Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni, ráda bych se zeptala, jestli jste si někdo nenechali očalounit dveře do bytu a jestli to pomohlo proti hluku, ať už vycházejícího z bytu na chodbu nebo naopak. Kolik to stálo a na co si dát pozor.
Předem děkuji za příspěvky ![]()
Maxak, my jsme si vchodový dveře čalounily sami. Jednak je manžel hodně šikovnej a zručnej, ale především jsme věděli už v tý době, že se chceme v brzký době odstěhovat do baráku, tak jsme moc investovat nechtěli. Čalounění nás vyšlo na necelých 1000,– v OBI nebo nějakým takovýmhle šopu a práce stála jedno odpoledne manželova času, který pracoval na úkor toho být s námi
.
Co se hluku týče, je to fakt bomba, nevěřila jsem, že kus látky tolik pomůže.
Jeleno, a to jste měli na dveřích jen látku nebo jste to něčím vycpali? Já měla představu zhruba takovou http://www.nabytek-aldo.cz/…uneni-dveri/ a píšou u toho, že je to koženka s čalounickou vatou ![]()
Na tý kožence byla ta vata zespoda nalepená a vypadalo to přesně jak na těch obrázcích.
A ted mi manžel říká, že to stálo asi 600,–, takže když koukám na ty ceny, tak pokud jste trochu šikovný, tak bcyh neváhala a šla do samovýroby
My jsme jeden šikovnější než druhej ![]()
A čím se to na ty dveře přidělává; Prodávají se k tomu nějaký estetický hřebíčky?
Nevím, jeslti k tomu přímo, ale manžel to přidělal takovýma těma kulatýma jakoby ozdobnýma, nevím, jak je líp popsat, ale podle mě je to jedno, jakýma hřebíčkama to přiděláš
Dobrý den, prosím o radu..jak máme přidělat koženku na dveře? nikdy jsem to ja ani přítel nedělali..co s klikou a kukátkem?diky za rady
Taky jsme si to dělali sami, můj chlap je takový FERDA-PRÁCE VŠEHO DRUHU
, jestli tu nikdo nenapíše do zítřka postup, tak mu řeknu, ať ho tu napíše on, ale asi až večer, přes den nebude mít čas. Ale není to nic náročného ![]()
@sieta.m to byste byla moc hodná my víme jak to nasadit a všechno, ale máme strach že když se tam bude dělat ta díra na kliku ze to nejak znicime ![]()
@Bramborek píše:
@sieta.m to byste byla moc hodná my víme jak to nasadit a všechno, ale máme strach že když se tam bude dělat ta díra na kliku ze to nejak znicime
Takže chlap mi diktuje- před napnutím se samozřejmě musí vše posundávat-kukátko a demontovat celou kliku s vložkou, koženka se napne a po stranách dveří se přibíjí přes gumu, co je u té koženky, ta guma dělá okraj a přibíjí se to přes to proto, aby se neroztrhla koženka. Pak nožem píchnul tam, kde má být to kukátko a kukátko zatlačil. U kliky tam kde jde vložka, tam jsme kousek koženky s tou gumou uřízli, aby tam na to bylo místo. Na kliky z boku zas propíchnul.
@sieta.m @sieta.m aha tak jak tak koukam tak to mame uplne spatne
v nedeli jsme se odhodlali ze to uudelame..pritel to napl a pribil mini hrebickama ktere byli u toho s tou gumou jsme nevedeli co s ni tak nam lezi ve skrini
jinac moc dekuju za rady ja tu akorad zapomela napsat ze uz jsme to nejak zpatlali
pat a mat v akci ![]()