Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, tak mě napadla taková otázka do sychravého dne. U nás doma všichni ode mě a manžela po dceru (11) a syna (8) naprosto milujeme kvalitní čaje.
Já nejvíc zbožňuju bílý pu-erh a earl grey, ráno matchu, manžel se může utlouct po kvalitním pu-erhu, uzených čajích a gunpowderu a děti si ujíždí na lehce medem oslazeném Assamu a neslazené senche/banche.
Jaké čaje kupujete a milujete vy? Jste taky čajomilci? ![]()
@Clementa Čaje mám ráda, ale nebudu se označovat za milovníka.😁 Doporučuji tuto značku TEAHOUSE EXCLUSIVES a příchuť třeba BYLINKY A MED, teď jsme koupili od této značko asi 3 druhy černých a nemá chybu ani jeden, vyzkoušený máme i mátový a zelený. Nikdy nás tato značka nezklamala, je silná a plná chutí.
@Pitřice Jaký černý máš nejradši? Jinak cukr a mléko je moje neřest u earl greye ![]()
Rooibos, černý s bergamotem, černý s medem a citronem, bylinkové… heřmánek, máta, meduňka, lípa, černý bez, kopřiva, šalvěj…
Značky Basilur, ahmad, leros
Ja mam rada kvetinove caje a nejradsi mam vonave kvetinove oolongy a cervene caje. Nedavno jsem ale ochutnala par vzorku gaba caju a ted zvazuju si je koupit domu. Nekolik sheng puerhu jsem mela taky a taky mi moc chutnaly. Do cajovnickeho sveta teprve pronikam, ale moc me bavi ![]()
Kupuji si sypaný Pu erh čaj v čajovně. Nebo mám ráda úplně obyčejné ovocné louhovací sáčky. Ale jen lesní směs nebo prostě něco takového - malinu.
Do čaje si běžně dávám jen citron. Úplně stačí. Nemám ráda sladkou chuť čaje. Výjimka je, pokud cítím, že nějaký zmetek bacilový se pokouší o souboj, tak si tam dám med od známého. Tak ten med v něm přetrpím, ale nepochutnám si, protože tam vadí ta nasládlá chuť.
Můj muž pije jen černý pigi. Dává si třtinový cukr a bez citronu.
Ráno k snídani earl grey a pak v práci šálek zeleného a šálek máty. To je moje oblíbené kombo ![]()
Občas si udělám i roibos anebo jablečný z čerstvých jablek a skořice
@Clementa Earl grey mi nechutná. Černé mám ráda všechny, oblíbenou značku nemám
Čaj nepiju jinak než s mlékem, jen když jsem nemocná tak citron a med ![]()
@Clementa píše: Více
Momentálně je můj favorit Roibos Caramel, s trochou medu, nebo javorového sirupu.
Chai tea je moje srdcovka. Dělám si ho i doma, ale v čajovně stojí za to. Hezky s mlékem a s medem.
Ze značek mi docela chutná Yogi tea, když potřebuju jen sáček.
Jasmínový.
Mléko do čaje bych nemohla, ale černý s medem a citronem mi taky chutná. ![]()
Cerny Tetleys, ten u nas jede fest. Citron, nekdy i s medem…mnamka