Prodej starého bytu a koupě nového

Anonymní
30.9.15 11:37

Prodej starého bytu koupě nového

Ahoj, jsem v téhle situaci poprvé a nějak nevím kam se vrhnout. Mám byt v OV a chci ho prodat a za peníze z něj koupit větší. Vůbec nevím čím začít, jistě se tu někdo najde kdo s tím má nějaké zkušenosti a poradil by, jak dlouho celá procedura může trvat a co vše je nutné zařídit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
956
30.9.15 11:53

Jestli se v tom nevyznás, nechces se obrátit radeji na realitku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
30.9.15 11:59

Byt nafotíš, podle jiných inzerátů dáš dohromady text inzerce a pověsíš na nějaký server. pak budeš zvedat telefon realitkám, který se tě budou snažit překecat, abys jim to dala do inzerce. Když zavolá zájemce, domluvíte si prohlídku a on buď bude chtít, nebo ne. Když ano, musíte se domluvit, jestli se čeká na schválení jeho hypo - pokud ano, doporučuju smlouvu o smlouvě budoucí. Mezitím si hledáš byt nový. chodíš po prohlídkách až kapneš na ten co se ti líbí. Jestli si budete brát hypo, necháš si ji schválit na ten konkrétní byt (můžeš mít i předschválenou).
podle mě je tenhle model dost komplikovaný, protože můžeš mít vybraný nový byt, ale na starý ještě nebudeš mít kupce a budeš v nervech. nebo obrááceně - i když to je lepší model, můžete jít na měsíc, dva k příbuzným, do nájmu.

Edit: právě proto, že je to trošku komplikovanější bych se asi rozhodla pro RK. Tedy ne pro RK, ale pro konkrétního makléře, vše je o lidech.

Příspěvek upraven 30.09.15 v 12:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
30.9.15 11:59
@Maden píše:

no já nevím, ale realitka si stáhne docela velkou provizi.. a vše co je potřeba k nákupu a prodeji bytu lze najít na netu tak k čemu živit realitku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
30.9.15 12:01
@Maden píše:

Proč by se měly třetí osoby přiživovat na jejím majetku?
Byt si nafotí, popíše, vystaví inzeráty, a může si domlouvat schůzky se zákazníky. Zajde k notáři, sepíšou smlouvu o koupi a mezitím si může hledat nové bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
30.9.15 12:02
@jdukolem píše:
no já nevím, ale realitka si stáhne docela velkou provizi.. a vše co je potřeba k nákupu a prodeji bytu lze najít na netu tak k čemu živit realitku?

Já vím, ale přijde mi to komplikovaný že prodej závisí svým způsobem na koupi a obráceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
30.9.15 12:06
@Maden píše:
Já vím, ale přijde mi to komplikovaný že prodej závisí svým způsobem na koupi a obráceně.

no, kdyby to nevyšlo, je nutné jít na chvíli bydlet ke známým nebo do nájmu. Realitka stejně nezajistí prodej bytu současně s koupí jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
30.9.15 12:13
@matkabagristy píše:
no, kdyby to nevyšlo, je nutné jít na chvíli bydlet ke známým nebo do nájmu. Realitka stejně nezajistí prodej bytu současně s koupí jiného

To jo, ale když budou vědět, že prodej závisí na koupi nového, tak se třeba můžou snažit.
A třeba taky ne… Já bych na jejím místě do nějaké RK minimálně zavolala a zeptala bych se, jak umí tohle efektivně řešit. Pokud by mě odpověď neuspokojila, tak bych jela po své lajně.

Teda já ne. Já bych to nechala na realitce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.15 12:39

Bez slušné realitky bych prodej na vlastní pěst nikdy neřešila. Pracuju v oboru (ne v realitce). Šla bych jen přes realitku už jen z důvodu právních záležitostí, které mohou mít vliv do budoucna. Samozřejmě to nesmí být makléř z horní dolní, který neví co vlastně dělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
30.9.15 13:19

Známí to udělali tak, že si nejdříve vyhlídli nový byt. Brali si na něj hypotéku s fixací jen na jeden rok. V klidu se přestěhovali, pak prodali starý byt a za ten rok dali peníze bance a uplatili hypotéku. Taky možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
30.9.15 13:29

My jsme to dohromady nezvládly. Byt jsme prodaly ale nestihly jsme sehnat nový tak jsme museli na podnájem asi za měsíc jsme sehnali, stěhovat se budeme na jaře. Podle mně to většinou zároveň neklapne.

• Citovat
  • Upravit
66845
30.9.15 17:43
@zuzukobylka píše:
Známí to udělali tak, že si nejdříve vyhlídli nový byt. Brali si na něj hypotéku s fixací jen na jeden rok. V klidu se přestěhovali, pak prodali starý byt a za ten rok dali peníze bance a uplatili hypotéku. Taky možnost.

jo, měli jsme to podobné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
30.9.15 17:44

@SkinnyWhale na právní záležitosti fakt realitku nepotřebuješ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
30.9.15 17:51
@Maden píše:

no zažila jsem a vím, že se to dá, naopak realitka se mě osobně těžce neosvědčila.. zadala jsem jim prodej bytu a vyhledání nového půl roku se nedělo nic, vůbec nic..tak jsem na to sedla já a do čtvrt roku jsem byla nastěhovaná v novém..a byla to zavedená známá realitka - reklamy všude…no ušetřila jsem 20 000,– 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.15 11:31

@matkabagristy Sorry ale je příjemnější mít servis v jednom i s tím právním servisem, nehledě na to, že pokud vybereš realitku správně, tak ty většinou mívají osvědčené advokáty… Ale pokud si chce někdo nabít hubu… budiž… říkám už jsem to ve svém oboru viděla xkrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí