Reklamace bot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
sia
11315
31.8.10 07:25

Reklamace bot

Ahoj holky, můžete se prosím podělit o rady a zkušenosti s reklamací bot. Já jsem včera reklamovala společenské boty, kterým pustila barva pod prsty - zůstaly bílé otisky od každého prstu. Do dvou třetin byly podšité a třetina pod prsty byla jen nalakovaná na zlato. Holka je měla na sobě asi 2× doma (aby si zvykla na podpatek) a jednou na svatbě.
Máte někdo zkušenosti s podobnou reklamací? Paní prodavačka mě překvapila že si sice boty vzala, ale vlasně ani ne na reklamaci, ale pouze na 3dny na posouzení panu vedoucímu a s vyjádřením, že „to moc nevidí“, a že si myslí že se na to reklamace ani nevztahuje. Jak postupovat pokud nám budou chtít boty vrátit, mám trvat na reklamaci u výrobce, nebo poslat boty někam jinam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
bamba
31.8.10 08:20

Trvej na reklamaci,je to vada a ty máš nárok výrobek reklamovat.Nenech se ukecat na nějakou opravu atd.Vedoucí není oprávněn posuzovat vadu,musí to odeslat výrobci,nebo dodavateli.Bohužel dnes nevíme,kde vůbec zboží kupují a pak nechtějí reklamace uznávat.Pokud by ti dělali problémy,je docela kouzelné slovo ČOI.Držím palce,aby ti reklamaci uznali,pokud ne na ĚOIku se obrať uvidíš tu ochoty prodávajícího.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.10 08:55

to neni pravda,majitel muze sam napsat vyjadreni bez posilani k vyrobci.Kdyz by to tak udelali,sama si zajisti posudek a kdyz bude pro tebe tak to muzes dat na ČOI

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.10 09:16
Anonymní píše:
to neni pravda,majitel muze sam napsat vyjadreni bez posilani k vyrobci.Kdyz by to tak udelali,sama si zajisti posudek a kdyz bude pro tebe tak to muzes dat na ČOI
Že by ses taky jednou ukázala?Paní chytrá?Kdyby to bylo tak,jak píšeš,nikdy by se nepodařilo něco reklamovat.
  • Citovat
  • Upravit
16291
31.8.10 09:47

Mi Baťa reklamoval boty jednou hned na místě - pouze vyjádření vedoucí prodejny, žádný posudek někomu. Uvolňovaly se mi v teniskách taková ta kovová očka co v nich jsou provlečeny tkaničky.

Nějak jsem nepochopila jaký střih vlastně ty boty měly, ale taky bych to viděla na reklamaci, že výrobek nesplňuje to co má.

Z ČOI si už dneska nikdo nic nedělá mi přijde. Mají své kličky jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9263
31.8.10 09:50

reklamaci musi vzdy vzit,ale neni povinost to posilat vyrobci,majitel si muze napsat posouzeni sam.Budto vymenit za jine nebo reklamaci neuznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43019
31.8.10 11:52

myslim, ze anonymka 1 ma pravdu, posoudit to muze prodavajicic - bohuzel. respektive bohuzel? Kdoviproc je tato zakonna uprava, trebas byli vyrobci zavaleni reklamacemi neopravnenymi,

barvu pod prstama mi pustily vsechny svetle nekozenne sandaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
31.8.10 12:25
Pudloslava píše:
myslim, ze anonymka 1 ma pravdu, posoudit to muze prodavajicic - bohuzel. respektive bohuzel? Kdoviproc je tato zakonna uprava, trebas byli vyrobci zavaleni reklamacemi neopravnenymi,barvu pod prstama mi pustily vsechny svetle nekozenne sandaly

Já ro myslela spíš tak,ře vedoucí,či majitel sice můýe posoudit,ake právě že téměř vždy dojde k závěru,že je vše v pohodě,nebo že to opraví,no a když se to snaží jakkoliv opravit,výtobce už pak reklamaci neuzná.Np a ČOIka je stále strašidlo.

• Citovat
  • Upravit
sia
11315
31.8.10 12:37

Díky holky, ikdyž jste mě moc nepotěšily. Kdyby to byly nějaký sandály tak bych to snad ani neřešila ale jsou to společenský boty v kterých chtěla chodit do tanečních a vypadá to hrozně, byť většina toho ošoupaného je při obutí boty schovaná. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
31.8.10 19:09

Ahoj, jednou jsem reklamovala pánské boty s podobnou vado + rozpárání podrážky. Nejdříve nám to vůbec nechtěli vzít, nakonec vzali. Za tři dny volali, že máme přijít. Reklamace neuznána. Takže jsem hned na místě podala další. K výrobci. Trvalo to 3 týdny. Poté reklamace neuznána. Prodavačka byla namistrovaná a vysmívala se mi do ksichtu. Nechtěla mi dát ani reklamační protokol. Byla jsem tak nas…ná, že jsem si vyhledala znalce (přes internet), boty mu zaslala včetně všech dokladů + 700,– Kč. Bylo mi jedno, jestli o ty peníze přijdu, ale věděla jsem, že ty boty jsou šmejd. Znalec mi během 14 dnů poslal vyjádření, že to je jednoznačně výrobní chyba. Velice natěšená jsem šla do prodejny, bouchla s botama, na ně dala soupis nákladů: peníze za boty, znalec, počtovné, cestovné. Prodavačka se nejdříve tvářila, jako že jsem magor, ale vedoucí se zarazila. A když jsem jí řekla, že neváhám a podávám to k soudu, tak mi zaplatili všechno do mrtě.
Musíš na ně tvrdě. Sama jsem pracovala v obchodě a vím, že reklamace se prostě řešit nechtějí.
Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
1.9.10 09:14

Lemaz díky za povzbuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
8.9.10 08:21

Holky, včera nám vrátili peníze. Takže pokud se vám někomu stane něco podobného klidně reklamujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klara 222
18.12.12 20:55

Tak to nemáš pravdu. Obuv posuzuje přímo vedoucí na prodejně. Ten ji může neuznat, připadně poslat na velkoobcod k posouzení anebo na opravu. Vedoucí prodejny je zodpovědný za posouzeńi reklamace nikoli velkoobchod!

• Citovat
  • Upravit
2398
23.5.14 20:35

Včera jsem koupila synovi nové boty - plátěné, v kamenném obchodě.
Dnes jsme byli na písku a už se mu začíná odlepovat pásek na špičce boty.
Hned zítra je půjdu reklamovat. Jen by mě zajímalo, zda můžu po jednom dni od koupě odstoupit od smlouvy či mám nárok hned na výměnu.
Opravdu na začátku léta nechci čekat měsíc na reklamaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
23.5.14 20:51

Dělala jsem 8 let v obchodě, ale šperky nejsou boty…a když přišel člověk druhý den, že se něco stalo, tak to byla bohužel reklamace, ať se vztekal jak se vztekal. ALe nějaké obchody obuvi jako Deichmann rovnou boty vyměnil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková