Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Brala jsem několik let Yaz a pak generikum Daylette. Má schéma užívání 24 + 4 a je trochu slabší (0,02mg). Byla jsem naprosto spokojená a žádné problémy jsem neměla. Teď jsem chvilku zkoušela jinou antikoncepci, ale nesedla mi, takže se opět vracím k Daylette. Ovšem nevím, jestli ti to pomůže, je to pouze moje osobní zkušenost, takže se z toho moc závěrů vyvozovat nedá.
@Pamina Já vim, že si to každý musí zkusit sám, jen me zajímala zkušenost ostatních
Ten Maitalon ma 0,03 mg, mela jsem predtim jeste Mywy, ma stejne slozeni jako Yaz jen je jednorázová a bušilo mi po ni hodne srdce, celkove jsem byla taková udychana a bolely mě nohy. Tak se bojim aby tahle nebyla stejná i když jsem mohla natrefit prostě na špatnou, ale zas ten Logest, těžko říct, je v něm gestoden, dost lidi po tomhle typu přibírá
Většinou mi vždycky sedne ta dražší verze, po těch generikách je mi špatně od žaludku, možná jiné plnivo? ![]()
Měla jsem kdysi Yaz, chodila jsem neustále na záchod na malou, měla šílenou žízeň a scvrklou a vysušenou pleť. Pak jsem se dozvěděla proč a vysadila ji. A od doby, co vím, jaké je HA svinstvo, už neberu nic. Ale ten hormon skutečně může působit jako diuretikum.
Taky jsem před lety brala Ha a uz nikdy vice kdyz jsem v Plzni řekla prof. Na klinice ze jsem měla HA téměř 20 let rak malem spadla ze židle a řekla mi že takovej hnus by své dceři nikdy nedovolila.....když hsem chtěla otěhotnět tak to nešlo a prý se s tim dr. Setkávají čím dál častěji.....sve dceři HA nedovolim .....
@Darvulia Jo to říkalo hodne holek, ja mam plet mastnejsi, tak by mi to asi zas tolik nevadilo
ja vim ze je to hnus, ale ted jinou možnost nemam
@Anonymní píše:Moje máma mela taky problémy otěhotnět, ačkoli HA nikdy nebrala, za vsechno antikoncepce taky nemůže. A ohledně vaši dcery, do toho vám mluvit nebudu, ale budete spokojenější, az vám přijde treba v 15 letech bez maturity oznámit, ze je těhotná, protoze jste ji zakázala brat prasky? Stejne se vas časem ptát nebude, kdyz bude chtit a gynekolog také nemá povinnost vám to oznámit.
Taky jsem před lety brala Ha a uz nikdy vice kdyz jsem v Plzni řekla prof. Na klinice ze jsem měla HA téměř 20 let rak malem spadla ze židle a řekla mi že takovej hnus by své dceři nikdy nedovolila.....když hsem chtěla otěhotnět tak to nešlo a prý se s tim dr. Setkávají čím dál častěji.....sve dceři HA nedovolim .....
@Mista1 jasne ptat se mě nebude .....zatim se ptá muj nazor je pric si maji zdravi hunto at holky od 15 at se chrani muzi kdesi jsem četla ze by snad meka byt vynalezen antiko pro muže
holjy zobou
a hosanci si uzivaji mimochodem prvni dite jsem mela kdyz jsme chteli......a antiko jsem nepotrebovala…tu jsem pak zobala z pohodlnosti po rozvodu
s nynejsim manželem a vymodlenym ditetem nic neberu…a manželovi věřím deti jiz neplanujem
@Anonymní píše:
@Mista1 jasne ptat se mě nebude .....zatim se ptá muj nazor je pric si maji zdravi hunto at holky od 15 at se chrani muzi kdesi jsem četla ze by snad meka byt vynalezen antiko pro mužeholjy zobou
a hosanci si uzivaji mimochodem prvni dite jsem mela kdyz jsme chteli......a antiko jsem nepotrebovala…tu jsem pak zobala z pohodlnosti po rozvodu
s nynejsim manželem a vymodlenym ditetem nic neberu…a manželovi věřím deti jiz neplanujem
Jasne, je to nefer, že si zdraví ničí holky, ale ja momentálně studuju, kondomy nesnáším, spermicidy jsou extrémně nechutný a stipaly me i přítele, na přerušovany styk nemam nervy, ke stresu ze skoly každý měsíc přidat i stres z možného těhotenství, to bych skončila na psychiatrii a na počítání plodnych dnů nemam pravidelný cyklus
tělíska jsou drahá a ten pocit ze mam neco cizího v sobě, to neee, takže co zbývá no ![]()
@Mista1 píše:
@Darvulia Jo to říkalo hodne holek, ja mam plet mastnejsi, tak by mi to asi zas tolik nevadiloja vim ze je to hnus, ale ted jinou možnost nemam
Pokud by ale na tebe tento hormon působil jako na mě, tj. odvodňoval tě nežádoucím způsobem, tak to s mastnou pletí nesouvisí.
@Darvulia Přímo ne, ale mam ve svém okolí dvě holky, které měly mastnou a problematickou pleť a po užívání této HA, jedna mela YAZ a druhá Velmari (totéž), měly obě pleť normální až suchou ![]()
@Mista1 píše:
@Darvulia Přímo ne, ale mam ve svém okolí dvě holky, které měly mastnou a problematickou pleť a po užívání této HA, jedna mela YAZ a druhá Velmari (totéž), měly obě pleť normální až suchou
To je ale způsobeno tím, že jim HA ovlivňuje ženské hormony
@Darvulia Tak to dělá každá antikoncepce, jinak by nefungovala. To ale nic nemění na tom, že jsem jen chtěla vědět, jestli je Drospirenon nebezpečnější, než ostatní gestageny. ![]()
Ahoj, teď dobírám poslední platíčko Leverette, měla jsem vyšší jaterní testy (sice malo, ale přece) a doporučili mi přejít na modernější preparát antikoncepce. Leverette je tuším 2. generace a nyní je na trhu už 4. myslím. Chtěla bych zkusit Maitalon (stejná jako Yadine) nebo Logest. Spíš Maitalon, už kvůli nezavodňování, pleti, celulitide, vyšší chuti na sex, ale docetla jsem se na netu, že drospirenon, který obsahuje, má větší vliv na srazlivost krve. Ja byla uz kdysi na genetickém testu (poslala me tam Mudra, jeste nez mi nasadila moji prvni HA, díky bohu za to) a Leidena, ani jinou trombofilii nemam, takze snad nejsem úplně riziková skupina. Odborníci tvrdí, že riziko je srovnatelné s ostatními preparáty, na nejake diskuzi s lékařem jsem zase našla, že mírně vyšší riziko tam je, tak ja nevim
Mate někdo vic informaci než já a mohl by se podělit? Případně kdo jste braly stejnou HA nebo jejich generika, jaké mate zkušenosti? Díky 
Příspěvek upraven 30.06.18 v 18:56