Capáčky na doma

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.9.10 09:29

Capáčky na doma

Všechny moc zdravím a zároveň prosím o radu. Dcerka ma sandálky od Essi, ale nadoma se mi zdají tvrdé a nepoddajné. Ctěla bych ji na doma pořídit něco pohodlnějšího. Napadly mě capáčky Nolen www.capacky.cz ale nevím, jestli nezklouzavají z nohy. Máte zkušenosti, co dávate na chození doma? Díky za odpověď. Susyn

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
8.9.10 09:31

Já dávám ponožky s koženkovou podrážkou, takové http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, dávám je i teď do kočárku, syn ještě nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
8.9.10 09:35

Nevím jestli tvoje dítko již chodí. Dcera začala před týdnem a ortopedka mi doporučila sandálky s pevnou patou, nemusí být drahé ale aby měli pevnou patu. Koupial jsem v letní výprodeji. Jsou tvrdší to je pravda, ale tyhle capáčky mi přijdou stejné jak ponožky, to mi přijde zbytečné za to utrácet :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.10 09:38

To jsem zapomněla napsat, už chodí. Chtěla jsem je proto, že mame doma plovoučku a vzimně je jen v ponožkách chladno :)

• Citovat
  • Upravit
3011
8.9.10 09:40

Já jsem dávala capačky celokožené kotníčkové, takové šňerovací od Bati, byla to měkká kůže, stály kolem tří stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.10 09:43
Katrinka píše:
Já jsem dávala capačky celokožené kotníčkové, takové šňerovací od Bati, byla to měkká kůže, stály kolem tří stovek.

Děkuji za radu podívám se. Jestě me napadly tyto : http://www.bata.cz/artikl/83635
co myslíte, máteje někdo? Dceri je 14m.

• Citovat
  • Upravit
21968
8.9.10 09:53

Po doporučení z neurologie i rehabilitace jsme pro již chodící dítě kupovali pevné botičky, stejné jako na ven (konkrétně zrovna ty Essi)…

Jenom drobná poznámka - „na doma se mi zdají tvrdé a nepoddajné“… o tom to přesně je - to se zdá Tobě, protože jsi zvyklá na něco jiného, ale dítě nic jiného nezná, přijde mu to normální a necítí se nepohodlně (pokud není špatně vybraná velikost či tvar botičky). Je to stejné, jako spaní bez polštáře - dospělému to většinou není pohodlné, dítěti ano - dokud nepozná něco jiného… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
8.9.10 10:07

Holky,malá už taky začíná trochu chodit sama,ikdyž furt na těch špičkách.Doma jí dávám botičky Fare,nedělám tedy něco špatně?Nemám pořídit ještě něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
8.9.10 10:08

Anonymní, přesně tyto botky má dcerka, jsou fajn, ale ne na doma, je to vycházková obuv :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
8.9.10 11:14

Ahoj, my používáme capáčky Nolen a jsme s nima moc spokojená, zrovna včera mi přišly nové, s vyteplenou stélkou, na zimu. Krásně drží na nožičce.

Vím, že asi většina maminek nebude souhlasit,ale v posledních letech výzkum pokročil trošku jinak, a naopak se doporučuje dávat dětem botky, ve kterých mají větší volnost a kotníčkové zafixované botky jsou prý na začátky chození naopak nevhodné. A nejlepší je chůze naboso, což v Nolenkách, Robeezkách apod. dokonale simuluje :palec:
Každého věc,co si vybere :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
8.9.10 11:28

