Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsme v hodne vyhodnem najmu 2+1, do ktereho jsme se stehovali s pritelem rok pred mim otehotnenim s tim, ze casem zacneme stavet. No dite uz ma skoro 8 mesicu, ale stavet se nikde nezacala a pochybuju, ze nekdy zacne. To ted ale neni dulezite.
V loznici spime s malym a zacinam si vsimat toho, ze ho pri spanku oba rusime. Oba (s pritelem) take dost chrapeme, spime neklidne apod… Zkouseli jsme spat i v obyvaku, ale pohovka je dost nepohodlna a uprimne dost mi chybi ma postel
Premyslim jak to vyresit. Nema nekdo nejaky napad?
Mám. Zrušte obývák, udělejte dětský pokoj a ložnici a je. Návštěvy mohou sedět v kuchyni. Nebo dejte do většího pokoje sedačku i postele. My to tak máme taky a žijem. Sedačka je stejně akorát na přespání někoho jiného, nebo na válení se děcek u telky ![]()
@KarlaNim no my se chystame stehovat do vetsiho. Jinak bych udelala z loznice detsky pokoj a koupila si neco kvalitniho pro nas na spani do obyvaku. Klasickou postel s rostem ale nenahradi nic, obetovala bych se ![]()
@KarlaNim udělali jsme to úplně stejně, jak říká @berry4, máme sice obrovský 2+1, ale furt je to 2+1 a předělat to nejde. Návštěvy sedávaly v kuchyni stejně už předtím a pohovku jsme využívali minimálně, takže teď ji máme v kuchyni, kde je „pracovní část“ a „společenská část“, pak máme my ložnici s pracovnou a děti mají svůj pokoj, kde mají klid na spaní.
Pak je ještě varianta, pro kterou se rozhodli moji rodiče - nedělat děcák a nechat ložnici a obývák. Tuhle variantu vám vřele nedoporučuji, vyrůstala jsem v ní celé dětství a zařekla se, že tohle svým dětem nikdy neudělám.
Příspěvek upraven 05.10.15 v 16:41
@berry4
to je dobry napad. Budu hodne drza kdzy pozadam o fotku toho velkeho pokoje se sedackou a posteli treba na email? ![]()
Bydleli jsme ve 2+1, když jsem dospívala a všichni jsme spali v jednom pokoji, kde jsem současně měla i svůj pokoj. Já do 19 let, máma, nevlastní otec a novorozeně až do 3. let. Musím říct, že už nikdy víc.
Doporučuji udělat z obýváků ložnici / obývák, pokud na tom trváte a dítěti, pak dát ten menší pokoj.
My bydleli sice ve 3+1, ale s babičkou, takže reálně taky 2+1 a 1 pokoj jsme měli my s bráchou a druhý byl obývák plus tam měli rodiče plnohodnotnou postel a přišlo mi to ok.
Moje kamarádka má 3 děti a bydlí ve 2+1 (i s manželem:-)). Netuším, v čem je problém:-).
Taky jsem vyrůstala ve 2kk a naši měli normálně dvoulůžko v obýváku a byla tam i sedačka s křeslem pro návštěvy. Sice jsme měli maličký stůl v kuchyňském koutu, ale v pohodě se to dalo. Měla jsem svůj pokojíček, kde měl teda taťka nějakou dobu své rýsovací prkno ![]()
@KarlaNim nezlob se, ale nemyslím si, že náš pokoj by byl tak důležitý pro tvoji inspiraci. Ono stačí improvizovat, uzpůsobit nábytek a rozložení rozměrům místnosti.
Apropos: my bydlíme dokonce v 1+1,4 lidé, z toho 2 děti, uzpůsobili jsme spaní na patra-tím jsme získali další prostory pod postelemi, v pokoji má starší patrovku 140 cm, pod ní má svoji postel mladší. Předtím pod ní byl pracovní kout s pc a velkým stolem. Až půjde mladší do školy. Do budoucna to zase hodláme takto změnit, dá se pod ni dát i sedačka, cokoli. Jen stačí přemýšlet ![]()
@Fazulina píše:
Moje kamarádka má 3 děti a bydlí ve 2+1 (i s manželem:-)). Netuším, v čem je problém:-).
Doplním, kamarádka měli původně 1+1 a udělali z toho 2+KK, v jedné méstnosti mají manželskou postel, kuchyňský kout a jídelní stůl, mají to vhodně samozřejmě stavebně řešené pomocí architekta, je to třeba opticky oddělené pultem apod., mají tam dokonce i nějaký úložný prostor a teď si neuvědomuji, jestli i malou sedačku… No a v menším pokoji, což byla původně kuchyně, je pokoj pro 3 kluky - malé zatím. Teda byt je asi větší, je to stará zástavba, ale zase je jich 5:-))). Jako neříkám, že je to ideál, já si to představit nedovedu, mě by asi spíš vadilo, že je to byt nájemní a ne můj, když už dělat nějaké úpravy, tak ve svém, ale chápu že to holt někdy nejde… A dokud je mimino, to prostor nepotřebuje, třeba se zadaří do pár let pořídit jiné bydlení.
@ntkv píše:
No já mám 2+1 asi 36metrový, problém teda vidim:)
Já to myslela tak trochu z legrace, zkrátka, že i více lidí bydlí v malých prostorách. Já bych prostě šla do toho, udělat obývákoložnici (s plnohodnotnou postelí, dokonce existují takové ty sklápěcí) a dítěti dát menší pokoj. No v 36m2 se asi zázraky dělat nedají…
Když ono je těžko radit, když neznáme dispozice jednotlivých místností a jestli jste třeba ochotni investovat do nějakých úprav.
My bydlíme také v pronájmu a v bytě 2+1 a jsme 2 dospělí a 2 děti. Ale předělali jsme ho na 3+kk. Do největšího pokoje jsme zavedli vodu a odpad ze sousední koupelny ( přes komín), natáhli pár zásuvek a koupili kuchyňskou linku, sezení máme u prodloužené kuchyňské desky a dál normálně rohovou sedačku a stolek s TV. V kuchyni jsme zaslepili vodu a plyn a udělali z ní dětský pokoj a ložnice zůstala naší ložnicí. Je trochu větší než dětský pokoj, ale děti budou mít do budoucna patrovou postel, takže se tam vejdou, ale naší manželskou bychom tam nacpali horko, těžko:) Máme syna a dceru, 3 roky od sebe. Nemyslím, že je v tom problém. ![]()
Téda, to jsou starosti. Já bydlela v 2+1 s rodiči a starším bratrem. Rodiče měli sklápěcí postel v obýváku, my s bráchou pokoj dohromady. Stěhovali jsme se, když mi bylo 16 a bratrovi 22. Žádný problém jsme v tom neviděli. Návštěvy byly normálně v obýváku, postel nebyla vidět. ![]()