Čajík pre miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Čajík pre miminko
Ahojte maminky. Mam taky dotaz - preco je zle davat mimcu cajik? Doktorka nam povedala, ze do polroka ziadny cajik, na forach som nasla, ze nedavat cajik, iba MM, na druhu stranu vela maminiek pise, ze cajik davaju… Som z toho jelen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja davam a to je jinak plne kojena. Stridam caj a vodu. Proc? Nevim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud má žízeň a jsou vedra tak dát, ale když žízeň nemá tak proč dávat? ![]()
mimo jiné bych dala vodu a né čaj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tetabaska : to je jenom proto že si mimča můžou zvyknout na flašku a pak nechtějí prso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
se ti ten tvůj češtinářský koutek dost rozrůstá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jednak caj nepotrebuje, protoze k piti ma predni mleko, takze je zbytecne davat cokoli navic.
A pak materske mleko diteti udrzuje prirozenou strevni mikrofloru, tim padem je chranene vuci nemocem, odolnejsi, jakmile zacnes davat neco navic, tak tu prirozenou mikrofloru nevratne narusis. Tak nam to vysvetlovali ve skole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, rozmyslam nad tym prave preto, ze ked potrebujem odbehnut a drobca necham s tatinom, aby mu mohol dat cucnut nieco, kym sa vratim. On papa dost nepravidelne, ale ked je hladny, tak to vedia aj susedia vo vedlajsom vchode ![]()
Ja viem, ze sa da odstriekavat mliecko, ale nie vzdy sa to stiha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky byl plně kojený a dávala jsem i čaj i vodu. proč by to mělo vadit, to netuším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se zase pokaždé doktorka ptá kde mám flašku s čajem
Co doktor to jiný názor. Dávala jsem vodu, ale po té se mi malej zakuckával a nechtěl tak dávám čaj od 4měsíců i když nám ještě nejsou, ale ředím ho mnohem větším množstvím vody. Ale my jsem na UM, vím že spousta kojících maminek dává nejdříve až s příkrmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já tedy nevím, ale jestli pláče hlady, tak mu asi čajík moc nepomůže. Ale nezkoušela jsem, já plně kojím a nic jiného nedávám. Ani ve velkých vedrech. Je to zbytečné, čajíky a vody apod. se dávali dřív dnes se už ví, že to není třeba. Dřív se také říkalo, že sunar je lepší než mateřské mléko a dnes snad každý ví, že je to blbost. Za mě bych mimču nic jiného nedávala, to když už, tak bych si dala práci s tím odstříkáváním. Vždyť se to dá hodit do mrazáku, nemusí se odstříkávat těsně před odchodem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vlker píše:
No já tedy nevím, ale jestli pláče hlady, tak mu asi čajík moc nepomůže. Ale nezkoušela jsem, já plně kojím a nic jiného nedávám. Ani ve velkých vedrech. Je to zbytečné, čajíky a vody apod. se dávali dřív dnes se už ví, že to není třeba. Dřív se také říkalo, že sunar je lepší než mateřské mléko a dnes snad každý ví, že je to blbost. Za mě bych mimču nic jiného nedávala, to když už, tak bych si dala práci s tím odstříkáváním. Vždyť se to dá hodit do mrazáku, nemusí se odstříkávat těsně před odchodem.
To je to, co sa pytam. Dnes sa uz vie, ze MM ma ovela viac „dobrych“ latok ako UM. Ale v com je cajik „zly“? Nas mesacny drobec ma skoro 6 kil a vela papa… 100 ml mlieka odsavam natrikrat
A navyse ked si potrebujem odskocit na postu, nebudem od rana rozmrazovat mlieko, ze „keby nieco“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tetabaska Tak dát najíst a pak jít. Tak to dělám i když jdu někam s prckem abych pak nemusela někde šermovat s flaškou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem mela narizeno z detsky chirurgie davat caj kvuli kolikam, jednou jsme vyplazli cca 2tis. za nemocnici, aby jsme zjistili, ze to byli zarazeny vetry
od ty doby, co jsem malymu davala cca 50ml caje denne - vic nechtel, proste prso bylo prso, tak byl konecne v pohode…
doktorka z porodnice, co nas pak mela i v ty nemocnici o tom nic nevedela a rikala, ze mliko staci, na chirurgii zase dr. rikala, ze v lete se mame snazit dat 100ml detskyho caje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nicolle24 píše:
@tetabaska Tak dát najíst a pak jít. Tak to dělám i když jdu někam s prckem abych pak nemusela někde šermovat s flaškou.
Jj, to robime. Som komplet oblecena, namalovana, vsetko nachystane… Nafutrujem maleho, co to da a len co sa odlepi od prsa, sprintujem povybavovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit