Reklamace bot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
myšák1187
23.5.14 21:03

No záleží co to je za obchod a jak to řeší, my většinou do druhého dne dali nové, ale povinnost to nebyla, nevím zda se něco změnilo s novým OZ :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2398
23.5.14 21:05

@relay já to nekupovala u Deichmana ani v žádném takovém velkém obchodě.
Prostě v malém obchůdku ve městě.

Bohužel jsem tam reklamovala klukovi sandálky před 2 rokama, prodavač na mě hleděl, proč si nedám kousek párajícího se suchého zipu zašít u opraváře přes cestu. Řekla jsem mu, ať to klidně nechá zašít on, ale že chci k tomu písemné vyjádření, protože se nebudu v případě další reklamace dohadovat, že jsem už s botama sama něco dělala.

Jsme malé město, 3 obchody s obuví, ale žádný velký výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
23.5.14 21:19

Značkovej obchůdek? Nebo made in china?? Těm totiž stačí jen pohrozit kontrolou :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.5.14 21:19
@danik píše:
@relay já to nekupovala u Deichmana ani v žádném takovém velkém obchodě.
Prostě v malém obchůdku ve městě.

Bohužel jsem tam reklamovala klukovi sandálky před 2 rokama, prodavač na mě hleděl, proč si nedám kousek párajícího se suchého zipu zašít u opraváře přes cestu. Řekla jsem mu, ať to klidně nechá zašít on, ale že chci k tomu písemné vyjádření, protože se nebudu v případě další reklamace dohadovat, že jsem už s botama sama něco dělala.

Jsme malé město, 3 obchody s obuví, ale žádný velký výběr.

Záleží na obchodu, před rokem jsme řešili něco podobnýho a měli jsme smůlu, měsíc jsme čekali na reklamaci, kterou nakonec původně neuznali, nakonec teda jo… :nevim: Klukovi naštěstí byly ještě tak tak boty z podzimu… :zed:

U nás teda šlo o vadu bránící v používání, prckovi (i přes řádný vyzkoušení prodavačkou v obchodě) bota po cca 100 nebo 200 metrech rozedřela kotník do krve… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.5.14 21:28
@relay píše:
Značkovej obchůdek? Nebo made in china?? Těm totiž stačí jen pohrozit kontrolou :lol: :lol:

Značkový (např. Baťa, či jedna značka) to není, ale ani žádný „trhovec“. Je to takový mišmas, boty jen pro děti, velký výběr (největší ve městě).

@kate02 boty z loňska jsem už vyhodila, měl je malé, teď má jen botasky.
Uvidím, co mi zítra řeknou, ev. bych se zkusila podívat do bazaru, občas se tam dají koupit nějaké botky v super stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
23.5.14 21:31

Taky začínám vybírat botičky, vybrala jsem, ale za 700,–..málem jsem sebou řízla :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.5.14 21:36

Já za ně dala 320Kč, takové lehké plátěné na písek a do školky.
Syn má 4 roky a už má vel. nohy 30:-).

Zkusím hodit odkaz, jaký typ botů máme, na co si dát pozor!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.5.14 21:43

http://www.boticky-misa.cz/…_1100593.htm

to jsou ony. Začíná se odlepovat ten pásek dole na špičce (po hodině na písku) :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
23.5.14 21:46

Já poradím jen vždycky si ty boty pořádně prohlídněte v obchodě, ono se i dost často stane že přijdou špatně sešité či slepené z výroby, jinak co se týče lepidla, bohužel je to tím, že dost věcí dělá stroj a když dochází lepidlo a obsluha si toho včas nevšimne tak je průšvih. No, ale bohužel to je se vším dneska

• Citovat
  • Upravit
2398
23.5.14 21:54

@myšák1187 potkala jsem navečer známou, bavily jsme se o botech a říkala, že vloni měli ten samý problém, co my - začala se odlepovat páska na špičce, boty jim na reklamaci nevzali, pásek strhla (vypadalo to hrozně) a koupila boty nové a ty ´původní nechala na ven..

Doufám, že tak nedopadnu.

Mě přijde, že se teď šijou boty pro děti „na sezonu“.
Dceři jsem koupila boty vloni, velikostně je má stále dobré, ale zas ji nedrží suché zipy. Tak zvažuju, zda jít reklamovat i tyto botky. výrobce počítá s tím, že boty další rok děti neobují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
24.5.14 11:59

Tak jsem dnes byla s těma botkama. Paní se na ně dívala, že to je vada opravitelná a ať si přijdu ve středu (asi je zalepí sami).
Reklamační lístek mi nevypisovala, nicméně budu trvat na tom, aby mi aspoň dozadu na paragon napsala, že to opravili oni.

Měla připomínky (ironické), že je to lepené a že se to může stát, že jsem to mohla očekávat.
Tak jsem se jí ptala, zda jsem to měla očekávat hned po prvním obutí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
25.5.14 08:35

@danik no tak dle mého jsi měla trvat na vypsání RL, mám dojem že pokud bys tam šla s pracovnicí ČOI, tak by v tomto případě mělki pokutu jak blázen. Zkuz si ho vyžádat i zpětně, ať máš v ruce doklad že jsi to reklamovala a nedomluvila jsi se bokem s prodavačkou že ti to zalepí

• Citovat
  • Upravit
2398
25.5.14 10:32

@myšák1187 já budu chtít při vyzvednutí opravených bot potvrzení od nich, že boty opravili oni. Kdyby se rozlepovaly dál, aby mi netvrdili, že jsem je opravila sama a záruka tím zaniká.
Kdyby vypisovali RL, musela bych čekat měsíc na vyjádření a kupovat nové boty:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
25.6.14 13:07

@myšák1187 bohužel jsem musela jít boty opět reklamovat - opět se rozlepovaly ty gumové pásky na špicích a kolem pat.
Prodejce nevypsal RL, ale opět boty nechal zalepit na své náklady.
Na paragon jsem si podruhé nechala potvrdit, že je lepili oni (datum a podpis).
Prodavač - majitel se mě ptal proč to tam chci, tak mu říkám, že pokud se to stane potřetí opět přijdu a on mi řekl, že kdyby „takové obyčejné“ plátěnky poslal výrobci, že mu reklamaci neuznají, že se takové obyč boty nereklamují.
Tak jsem mu řekla, že opravdu nechodím do práce proto, abych co 14 dnů kupovala nové boty, že snad boty vydrží aspoň sezonu, než děcku odroste noha.
Opět jsem rozladěná.

Ale tak mě napadlo, že když on ty boty vzal a opravil, tak mi reklamaci (vadu) uznal a pokud budu reklamovat potřetí, mám už nárok na vrácení peněz?
Nebo když to teprve pošle výrobci, bere se to jako 1.reklamace (to je přece blbost, když jsem tam byla už 2×)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
25.6.14 13:13

Hlavně se nenech odbýt, do mě se taky nedávno pustili, že si dovoluju reklamovat sandále se zlomenou podrážkou po jedné sezóně :pocitac: Prý takové boty se nereklamují-kožené sandály za 700 :roll: Nedala jsem se, na reklamaci trvala a vrátili mi peníze. Mám pocit, že dnes všichni zkoušejí zákazníka od reklamace odradit, protože ví, že prodávají šmejdy a nechce se jim platit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková