Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim, nemate nedo zkusenosti se zvysenym Calprotektinem ve stolici? Syn 4 mesice (nekojeny) ma uz mesic prujmy. Ve sterech mu nic nevyslo (rotaviry, nejaka baketrie), vse v poradku. Mysleli si, ze je to alergie na mlecnou bilkovinu, ale mlicko Neocate pije uz 2 tydny a stale ma prujmy (uz mene caste, ale ma) Barva se meni od zlutohnede po tmave zelenou. Doktorum se to nezdalo a tak udelali jeste nejake testy a vysla mu zvysena hodnota Calprotektinu 319. Nevi, co s nim. Nejak uz to neresi:-(, poradne nic nevime:-(…Nemate nekdo zkusenost?
Zvýšený calprotektin znamená střevní zánět. Ale nejsem lékař. Doporučuji dobrého dětského gastroenterologa, např. v Praze nemocnice Motol. Určitě reste ihned.
Uz jsme objednani, spis jsem jen chtela pozjistovat, jestli nema nekdo zkusenosti. Uz jsem z toho na nervy!
@PaniX bohužel já nemám osobně, jen z doslechu. Vydrž až ti malého vyšetří, dnes už to umí se strevnimi záněty. Držím palce ![]()
Vysoký kalprotektin opravdu znamená střevní zánět. Nejčastěji jde bud o crohnovu chorobu a nebo ulcerozní kolitidu.
@Vermun píše:
Vysoký kalprotektin opravdu znamená střevní zánět. Nejčastěji jde bud o crohnovu chorobu a nebo ulcerozní kolitidu.
Nebo nejaka infekce. A opravdu je dulezite to dovysetrit, doporucuji napr. Iscare v Praze, jsou na to specializovani.
@Limi123 píše:
Nebo nejaka infekce. A opravdu je dulezite to dovysetrit, doporucuji napr. Iscare v Praze, jsou na to specializovani.
Tak když má výtěry v pořádku - viz zakladatelka, rotaviry, bakterie negativní, tak jaká infekce by to ještě mohla být? ![]()
@Vermun píše:
Tak když má výtěry v pořádku - viz zakladatelka, rotaviry, bakterie negativní, tak jaká infekce by to ještě mohla být?
Existuji i jine infekce, i kdyz chronicky strevni zanet je realna moznost; sla bych urcite do specializivaneho centra.
Je to stary prispevek, pokud si to prosim ctete vyresili jste tenkrat neco s tim vysokym kalprotektinem? jsem v podobne situaci s 8 letou dcerou tak zjistuji co a jak.