Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
zdravim, holcine jsou nyni 4mesice v zime 09-12, jake koupit boticky na zimu? myslite ze uz bude capat?:) delaji se i nejake treba boticky s koziskem jako prvni boticky? prvomatka ma opet dotaz:))) a prosim jakou velikost? 18 nebo 19? diky za rady
Příspěvek upraven 10.08.10 v 23:38
nejdřív počkej, jestli se ti rozchodí.
první chodící botičky se kupují, až když dítko víc chodí než leze. taky uvidíš, jakou bude mít velikost… jinak se dělají takové univerzální capáčky, spíš pro okrasu v kočárku, a těch je velký výběr. Klárka měla v roce a čtvrt na zimu kotníčkové kožené botky s kožíškem. důležitější než paráda byla funkčnost a možnost pořádně stáhnout nohu kolem kotíčku.
Malá sice pravděpodobně ještě capat nebude, ale jestli ji chceš nechat pohrát ve sněhu, tak něco na nohy potřebovat bude…
Nevím, co si představuješ „jako kozačky“.
Co si vzpomínám, tak se dělají takové bačkůrky do kočárku, ale ty asi na ven nebudou. Potom sněhulky nebo pevné vysoké botičky (kanady pro miminka
). Sama bych to asi nechala až na tu zimu. Uvidíš kolik bude sněhu, jak si malá povede s chozením a tak…
Velikost nožiček holčiny bych mohla leda tak věštit z křišťálové koule. Na to je fakt ještě brzo.
Taky budu tohle řešit, ale dokud nechodí, nemá to smysl. Opravdu nemůžeš větší chodidla než o měsíc starší chlapeček
jsme to porovnávali ![]()
Navíc si spíš říkám, že bude třeba spíš teplé botky jen do kočárku, že do jara nebude chodit natolik aby zvládla chůzi ve sněhu nebo břečce… čili předpokládám chození jen doma a venku až na jaře… ale můžu se mýlit.
Já bych taky počkala na zimu a když by ještě nechodila, tak bych botky nekupovala, to bych jí nožky schovala do deky do kočáru.
taky to resim, holcicka narozena v listopadu, ted si zacina stoupat,pocitam, ze v zari asi nejake capacky busou treba,nevim jestli ji pres zimu drzet v kocarku nebo kupovat i zimni
Ja mela miminko na zac.kvetna, a pres zimu mel takove ty zimni latkove capacky do kocarku, vyndavat ho do snehu by me nejak vubec nenapadlo, vzdyt to bylo mimino ![]()
Ale on je hodne miminkovskej celkove, nam se zacal stavet az ve 13mesicich, tudiz dalsi jaro ![]()
Prvni zima pro me byla proste zima s mimi v kocarku.
Tak uvidis, jak to bude u Vas, resila bych to az to nastane.
Řešit velikost je fakt ještě brzy. Starší syn měl úplně první boty 21
, v roce, to ještě nechodil, chodil od 15 měsíců, to měl už velikost 23
Zimní boty, kolem roku a půl, měly velikost myslím 24 a nevydržely celou sezonu. Museli jsme pořídit ještě o číslo větší.
Mladší měla první botičky vel.18, kolem roku.
Loni v zimě měla rok, od listopadu chodila, ale na venek boty neměla.Měla teplé beránkové „boty“, do sněhu vhodné nejsou. My jsme toho času venku moc nestrávily, měla opakované bronchitidy, pořád ATB, až do dubna jsme pořádně nevylezly ven.
Jinak bych jí koupila nějaké kvalitní pevné kožené botičky, asi od Bati. Ty měl syn první zimu, asi v roce a půl. Pěkně drahé, ale neprotekly.
Co se týče „kozaček“ a podobných parád, myslím, že v nejmenších velikostech nejsou. A ze zkušeností známých vím, že se v nich dítěti moc dobře nechodí.
Potom nějaké „sněhule“, taky nevím, jestli koupíš v nejmenších velikostech. Ono v 18 - 19 toho moc není, kromě botů na první chození.
Monjie píše:
zdravim, holcine jsou nyni 4mesice v zime 09-12, jake koupit boticky na zimu? myslite ze uz bude capat?:) delaji se i nejake treba boticky s koziskem jako prvni boticky? prvomatka ma opet dotaz:))) a prosim jakou velikost? 18 nebo 19? diky za radyPříspěvek upraven 10.08.10 v 23:38
Monjie, vybírat teď zimní botičky je opravdu předčasné
Jednak nevíš, jakou bude mít velikost a kdy vůbec začne chodit. Taky jsem slyšela, že prckové, kteří se učí chodit v zimě, tak se venku raději vozí v kočárku - jsou nabalení v kombinéze a hůř se jim chodí. Ale jak kdo samozřejmě.
Malý měl první botičky ve velikosti 21. Zrovna nedávno jsme mu byli koupit uzavřené botky a za rozumnou cenu nesehnali
Narazili jsme pouze na sandále nebo už na zimní boty, které mají teď za pěkné ceny. Jenže není mi to nic platné, nevím, jakou bude mít malý na zimu nohu
A už vidím - až je budeme potřebovat, budou vyprodané ![]()
Takže s botkami vyčkej ![]()
Taky bych počkala a další věc je, že bych ji to v zimě ani neučila, že jde ťapat vedle kočáru. Páč sníh je většinou jen pár dní, pak nasolená břečka, do které ji asi nebudeš chtít pustit a to se jí líbit nebude… Nechtělo by se mi denně řešit vzteklý děcko v kočáru.
Holky, chci se vás zeptat… veselatkanicka? Je to e-shop, nabízejí dětské botky. Nabídka pěkná… co kvalita? A jaká značka pro 3 letou? Díky moc.
@PolinkoMaly jak kvalita? v eshppu mají desítky značek
stejně jako spousta jiných eshopů…
já doporučuji barefoot obuv a nebo alespon kompromis, široké a ohebné boty ![]()
Jasně, že mají v eshopu desítky značek… to je ten problém… Já hledám konrétní zkušenost s konrétní značkou… nebo třeba i negativní. Barefoot? Na zimu?
@PolinkoMaly no ale to musis upresnit, jakou ma dite nohu, zalezi na sirce, delce a tvaru prstu, take zda ma vysoky ci nizky nart ![]()
http://zdravenozky.cz/…detske-nohy/
moje 3.dite ma tak sirokou a vysokou nohu, ze obuje jen Béďa
obkresli chodidlo a zmer https://www.najdibarefoot.cz/…vhodnou-obuv