Byt bez netu

10
20.9.23 14:57

Byt bez netu

Zdravím.
Budu se stěhovat do bytu a světě div se, není tam internet. Budova je na kraji města, byt garsonka v přízemí otočený ven od města. Předpokládám tedy, že nebudu moc se přihlásit na místní poskytovatele internetu, když nebudou mít anténu v dosahu. Taky nevím jak by se majitelům líbilo, kdyby jim někdo z venku vrtal do fasády a kolem okna kvůli anténě.
Hodně stahuju a rád hraju online na PC, musel bych si zaplatit neomezený internet v mobilu, který je drahý a nevím zda by vše fungovalo hladce.
Nemáte s tímto nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1977
20.9.23 15:09

Ani nikdo ze sousedů nemá internet? Něco by v domě nataženo být mělo, ne? Pak stačí jen natáhnout kabely do bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
20.9.23 15:47

Jsou i přenosné modemy bez kabelu, se simkartou, co ti fungujou kdekoliv, muže to jezdit s tebou😃 pro mladého, co se často stěhuje a není moc vázán nebo se nechce zbytečně vázat k jednomu místu, dobre reseni. A jinak určitě bude možnost se připojit, často mívají v dome “reklamu” od někoho, kdo tam treba nějaké kabely a anténu má. Nebo zavolas poskytovateli, který se ti líbí, a on ti řekne, jaké jsou u nej možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
20.9.23 15:47
@Jan.Kkk píše:
Zdravím.
Budu se stěhovat do bytu a světě div se, není tam internet. Budova je na kraji města, byt garsonka v přízemí otočený ven od města. Předpokládám tedy, že nebudu moc se přihlásit na místní poskytovatele internetu, když nebudou mít anténu v dosahu. Taky nevím jak by se majitelům líbilo, kdyby jim někdo z venku vrtal do fasády a kolem okna kvůli anténě.
Hodně stahuju a rád hraju online na PC, musel bych si zaplatit neomezený internet v mobilu, který je drahý a nevím zda by vše fungovalo hladce.
Nemáte s tímto nějaké zkušenosti?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.9.23 16:02

Do mobilu si zaplatit data neomezená. A na noťas se připojíš před hotspot. Tak připojuji takhle v práci pojízdnou interaktivní tabuli i noťas. Protože tam stále není internet. Připojím se přes můj mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11836
20.9.23 16:19

@Kelsey jo my tak fungujeme doma už 2 roky jede nám na to i televize akorát když ti někdo zavolá tak je to v…😂
Jinak v domě určitě už nějaký internet bude..stačí jen natáhnout kabel k tobě do bytu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.9.23 16:21

Zapomeň na nějaký vrtání do fasády, to ti nikdo nedovolí. Doma máme internet před Tmobile, je přenosný. Nevím co se divíš tomu, že v bytě internet není. To si snad řeší každý sám.

• Citovat
  • Upravit
89
20.9.23 16:29

Taky jsme neměli net v bytě, dokonce jsem si na tom i zakládala..ale distančka mě pak donutila…ALE taky ne hned, až postupně. Nic u nás nevrtali, ale je fakt, že už tam něco bylo u sousedů. Pořád nevíme vlastně, co sousedi, spíš bych se poptala jicha zařídila si to podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
20.9.23 16:46

@Semtex @Kelsey víte kolik vůbec neomezená data stojí? 8o

@Jan.Kkk třeba tam je natažená telefonní linka na ADSL/VDSL nebo optika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
20.9.23 16:47

@Cenarius já je mám v neomezeným tarifu za necelych 600 :lol: Kolik stoji jinak neresim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
20.9.23 16:55

Taky sme neměli internet, technik natáhl kabel ze sousedního baráku :nevim: něco vrtal ale byla to jedna mini díra v bytě a většinu vrtání obstaral na pude baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3387
20.9.23 17:26

Zkusenosti mam. Na stahovanie mozes mat aj prenosny hotspot, ale na hranie hier nie. Dovodom je latence - mobilne pripojenie ma prilis velku na bezne pouzitie.

Doporucujem sa spytat susedov, vacsinou tam byva nejaky lokalny poskytovatel ktory ma roztahane kable (v lepsom pripade opticke) po dome a za nejaky prijatelny peniaz ta pripoji.

Prave som otestoval ping na google DNS z pevneho PC na kabli v praci kde mame 35/5 DSL (dedina no…) mam 25ms (co je samo o sebe dost vela) a z mobilu po datach mam 70ms. Zalezi co hras, ale od 40ms hore sa uz moc hrat neda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
20.9.23 17:48
@Semtex píše:
@Cenarius já je mám v neomezeným tarifu za necelych 600 :lol: Kolik stoji jinak neresim :lol:

Tak je to o hodně méně, než jsem posledně hledal. Tak asi šli do sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
20.9.23 17:54

Na, tom, že předchozí obyvatel neměl potřebu drátového netu není nic zas až tak divného a taky to neznamená, že v baráku net není. Pokud tam je, tak pro technika operátora je natažení vedení z chodby do bytu otázka jedné - dvou hodin. Pokud ne, tak holt budeš muset řešit bezdrát. Vyptej se majitele, sousedů, vedení družstva/SVJ nebo se podívej do map na netu.

https://www.mapainternetu.cz/mapa/
https://zrychlujemecesko.cz/

O2/T-Mobile/Vodafone a i další poskytovatelé mají na webu formulář a to ti řekne dostupnost služeb. Kdybys řešil vyloženě mobilní službu, tak operátoři mají na webu mapu pokrytí a nezávislou má i ČTÚ https://digi.ctu.cz/pokryti/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.9.23 17:57

Díky za rekce. Se sousedy se ani předchozí majitelka moc nestýkala, takže je ani neznám, ale poohlednout bych se mohl. Co jsem viděl tak mají vedle okna anteny se stranetem, každý komu to dovoluje natočení na město. Jsou to městské byty, tak tam asi nikdo vrtání neřeší. Ostatním asi stačí net na mobilu, ještě mrknu na ty přípojky.
Jo a divím se, nájmy a prodeje, sleduji pravidelně už roky a i pochybné ubytovny mají net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí