Čalouněné dveře do bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7354
19.3.17 16:26

čalounění dveří - vzorovaná koženka?

Ahoj. Koupili jsme panelákový byt, velmi hezky zrenovovaný (masivní dřevěné podlahy a vnitřní dveře, vlněné koberce…) jen vchodové dveře jsou zevnitř očalouněné hnědou koženkou s knoflíky, což se mi nelíbí. Navíc nám do toho pes, kterého jsme hlídali, vyžral díru. :roll: Fotku nemám, vypadá to nějak viz obrázek. Chtěla bych je nechat očalounit znova, ale mám problém s tou koženkou i knoflíkama, připadá mi to jakési bradavičnaté :-D Pátrala jsem na pinterestu i obchodech s látkami, zda by se nenašla třeba koženka s kávovým a smetanovým proužkem, nebo třeba se vzorem. Taky netuším, kdo by to udělal? Nemáte někdo nápad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.3.17 16:31

Záleží na firmách, co nabízí… Dá se koupit koženka v Chropyni, dle vzorníku, ovšem musíš si najít firmu, co ti je očalouní.
Naše firma se tím zabývá, ale 300km pro Vaše dveře nepojedem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.3.17 16:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
20.3.17 11:50

@pannda děkuju moc! Škoda, že jste tak daleko. Děkuju za odkaz na prodejce koženek, nějaké proužky jsem tam našla, ale zatím to asi není to, co hledám. Když už Tě tu mám - máš zkušenosti, co vypadá dobře? Líbí se mi spíš látky než koženky, ale to se na vstupní dveře asi nedává, to by bylo jak prase, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
20.3.17 11:53

Současný stav

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
20.3.17 17:15
@madlicka píše:
@pannda děkuju moc! Škoda, že jste tak daleko. Děkuju za odkaz na prodejce koženek, nějaké proužky jsem tam našla, ale zatím to asi není to, co hledám. Když už Tě tu mám - máš zkušenosti, co vypadá dobře? Líbí se mi spíš látky než koženky, ale to se na vstupní dveře asi nedává, to by bylo jak prase, co?

Ne, s látkou jsem se ještě nesetkala..je to nepraktické, vše se ochytá. Zkus dveře renovovat, lepí se folií v dekoru dřeva, dá se to pak lehce omývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
20.3.17 19:39

@pannda tak jsem byla dnes u čalouníka a mám zas nad čím přemýšlet. Uměl by to udělat, pěkná poctivá práce, za cca 5 tisíc. Což je na ty naše panelákový dveře škoda dávat, nehledě na to, že v nich prý nedrží ty čalounické hřebíčky a čalounění by muselo být hladké. Takže varianty jsou: 1) výměna dveří za masiv a pak čalounění nebo vůbec jiné dveře 2) nalepit tam obdobnou prefabrikovanou krásu, jako tam je teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
20.3.17 23:06

Za 5 tis. docela dost, děláme za polovic… A s čalounickými hřebíčky!!! ;) které drží…i s prošitím, hladké na přání…Tlouštka molitanu tak 2-3cm. Tak nevím, každý pracuje jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
20.3.17 23:08

čalounění

Béžová varianta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
20.3.17 23:12

A pokud už si dáš nové, bezp. dveře, není potřeba čalounění…Za předpokladu, že půjdou do nových zárubní, aby zvukotěsně těsnili. Jinak čalounění je spíše na efekt, nic moc extra se hluku z chodby nezbavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
20.3.17 23:38

@pannda já právě nic moc z chodby neslyším, ale bojím se, jak by to vypadalo, když sundám, co tam je. Nové dveře - uvažovala jsem o tom koupit spíš jen křídlo - nějaké masivní dřevěné nebo spárovka s dýhou a z čalouněné strany respektovat tvar toho, co je venku i na interiérových dveřích - tedy z hřebíčků jeden obdelník nahoře a druhý dole, něco takového samozřejmě bez klepátka nebo kulaté knopky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
21.3.17 07:07
@madlicka
@madlicka píše:
@pannda já právě nic moc z chodby neslyším, ale bojím se, jak by to vypadalo, když sundám, co tam je. Nové dveře - uvažovala jsem o tom koupit spíš jen křídlo - nějaké masivní dřevěné nebo spárovka s dýhou a z čalouněné strany respektovat tvar toho, co je venku i na interiérových dveřích - tedy z hřebíčků jeden obdelník nahoře a druhý dole, něco takového samozřejmě bez klepátka nebo kulaté knopky :-)

Pokud se ti to líbí, proč ne.. Je to anglický styl, záleží na vkusu. To už bych si opravdu nechala jen zrenovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
21.3.17 07:08

Koženka někdy skrývá hodně, odděláš ji a dveře jsou buď hrozné, popraskané, špinavé, nebo se od druhé strany moc neliší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.5.20 20:38

Čalounění dveří

Ahoj ve spolek, manželka mě ukecala že chce očalounit dveře, jsem z Jirkova tak jsem volal na dvoje čalounictví,,oboje chtěli za ty jedny dveře 5700kč tak mě manželka ukecala že se na to vrhneme sami. V uni hobby jsme koupili čalounění a sponkovačku za cenu 390kč čalounění a 190kč sponkovačka. Tipoval jsem že za hoďku to zmáknu ale měli jsme to za dvě,,, ušetřeno 5000kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný