Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, tak pořád jsem tu, pořád nemám smlouvu a stále není kolaudace - dnes stavět na černo je asi nějaká móda
Měla jsem platit služby 2500kč max. 3000kč, zbytek že by kdyžtak majitel zaplatil „ze svého“. Nyní budu platit jen služby, jelikož není ta kolaudace, tedy bylo mi to napsáno přítelem po naléhání v sms. Dnes jsem se dozvěděla, že topení na plyn taky nebude žádná levná záležitost. Tak by mě zajímalo, když topím zatím lehce v místnosti cca 15m2 a pak topí ještě jedno malé na wc - blbne, takže když začnu lehce topit v místnosti, na wc začne opravdu vařit i když je na nule, kolik cca můžu platit? Plyn mají asi od Centropolu, samy na něj pouze vaří. Ještě by mě zajímalo, na wc mám vodu ze studny, zda je tedy možné, aby do topení také tekla voda ze studny? Jejich syn si myslí, že ano… Děkuju předem za jakékoliv rady ![]()
@Monik29 Ten uvod nevim, neprijde mne, ze by byla moda stavet na cerno. Voda do topeni ze studny mozna je.
Četla jsem to dvakrát a stejně jsem absolutně pochopila na co se ptáš a co máš za problém…
Když navazuješ na nějaké staré diskuze, tak to piš rovnou do nich, tady si tě opravdu nikdo pamatovat nebude.
Radu mám jen s tím topením - tam je uzavřený okruh - jednou tam tu vodu napustíš, radiátory by se měly odvzdušnit a tu vodu tam máš třeba celou zimu. Opravdu nemusíš řešit nějakou spotřebu vody v topení.
Kolik budeš platit zjistíš nejlíp podle plynoměru. Zapiš si stav a pozoruj, kolik projedeš za den, za týden a pak si to spočítej.
Tak plynoměr je zvenku do ulice a máme jej společný, ale s jejich synem se podívat můžu, majitel nijak moc nekomunikuje.
Navazuji na téma: https://www.emimino.cz/…otky-237235/
@Monik29 píše:
Tak plynoměr je zvenku do ulice a máme jej společný, ale s jejich synem se podívat můžu, majitel nijak moc nekomunikuje.
Navazuji na téma: https://www.emimino.cz/…otky-237235/
Jakože společný plynoměr pro dvě domácnosti? Tak bys i měla mít ve smlouvě jakým poměrem se o plyn podělíte. Nebo jak ti bude majitel účtovat poplatky za plyn? ![]()
I společný vodoměr, právě jsme byli s jeho synem nafotit všechny měřáky. Já smlouvu nemám, protože není ta kolaudace, jsem tu jakoby ze známosti. A myslím, že ani žádná kolaudace hned tak nebude, když jsou tu dvě nebo jedna část postavena na černo. Elektroměr má nějaký dva spínače, takže tomu nerozumíme vůbec, ale ty jsou tam alespoň dva.
@Monik29 Pokud ale chces prispevek na bydleni, tak s timto bude problem. A dva spinace, neni to vysoky a nizky tarif?
Jinak mi bylo řečeno přítelem, že to bude počítat tak, že ví, kolik přibližně spotřebuje, takže to odečte
Na to prostě nemám co říct. Teď se mnou nikdo moc nekomunikuje.
No je to možné, že to tak je. Já žádný příspěvek nedostanu, protože za srpen jsem byla podvedena minulou majitelkou a za září nemám ani smlouvu, takže můžu pak až za kvartál v lednu. Jenže já nic nepodepíšu, dokud nebude kolaudace a to oni moc dobře vědí, takže od té doby ticho po pěšině.
@Monik29 píše:
Jenže já nic nepodepíšu, dokud nebude kolaudace a to oni moc dobře vědí, takže od té doby ticho po pěšině.
No, aby ses nedivila, až ti řeknou, že máš do druhého dne vypadnout…
No z čeho myslíš, že jsem byla celý týdny na nervy. Smlouvu stejně sesmolil přítel až v půlce měsíce po naléhání, ale přece nemůžu někomu platit dvojnásobek toho, co mám
Oni, že kolaudace bude atd. a od té doby nic, tak se radši bavím s jeho manželkou - všeobecně, on je celý den v práci a večír jdou do hospody, takže se moc nevídáme. Tedy oni mne ano, neudělali mi ještě garniž a je mi vidět do předsíně, kde mám spousty věcí, kdykoliv jdu do koupelny, na wc a nebo i do pokoje. Jinak mi odmítl zařídit popelnici, pořád v pohodě, v pohodě a mám odpad házet kamsi, když jsem ho pak viděla vysypávat můj odpad z mých pytlů do jednoho velkého a ještě to tam mačkat rukama (mám tam i odpad od morčat - moč, bobky
) málem mě kleplo! Vozí to po měsíci Bůh ví kam a já myslela, že je povinnost platit si odvoz odpadu. Teď právě trnu, co bude chtít a je mi jasné, že na to nedostanu žádnej doklad. Původně že služby 2500kč max. 3000kč, jenže když teď nebude dostávat nájem a je hoodně na prachy, tak pochybuju, že mu tohle bude stačit. I když on si neumí o takové věci říct, všechno nějak zařídili ostatní a blíží se prvního… Můžu teď sledovat ten plyn i vodu, ale k čemu to, když je to společné…