Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Vyhledej kvalitního psychologa a začni především u sebe … Tohle není normální … ![]()
Divím se, že ti to chlap toleruje a nekopne tě do (!) …
@Badflower píše: Více
bohužel mi pravdu, taky jsem ta druhá, ale takové pocity jsem nikdy neměla a ty první toky nám oběma šla občas na nervy
Ale šmoulice má pravdu..opravdu musíš začít od sebe. Že tvoje hlavná výhoda je, že si osobitá, jiná, jedinečná! Nejde o to, lepší, horší, ale jiná!
Od socek si dej detox, zruš ig, fb a nikdy tam už nelez, protože to nezvládáš.
Nikdy, ale opravdu nikdy se s nikým nesrovnávej. Nějak nechápu, proč máš potřebu jí takhle sledovat? Vykašli se na to, nebo zničíš všechno. Natluč si do hlavy, že tedˇje chlap s tebou, a s ní řeší jen jejich dítě. Nějak nechápu, proč ti ona píše? Tohle utni, i veškerý sledování. A prober se, jinak dopadneš špatně. Ty jsi ty, a ona je ona. Jestli to nezvládáš, tak psycholog. Jsi na chlapa hnusná, a on vlastně ani neví proč. Kazíš to ženo.
Ale Šmoulice má pravdu, byť to vyjádřila lehce neomaleně. Tvůj partner si vybral tebe a je s tebou, takže tě má radši, než svoji bejvalku. To, že se s ní neustále srovnáváš, je tedy jen tvůj problém. Jediné, co v dané situaci můžeš změnit, jsou tvoje reakce. Proto je zapotřebí, abys s tím něco dělala ty, nikoliv tvůj partner. Psychoterapeut/psycholog ti pomůže, aby ses s danou situací srovnala a spolu zapracujete na tvém sebevědomí, což bude nějakou dobu trvat. Tvůj partner nemůže za to, jak se cítíš. Takže na tvém místě bych do nějaké psychoterapie vstoupila a zapracovala na sobě, pokud tedy chceš svůj vztah udržet. Lepší radu tady asi nedostaneš.
Tak třeba s tebou cloumaj jen hormony? Kdyby tohle nepsal někdo cizí, co by sis o tom myslela?
Tak ja tohle zazivam z pozice toho partnera, co ma toho nenavideneho ex a muzu ti rict, ze me to hodne vytaci, vadi a ano nici nam to vztah a celkove muj postoj k tomuto vztahu. Protoze ex byl proste moje minulost, mame deti, musim s nim vychazet a to vse jsem ja. A pokud me s tim nekdo neustale otravuje, ze mu to vadi, tak mam chut ho poslat nekam. Tohle je muj zivot, takhle to mam, je to muj ex, moje vztahy. Nejak nechapu proc protejsek, ktery take prisel az po rozchodu se v tom tak emocne angazuje. Ja mam jasno. Ex je ex, nechci ho, nebudu ho chtit. Je to otec mych deti. Soucasne ho ale nevymazu. Jediny kdo ho furt extremne resi je partner. Dokola a dokola a naprosto nesmyslne. Co je mi po ex, co dela, co ma? Kdybych to chtela prozivat, tak s nim ziju. Ja s nim chci resit jen provoz ohledne deti. Ale to nemuzu jen takto mit, protoze partner to jen resi a resi a podsouva mi svoje domnenky. Je to patologicky a otravny. Dlouho to nevydrzim. Cpe mi vlastne myho ex porad pod frnak a pak nadava, ze za jeho nalady muze ex. Pritom ho resi jen on.
Upřímně ti zakladatelko řeknu, že neznám nikoho, kdo by to měl s nevlastními dětmi jednoduché. A že jsem fakt ráda, že aspoň tohohle jsem v životě zůstala ušetřená. S tímhle jsou prostě problémy. Peníze. Čas. Pohoda. Pohodlí. Koníčky. Práce. Svátky. Pribuzni. Návštěvy.
Kam se člověk koukne, jenom problém. Někdo se do výchovy a péče zapojí. Někdo to špatně nese. Někdo se snaží zůstat stranou. Záleží asi na povaze a na pozici. Teď když přijde vlastní dítě, vše se ještě zkomplikuje. A proč by měla druhá partnerka oželet být matkou? Jen proto, že její muž už potomka má?
Prostě já v té situaci vidím jen samé starosti a vůbec žádné plusy. Jenomže bohužel je to tak, že málokomu to vyjde hned napoprvé. Takže v rodinách nevlastních dětí snad nakonec bude víc, než vlastních.
Mně přijdeš normální, prostě máš obavy, zda jsi pro tuhle roli dost dobrá a zda děláš dobře. Já sama nevím, jak bych se zachovala. Možná úplně stejně. Ale jak říkám, zaplaťpánbůh, že mě tohle minulo a nemusela jsem to řešit. Jsem na to zbabělá, asi bych se vztahu s někým, kdo má děti, obloukem vyhnula…
Což asi půjde blbě, když jsi v druhém trimestru, dle tvých diskuzí
.
Prosimtě a můžeš uvést příklad, jak tě s ní srovnávají?
Si nedovedu představit, že by nějaký kamarád přivedl novou ženskou do party a někdo by měl potřebu jí říkat do očí, v čem byla jeho ex lepší. Tohle se mi moc nezdá. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Edit admin - na žádost smazáno