Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
máme doma 2 měsíční štěně z útulku. Je to kříženka (v dospělosti bude mít tak 20-25 kg). Byla zvyklá na klasické Brity, ale po doporučení v chovatelských potřebách pomalu přecházíme na Calibra Life starter a puppy (superpremiovka). Přijde mi, že má dobrý obsah masa a je za celkem dobrou cenu. Má tady s tímto krmivem někdo zkušenost? Jak si ho případně chválíte? Ráda bych do budoucna zůstala u jedné značky.
Ještě moc nechápu dávkování (rozumím tomu tak, že ji mám dávat tolik gramů, kolik bude mít v dospělosti váhu) - pokud mi to někdo vysvětlí nebo potvrdí, budu ráda.
![]()
Děkuji moc! ![]()
Máme též psa z útulku již od štěněte. Co jsme si ho přivezli domu, tak kupujeme jenom Calibru.
Ano, dávkování chápete dobře. Pak budete muset přejít na jiné od Calibry. My jsme mu tu denní davku rozdělili na 3× s tím, že k obědu má menší porci, ale přimícháváme dvě až tři lžíce konzervy taky od Calibry. Dokonce je stejná, jako granule. Teď už je dospělý, tak střídáme jednou za měsíc příchutě.
Máme velkého psa a to denní dávkování se zdá malé, ale je to dostačující, protože po sežrání by měl vypít treba misku vody, aby v něm ty granule naboptnaly.
@Rézina7 Moc Vám děkuji za odpověď. Tak jsem ráda, že můžu zůstat u těchto granulí. Aj ji chutnají, takže super. Dávkování mi taky přišlo málo, ale jestli je to jak říkáte, tak chápu proč. ![]()
Rozhodně Calibru doporučuju, pokud sedí konkrétnímu psu (udržuje optimální kondici - netloustne, nehubne, má pěknou srst, kompaktní bobek a je přiměřeně aktivní). Sama na ní mám několik psů, prospívají skvěle. V rámci řady se pak dají střídat různé receptury, jen bych to rozhodně nedoporučovala často - jednou za měsíc, jak píše přispěvatelka nade mnou, je celkem dost. Psí zažívací systém potřebuje poněkud víc času, než se ustálí, časté střídání může u některých psů vést k zažívacím problémům hned nebo i ve vyšším věku. Pokud bys měla potřebu střídat receptury, tak třeba jednou za půl roku, míchat nové se starými v rámci cca dvou týdnů a ideálně s probiotiky.
Co se množství týče, tabulka na obalu je silně orientační, každému psíkovi vypočítávám porci dle jeho parametrů. Obecně se toho dá držet, pokud by štěňátko tloustlo, tak uber (vždycky je lepší štěně hubené než puclík), pokud by ti přišlo, že hubne, tak přidej:)
Ahoj,
máme taky štěně a právě přecházíme na kvalitnější granule. Calibra Life Starter a Puppy je dobrá volba, má skvělé složení a obsah masa, což je pro štěňata fakt důležité. Pokud ale hledáš i jinou možnost, doporučila bych se podívat na granule, které mají hodně masa a jsou bez obilovin. Například granule, které jsou speciálně navržené pro štěňata a obsahují kvalitní bílkoviny a omega mastné kyseliny pro zdravý růst, srst a klouby, zkus se podívat třeba na https://rawbark.cz/…ule-na-miru/ , mají možnost granulí na míru.
Pokud chceš zůstat u jedné značky, doporučuju granule s kvalitními přísadami pro štěňata, které podporují jejich vývoj. U nás jsme vyzkoušeli i granule, které obsahují hodně masa a žádné obiloviny – štěně je po nich spokojené a má energii.