My máme na doma k babičkám obyč. bačkůrky. Rehabka nám doporučila bačkůrky nebo na boso. Holky mají drobet vadu chodidel. Na ven samozřejmě zdrav. obuv, Essi, DPK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
8.9.10 13:58
madamecrazy píše:
Ahoj, my používáme capáčky Nolen a jsme s nima moc spokojená, zrovna včera mi přišly nové, s vyteplenou stélkou, na zimu. Krásně drží na nožičce.Vím, že asi většina maminek nebude souhlasit,ale v posledních letech výzkum pokročil trošku jinak, a naopak se doporučuje dávat dětem botky, ve kterých mají větší volnost a kotníčkové zafixované botky jsou prý na začátky chození naopak nevhodné. A nejlepší je chůze naboso, což v Nolenkách, Robeezkách apod. dokonale simuluje :palec:
Každého věc,co si vybere :dance:

jojo a to bych řekla, že je kámen úrazu co doktor, co člověk to jiný názor asi jako ve všem a jak si mám vybrat když zrovna o tomhle vím prd. :nevim: Zdravej úsudek mi pak velil dokud převážně lezla, byla v protiskluzových ponožkách, teď když chodí tak má pevné sandálky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
8.9.10 14:08

Panuško,tak jsem na tom podobně.Moje malá se už taky začala pomalu pouštět a začíní chodit,ale bohužel ty špičky.Já jí doma dávám Fare,ale jinak fakt nevím.Na rehabilitaci my řekla sestra hlavně pevná pata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21890
8.9.10 14:15
madamecrazy píše:
Ahoj, my používáme capáčky Nolen a jsme s nima moc spokojená, zrovna včera mi přišly nové, s vyteplenou stélkou, na zimu. Krásně drží na nožičce.Vím, že asi většina maminek nebude souhlasit,ale v posledních letech výzkum pokročil trošku jinak, a naopak se doporučuje dávat dětem botky, ve kterých mají větší volnost a kotníčkové zafixované botky jsou prý na začátky chození naopak nevhodné. A nejlepší je chůze naboso, což v Nolenkách, Robeezkách apod. dokonale simuluje :palec:
Každého věc,co si vybere :dance:

Tenhle nazor jsem uz taky cetla..ovsem myslim,ze vetsina pediatru nebo ortopedu stale preferuje pevny kotnik.Ano,nejzdravejsi je chuze na boso,ovsem venku,na nerovnem povrchu,coz doma urcite neni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
8.9.10 14:51

Ano, je pravda, že názory se různí. Nakonec si to člověk stejně musí rozhodnout sám za sebe. Pročítala jsem všemožné informace a za sebe si z toho beru toto:

Dokud dítě převážně leze, tak boty NE - takže ponožky protiskluzky anebo nolenky (ty máme my). Je to i proto, že při lezení by se mu v botičkách nepřirozeně vytáčela nožička, páč překážejí. Jakmile dítě více přes den prochodí, než proleze, tak kotníčkové sandálky s pevným opatkem, měkkou podrážkou. Já ještě navíc vybírám co nejvíce větrací (kožené nebo alespoň s koženým vnitřkem) a opravdu co nejměkčí podrážku, aby se dala hodně ohnout. Vybírám takhle nejraději botičky přímo „osaháním“ v obchodě ( i když u nás je těžké narazit na kvalitní obchod). Například sandálky Essi mají rozhodně tvrdší podrážku, než Santé. Essi proto nekupuji. S tou podrážkou je fakt potíž. Například teď jsem staršímu synovi koupila noname sandálky na doma v obchodě s obuví a prostě mají vše, co jsem výše popsala a stály v letním doprodeji 350 Kč. Jinak nám vyhovují i ty Santé. A moc ráda bych osahala botičky Richter (prý jsou měkké), ale v kamenném obchodě jsem na ně nenarazila.
Vždycky se hrozím nad tím, že vlastně za domácí obuv dávám průměrně 500 Kč, ale pak si uvědomím nad tím, že v ní vlastně dítě tráví nejvíce času.
A musím i napsat, že občas střídáme a nechám ho půl dne třeba běhat jen v ponožkách.
Jinak si taky ale myslím, že bosky je dobré chodit po nerovném povrchu, ale doma po dlažbě..plovoučce apod.. ne. Tam by ta opora měla být. Navíc ty botičky podle mě i tlumí nárazy na tvrdou podlahu..

Už moc kecám sorry :lol: . Toť jen mé osobní pocity.. Nikomu tento model nevnucuji, aby bylo jasno. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková