Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevadí to, vezmi si dvě plata za sebou bez pauzy. Ale může se stát, že budeš třeba špinit. Uvidíš, jak ti HA sedne. Užij si dovču a ať sedne ![]()
Pokud máš monofázovou antikoncepci, tzn všechny prášky máš v jedné barvě, můžeš klidně vzilt dvě platíčka v kuse. Pokud jsou ovšem prášky v několika různých barvách, nejde to. Informuj se u svého lékaře.
Já třeba mám takový problém, že jsem teď v začínajícím cyklu, prvni dnu krvácení, začala brát poprvé antikoncepci no a jelikož na to mé tělo není zvyklé, tak momentálně krvácím dvanáctým dnem a stále docela silně
tady na emiminu jsem u té mé určité HA četla že je i možné krvácet i 3 měsíce, jen ta představa pro mě je nepředstavitelná
takže je možné že nebudeš mít stejný počet krvácení jako předtím
doufám, že do dovolené již nebudeš krvácet ![]()
Zdravím a rovnou mi příjde, že píšu divný dotaz, ale zajímá mě to hodně a i zkušenosti.
Během týdne začnu brát poprvé HA a podle výpočtů dostanu za měsíc zas menzes zrovna při dovolené a to bych právě nerada. Chci se zeptat, zda není dobré si hned za měsíc pomocí HA posunout měsíčky (četla jsem, že prostě nevynechám týden a ten měsíc to nedostanu) a nebo tomu nic nevadí, i když ji teprve začínám brát. Nestihla jsem se zeptat na gyndě. Děkuji za odpovědi.