Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
My je meli, tmave modre z Lidlu. Pouzivali jsme je v obdobi kdy mala obchazela kolem nabytku - brali jsme je s sebou na navstevy, vsude maji plovoucky a ji to klouzalo (doma je zvykla na koberec). Byly moc fajn ![]()
Mame presne tyhle vel. 22-23 na doma misto backor. Nejprve me neprijemne prekvapily divnym zapachem a tenkou kuzi, ale zapach za chvili zmizel a v kuzi zadna dira zatim neni. Mame je nekolik mesicu.
Capacky z Lidlu jsou naprosto, ale naprosto totožné s capacky zn. Capiki. Proste kozena ponozka ![]()
Já je kupovala před 14 dny,jsou super,jen jsem je malému dala přes ponožky a jak leze,tak si malinko odřel malíčky. Když je má naboso,tak se to nestane. Musíš vyzkoušet!
@Aduš8 @Lucynka_v @Marie432875 Holky, všem Vám moc děkuji ![]()
@Marie432875 Děkuji, něco takového přesně hledám. Pro začátek to bohatě stačí ![]()
Máme je. Mají dobrý tvar špičky, ale jsou jen jednovrstvé. Třeba dadoos mají třívrstvou podrážku. Také mne nesedí ty dvojvelikosti, teď jsem brala raději dvoje, jsme na hranici a bohužel je to tak i ve skutečnosti (menší jsou malé a větší velké). Ale já je chtěla jako alternativu k bareboot botám na rozkvetlou zahradu plnou včel, takže na intenzivnější používání. Příště vezmu ty dadoos, i když vzhledově i materiálem jsou ty z Lidlu pekne.
Ja jsem i přesto dnes byla pro protiskluzové ponožky,ty co mají gumu po celé ploše nohy. Náš malý si začal stoupat a ty capáčky si věčně sundavá. A ABS punčochy se mu otáčí,když mu je pořád nevytahuju až pod krk
si vždycky vzpomenu,jak jsem to jako dítě nesnášela. Už to chapu
![]()
@Aduš8 nasim se v tech ponozkach hrozne poti noha.
Capacky z lidlu jsme meli jedny na venkovni „chozeni“ kdyz si stoupal. Jako odnesli to, ale zvladli i vlhko.
Ted mame na navstevy jako prezuvky a jak tu psali, je zrovna na rozhrani velikosti, takze ty vetsi jsou mu velke a ty male male. Ale jinak fajn
@Cuddy píše:
Máme je. Mají dobrý tvar špičky, ale jsou jen jednovrstvé. Třeba dadoos mají třívrstvou podrážku. Také mne nesedí ty dvojvelikosti, teď jsem brala raději dvoje, jsme na hranici a bohužel je to tak i ve skutečnosti (menší jsou malé a větší velké). Ale já je chtěla jako alternativu k bareboot botám na rozkvetlou zahradu plnou včel, takže na intenzivnější používání. Příště vezmu ty dadoos, i když vzhledově i materiálem jsou ty z Lidlu pekne.
Na Dadoos jsem také koukala. Mám je jako alternativu. Trochu mne odrazuje dodací lhůta.
Uvidím, zítra budu měřit dítku nohu a to rozhodne. Je možné, že Lidl sedět vůbec nebude. Tu dvojvelikost jsem si neuvědomila. Moc díky za upozornění.
@Ornwen píše:
@Aduš8 nasim se v tech ponozkach hrozne poti noha.Capacky z lidlu jsme meli jedny na venkovni „chozeni“ kdyz si stoupal. Jako odnesli to, ale zvladli i vlhko.
Ted mame na navstevy jako prezuvky a jak tu psali, je zrovna na rozhrani velikosti, takze ty vetsi jsou mu velke a ty male male. Ale jinak fajn
Díky moc. Jak jsem už psala, musím kouknout na ty velikosti. U oblečení to beru automaticky, tady mi to nedošlo ![]()
@Ornwen no,nad tím pocením jsem taky přemýšlela,ale já už fakt nevím co..když ho nechám teď létě bosky,je spokojenej,ale má olámaný nehty až skoro do krve,i když mu je pořád nakrátko stříhám,je jak baletka,pořád na špičkách. ![]()
@Aduš8 je to super, na leto lepsi s perforaci, ale i tak nejlepsi varianta ![]()
Pekne jsou Nolen capacky, ty jsou uz kvalitnejsi, hrubsi kuze, vice vydrzi.
Dobré odpoledne.
Máte prosím někdo zkušenost zkozenymi capáčkami z lidlu?
Chci je jen pro případy, když se mi dítko postaví venku, časem ujde pár kroků. Aby nebylo jen v ponožkách.
Případně jaké jiné by jste mi prosím pro tyto situace doporučili? Nehledám pevné boty, nýbrž jen kožené capáčky.
Děkuji.
https://www.lidl-shop.cz/…100230813005?…
PS: prosím případně, kde koupím na Praze 4 kožené capáčky?