Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Jeden dotaz v diskusi mně přiměl založit tuto.
Kde kupujete botičky? Jsou dost drahé a dítě je má měsíc.
Vím že od vietnamců je to blbost,nebo ne?
A jestli máte někdo zkušenost s tím když dítě již chodí ale má malinkou nožičku takže jsou mu jen ty „hadráky“.
My máme blízko bydliště sklad se Santé zdravotní obuví, kde jdou sehnat botičky za 50% bšžné ceny. Jde o staré kolekce…Od Vietnamců bych botičky raděi nekupovala.
Od té doby, co děti začaly samostatně chodit, kupuji koženou dětskou kotníčkovou domácí obuv od Jonapu nebo firmy v Bánovcích nad Bebravou. Pata je pevná, stélka lehce tvarovaná, na předním díle jsou dírky na větrání.
Jedny botičky stojí okolo 500kč, neřeším to i přesto, že většinu z nich měla malá skutečně měla měsíc,někdy i méně. Skokově jí vyrostla noha.
Podobné boty pro první chození mají ještě Pegres - ty mi na doma přišly neprodyšné - nemají dírky,měla je jako letní „tenisky“ ven, ale jsou fakt jen do sucha, v mokru promoknou. A ještě Essi - nemám vyzkoušeno.
Všechny tyto boty jsou určené na domácí chození, mají tenší, měkčí podešev.
Já jsem četla názory ortopedů, že poprvé jen tyto botičky, žádné papuče, ani Befado, DPK a ani sandálky ![]()
Samozdřejmě si každý musí vybrat sám.
Jak už jsem psala ve včerejší diskuzi, nikdy bych nešla pro „ortopedickou“ obuv k Vietnamcům. Jeden u nás to taky prodává, ceny poloviční, maminy to hromadně kupují. Byla jsem se podívat, křivé švy, sem tam ujíždí tvar.
A taky nebudu dětem obouvat poděděnou obuv. Pevně doufám, že se nikdy nedostanu do finanční tísně, abych nemohla každému dítěti koupit své nové boty. Skutečně se každá bota tvaruje podle nohy toho, kdo ji nosil.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Měli jsme toto a všechny botičky, které jsem uvedla, jsou na podobný způsob.
Teď uvažuji o koupi těch kožených sandálků od Jonapu, pokud se mi podaří sehnat malé velikost.
Místo prvních papučků na doma jsme měli od Bati kožené kotníčkové papuče - certifikované, vyrábí je Slováci ( Rak ), cena cca 400 Kč.
Kaczenka píše:
Místo prvních papučků na doma jsme měli od Bati kožené kotníčkové papuče - certifikované, vyrábí je Slováci ( Rak ), cena cca 400 Kč.
Přesně ty jsem myslela. U nás je taky mají u Bati. Naštěstí je seženu až do velikosti 22. Číslování je trošku jiné, než u normálních botů, velikost je větší. Malá má tyto 20, boty má 22. Už teda budeme pořizovat 21.
MaryClementine píše:
My máme tohle (kožené capáčky Nolen) asi týden a zatím dobrýhttp://www.capacky.cz/
koukala jsem na to a chci se zeptat nepadají z nožičky?
Kaczenka píše:
My máme blízko bydliště sklad se Santé zdravotní obuví, kde jdou sehnat botičky za 50% bšžné ceny. Jde o staré kolekce…Od Vietnamců bych botičky raděi nekupovala.
to mně zaujalo zkusím se podívat jestli tady někde poblíž také nemají sklad.
janinka4444 píše:MaryClementine píše:koukala jsem na to a chci se zeptat nepadají z nožičky?
My máme tohle (kožené capáčky Nolen) asi týden a zatím dobrýhttp://www.capacky.cz/
Ani ne. Ale fakt je, že my nechodíme, ale kleká si a začíná stavět a má to třeba do kočárku, aby mu nebylo zima na nožky. Já to koupila vyloženě na to stavění, ne na běhání.
Ahoj,
já jsem kupovala první botičky capáčky a to u české firmy DPK. Pak jsme tam kupovali i další…
A protože já jsem jako malá měla problém s plochýma nohama, tak jsme zrovna v pondělí byly s holkama u rehab. Dr. a ta zkonstatovala, že ta starší už má bez problémů klenbu a je cekově OK. Prostě jsme se shodli na tom, že se nám ty peníze investované do pořádných bot vrátily…
K vietnamcům klidně pro oblečení (i když dneska už taky ne, hlavně ne na malý děti), ale pro boty nikdy!