Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Ahoj, bývalý mně neustále píše SMS - jako že jde o dítě (o to se už přes rok soudíme) ale občas napíše i něco jen mně…No už jsem se byla radit v bílém kruhu - tam řekli že dokud nezačne vyhrožovat tak nemůžu nic dělat - na chvíli to omezil…ale ted zas - já to už nějak vydržím, ale on začal neustále psát a volat mojí mámě a nyní i kamrádce (ani jedna mu neodpovídá a neberou me telefon)- a to už mně obtěžuje dvojnásob- ony si pak samozřejmně na to stěžují - co můžu já i ony dělat? Můžu vůbec něco - to aby mně neobtěžoval jsem mu psala mockrát. On mně už jednou i prokazatelně sledoval a jednou si zjišťoval kdy někam jedu…Je to dost nepříjemné.
Prictí si toho. Popřípadě ho ohlas.nebo mu tim pohroz. http://www.policie.cz/…edovani.aspx
Musí to být velice nepříjemné. Můžete to archivovat a až toho bude víc, ohlásit jako stalking na policii, ale, jak vám řekli v BKB, moc s tím nenaděláte. Zbývá tedy jen se obrnit, aby vás to neničilo, případně vyměnit si SIM kartu a změnit číslo.
Hlavní je si z toho nedělat nervy. Je to zbraň slabochů a v podstatě jen pípnutí na telefonu, zprávu ani nemusíte číst.
Někdy stalkera odradí nová známost manželky (někdy i jí účelově před ním předstíraná), které se zalekne, případně tato známost mu „domluví“ po chlapsku, ale na některé neplatí ani to.
Vy se kontaktu bohužel nevyhnete, máte společné dítě, ale vaše máma a kamarádka ho můžou dát do blokovaných čísel, takovou možnost nabízí většina nových telefonů.
Jestli to trvá dlouho, snad by to policie brala jako stalking a šlo by s tim něco dělat a mohli by mu zamezit přiblížit se k tobě na určitý počet metrů. Jak s dítětem nevim, možná mu nechat zakázat styk.
Předem se omlouvám za anonym. Ale napíši svoji zkušenost. A bývalým spolu nejsme tři roky. Obtěžuje me doted. Třeba 20 sms denne, telefonáty -chvíli klid a zase… Na PČR jsem byla několikrát. Když mi v nějakých zprávách vyhrožoval, skoncilo to pouze u přestupku. Obtěžuje i naše spolecne známe, že me třeba někým viděl a kdo to je nebo třeba co dělám, když má na víkend naše spolecne dite. U nás nezabralo nic. OSPOD nás posílal do psychocenttra -k ničemu.
Ahoj, bývalý mně neustále píše SMS - jako že jde o dítě (o to se už přes rok soudíme) ale občas napíše i něco jen mně…No už jsem se byla radit v bílém kruhu - tam řekli že dokud nezačne vyhrožovat tak nemůžu nic dělat - na chvíli to omezil…ale ted zas - já to už nějak vydržím, ale on začal neustále psát a volat mojí mámě a nyní i kamrádce (ani jedna mu neodpovídá a neberou me telefon)- a to už mně obtěžuje dvojnásob- ony si pak samozřejmně na to stěžují - co můžu já i ony dělat? Můžu vůbec něco - to aby mně neobtěžoval jsem mu psala mockrát. On mně už jednou i prokazatelně sledoval a jednou si zjišťoval kdy někam jedu…Je to dost nepříjemné.