platíčkem. Šla bych se informovat k Dr,protože bych řekla,že chráněná jsi nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
1.7.18 22:01
@Anonymní píše:
@ElisC pred tim jsem brala uplne pravidelně

Takže jsi brala např. 3 týdny, 7 dní pauza, pak těch 14 dní a 5 dní pauza, a pak zase normálně 3 týdny, 7 dní pauza atd.
Podle mě jsi byla chráněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
1.7.18 22:03

@Aduš8 Já když jsem si chtěla upravit cyklus, normálně jsem s pauzou hýbala.
Dala jsem si třeba pauzu 3 dny, a pak začala nové plato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
1.7.18 22:08

@ElisC tak mně je to celkem jedno,já strach z otěhotnění nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.7.18 22:15
@ElisC píše:
@Aduš8 Já když jsem si chtěla upravit cyklus, normálně jsem s pauzou hýbala.
Dala jsem si třeba pauzu 3 dny, a pak začala nové plato.

Fakt? Já bych pauzu rozhodně nezkracovala. Buď brát durch nebo 7 dní pauza. A pořádně si přečíst leták konkrétní antikoncepce. Případně porada s doktorem. Pokud nechci mimíska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
1.7.18 22:19

@Russet přesně,tak to stojí v příbalovém letáku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
1.7.18 22:22

@Russet Dělala jsem to tak několikrát a nikdy se nic nestalo, tím ale nechci nikoho navádět.
Už je to dávno, co jsem je brala, nepamatuju si, jestli tam bylo něco o té pauze.
Já je pak brala bez pauzy, bylo to snazší.
Pokud se pletu, tak se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.7.18 22:25
@ElisC píše:
@Russet Dělala jsem to tak několikrát a nikdy se nic nestalo, tím ale nechci nikoho navádět.
Už je to dávno, co jsem je brala, nepamatuju si, jestli tam bylo něco o té pauze.
Já je pak brala bez pauzy, bylo to snazší.
Pokud se pletu, tak se omlouvám.

Jestli se nestalo nic tobě, nic pro zakladatelku neznamená. Rozhodně bych na to nespoléhala, pokud děti fakt nechci. A to při polykání antikoncepce předpokládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
1.7.18 22:35

@Russet To je samozřejmě pravda, schválně jsem si našla leták:

Vynechání 1 tablety ve 3. týdnu
Můžete si zvolit jednu z následujících možností, aniž byste musela přijímat další antikoncepční opatření.

1. Vezměte si vynechanou tabletu ihned, jakmile si vzpomenete (i kdyby to znamenalo užít dvě tablety najednou), a další tablety si pak vezměte v obvyklou dobu. Další balení načněte ihned po spotřebování poslední tablety z balení stávajícího, takže mezi oběma baleními nebude žádné období bez tablet. Krvácení z vysazení se může dostavit až po spotřebování druhého balení, ale v době užívání tablet se může objevit špinění nebo krvácení z průniku.

NEBO

2. Přestaňte užívat tablety ze stávajícího balení a neužívejte žádné tablety po dobu 7 dnů nebo méně (započtěte i den, kdy jste tabletu vynechala), pak pokračujte užíváním

tablet z dalšího balení. Pokud zvolíte tuto možnost, můžete začít užívat tablety z nového balení ve stejný den v týdnu jako obvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí