Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky,předem se omlouvám za založení nové diskuse.Jsem vážně zoufalá při výběru bot pro kluky.Jelikož jsem zjistila, že mému nejmladšímu děsně vyrostla nožička a nutně potřebuje další.K mému úžasu si nemohu vybrat žádné boty,které by alespoň trošku byli hezké.Vím , že nejde tak o vzhled,ale spíš o to aby byli zdravotně nezávadné,ale i tak koukám aby se alespoň trošku líbili.Prochodila jsem už tolik obchodů:Essi,Fare,Santé.Nikde nemají hezké boty.Kolekce Essi je při nejmenším stejná jako minulá a už loni byl problém si vybrat.Mají strašnou spoustu modrých a je na nich jen nepatrný detail od odlišení a u značky Fare ani nemluvím.Když už držím v ruce botičku,kterou bych i koupila,prodavačka na dotaz zda ji má v oné velikosti zakroutí hlavou že ne a jsem tam kde před tím.
Brouzdala jsem i po internetu a byla rozhodnutá je objednat a risknout velikost,ale ouha žádné nic moc.Líbí se mi docela Superfit,ale nemají je opět oceněné a tak pořád chodíme v sandálkách a vypadá to , že si za chvíli prošoupe i palce u nohou,jakým zázrakem mu ty nohy rostou.
Jaké boty kupujete vy?Jen Essi a Fare?I když se vám nelíbí?
Riskujete nákup přes internet?Jsem vážně z toho smutná. ![]()
Sandálku je teď všude plno,dokonce bych vybrala jich několik,ale celoroční nějak nejsou.
Hako, asi je to o vkusu a náročnosti ( tedy náročnosti maminek, dětem je to buřt
)- koukám hlavně na funkčnost a vzhled je až na posledním místě - sandálky jsem koupila Essi - vzhledově nebyl to můj styl, ale nad to jsem se povznesla, hlavně , že slouží.
Podzimní jsem koupila polské certif. Kornecki a byli i vzhledově hezké (no ale možná, že pro někoho by neprošli, já nevím
)..
Jaké máš vlastně estetické požadavky..
![]()
certifikovane deichmann. Ale taky se stane, ze maji pidivelikosti a ty co bych potrebovala nemaji. Ale nastesti jsem z Prahy, tak muzu zajet do vice prodejen
Pegres, Jonap… Vzhled taky neřeším, hlavně aby byly OK (kožené, pata, kotníčkové, šněrovací…) Stejně je za pár dní okope a jsou hnusné, tak co.
tak já tedy kupuju převážně superfity, lehké, kožené, bývají s goretexem, takže nepromoknou..
Už jsem si zvykla, že přijdu do obchodu, a koukám záměrně po velikostech, pak typu boty, pak ceně, a pokud vůbec zbyde nějaký výběr ((cca dva ks), tak si teprve poté dovolím ten luxus si začít vymejšlet a vybírat ..... ![]()
My také kupujeme u deichmana a spokojenost.Jednou jsem kopila přes net na poslední zimu s goretexem a byly parádní!
mimochodem, nevím, co je na tom pravdy, ale v poslední Betynce jsem četla, že trend botiček se změnil a nyní už se nedoporučuje mít pevný kotník ale naopak volný…
Já kupuji Pegres. Jsou povětšinou kožené a za super cenu, navíc mají žirafu (certifikát) jen nevím, jestli by se ti líbily.
Alla, kotník mi mudr nezdůrazňoval jestli pevný nebo ne, důležitý je prý pevný opatek.
já teda chci aby ty botky byly aji hezký…nechce se mi koupit malé něco co se mi nelíbí..
na jaře si vybrala botky sama
já jsem vybrala 3 a ona si z nich vybrala. ty nejdražší.. ![]()
ale byly super.. takže na podzim koupíme ty stejný. nebo podobrný..
byly to superfity..
a co v obchodě vyzkoušet určitou značku a pak si ju najít na netu a tam vzít tu velikost..
já to tak asi udělám. v obchodě zkusím botky třeba v hnusné barvě a pak si na netu najdu ty stejný v hezčí a objednám je.. pokud teda nebudou v obchodě ![]()
Hako, tak ja řeším problém s botičkami. Prvně musí být pro dětskou nožičku a rozhodně musí být vyrobeny v Čechách. Takových firem je, že mi stačí prst jedne ruky, takže teď jsem vybrala fare, sice je to skoro vše na jedno brdo, ale učelově jsou ok.
Ja spiš řeším jak je to tady s číslováním, protože nákup botiček s tím malym číslem je o nervy. A navíc jsem nenasla převodník cm vs číslo.
Tak já dcerce koupila taky Pegres, a líbí se mi. Celokožené, styl řekněme sportovnějšího ražení ![]()
Mimochodem a RHB Mudr doporučuje pevnou patu, určitě prý ne nějaký hadráky.
Já se teda přiznávám, že já kupuju boty většinou Essi, v mnou žádané velikosti mívají pár kousků, tak prostě vezmu ty nejmíň ošklivé a aby barevné ladění odpovídalo pohlaví dítěte.
Sandálky má Maty Santi (??? - z lékárny), vzhledově jsem z nich byla nadšená do tý chvíle, než se v nich projel na odrážedle ![]()
Myslím, že u takhle malých dětí nejde o „krásu“, ale o funkčnost.
no já právě moc požadavky nemám,ale za tu dobu co pořád kupuji botičky Essi, jsem žádnou změnu nepostřehla.Tak nějak jsou pořád stejné a pořád se točí dokola.Fare jsme měli jen jednou a to z nouze,jelikož už v Essi žádné neměli a já musela koupit vážně ošklivé boty.Já neumím koupit boty , které se mi ani trošku nelíbí.Vím že je děti zničí atd. , ale prostě kupuji i očima.
Máme tu ve městě 2 krámky.Essi a Fare.V Essi Vám ani neřeknou , kdy přijde zboží,neporadí,na vše se musíte ptát,jelikož prodavačka kouká a čeká.Spíš mně připadá , že obtěžuji.Je to přístup na prd.Myslím , že ani se nesnaží vzít z kolekce víc těch botiček,nebo jsou hned fuč a já přijdu pozdě.
Přes internet se mi to nechce objednávat,bojím se , že bych netrefila velikost a aby taky seděli.Líbí se mi hodně od Superfit,Ecco.Ale možnost si je vyzkoušet je nulová.
Tak stejně skončím v Essi.Viděla jsem novou kolekci,tak nějak stejná jako loňská,jen přidali myslím jednu barvičku „hnědo-žlutou“.
Kamarádka svému 6-letému synovi Essi nekupuje,protože ji přijdou už komické na noze.Takové dlouhé. ![]()