Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj všem, ráda bych se zeptala, kde máte zkušenost s nakupováním obuvi pro prcky v Brně, kde jste nakupovali? Mám ročního prcka a pomalu začínám koukat, kam pro boty vyrazit
Obchod Žirafka na Nám. 28.října: http://www.zirafka.com/ Veliký výběr, odborně proškolený personál, pidi dětský koutek, kvalitní boty… Nikde jinde nenakupuji. ![]()
O žirafce vím, ale co jsem slyšela, tak jsou tam boty zbytečně drahé…u deichmana si kupuji já boty, ale právě jsem evěděla, jak jsou na tom s kvalitou botiček pro prcky
U úrazové nemocnice je prý levný a dobrý obchůdek. Chystám se tam pro zimní boty.
Ano, v Žirafce jsou dražší. Ale jsou to opravdu kvalitní boty (s atesty, s certifikátem „žirafky“), personál ti správně změří nohu dítěte, správným měřítkem přeměří botičku uvnitř, poradí k čemu je který typ obuvy vhodnější atd.
U Deichmana si také občas kupuji boty, ale dítěti bych tam nekoupila. Nevím, myslím, že se moc nedá dát rovnítko mezi Deichman a „kvalitní“. Jo, kdybys napsala: hledám rozumné boty za rozumnou cenu, tak snad, ale psala jsi, že chceš doporučit obchod s kvalitníma botama…
Já to mám pocitově takto: boty na stánku u Vietnamců = low level, ostatní obchody = jakš takš, Žirafka = kvalita. ![]()
Hlasuju taky pro Žirafku ![]()
Malý má vysoký nárt a širokou nožku, takže za odborné změření a radu jsem fakt ráda. Essi na Merhautově taky doporučuju (taky botky pro nás
. Co se týče vyšší ceny, tu jsem za kvalitní atestovanou botičku ochotná zaplatit, ale dělám to i tak, že botičku vyzkouším na prodejně a úplně stejné pak objednám na netu
(levněji)
Deichmana úplně nezavrhuju, tenisky na odrážedlo za 200,– od nich máme taky…a tuším tam mají i Elephanten s certifikátem = taky vyšší cena.
Souhlas s Wiollou
. Kvalitni boticky maji jeste na Pekarske asi uprostred. Prodavacka dokaze opravdu dobre poradit, ale ma celkem bojovou povahu, nektere maminy se ji boji a nechodi tam
My nakupujeme v Essi na Merhautce, jsou tam v porovnani s Pekarskou asi tak o 100Kc levnejsi, ale je to z ruky. Prodavacky, tam taky celkem poradi, premeri, ale prave treba na Pekarske mi prodavacka rekla, jakou botu by syn mit nemel a proc (vysoka klenba, siroka nozka), takze mi ty boty za to staly.
Nase boty stoji kolem 800, sandalky 600. Je to dost, ale do levnejsich proste nepujdu, zdravi ditete mi za to stoji.
Děkuju moc všem za odpovědi.....chtěla jsem právě zkusit najít nějakou alternativu za žiravku, třeba za trošku nižší cenu, ale přesto kvalitní obuv
Ještě je prý dobrý obchod v bývalém Rozkvětu, my často nakupujeme v obchodě Balo na Masaryčce.
na svobodáku v rozkěvu je OBCHŮDEK PRO DĚTI. dole u jezdicích schodů..
maj tam hlavně boty SUPERFIT..
ale jinak souhlas se žirafkou ![]()
bzeva že dobře změří nožku a ukážou kolk tam má dítko místa když si botku obuje..
Taky doporučuji ŽIRAFU
Byla jsem tam minulý týden s jedním již v 10měs. chodícím dvojčetem a nemůžu si stěžovat jak na chování personálu, tak na velký výběr…a cenově se zas tak nelišící od cen na netu s poštovným, takže já asi jinam chodit nebudu ![]()
V býv. Rozkvětu mají jen Superfity, a žádné botky pro tak malé dítě jsem tam neviděla, v Balu na Masarykové mají prodavačky dost hrozný přístup, boty tam mají v krabicích, takže když jsem se chtěla jen mrknout, byly dost otrávené
A Essi nemá certifikát žirafy.
Pro Brno-venkovanky doporučím i výrobu dětské obuvy v Židlochovicích, cenově jsou tam trošku níž, boty mají taky certifikát, ale ve srovnání s Pegreskami, co jsme si vybraly jako první botky my, my připadaly takové obyčejnější.
http://www.beda-obuv.cz/
Ještě by mě taky zajímalo, jaký parametry má správná první bota pro prcka splňovat…ale to už je asi na jinou doskuzi že ![]()
Ja jsem s Essinami celkem spokojena a hlavne mi je doporucovali na rehabilitaci. Rekli mi, at nejdu do cizich boticek, ze maji jine kriteria a co splnuji jejich zahranicni, nemusi splnovat nase. Na co byl u nas kladen duraz, aby byla zpevnena pata.
Zde je povidani http://www.fare.cz/…/view/118/1/
Ahoj všichni,
velmi spokojená jsem s dětskou obuví na ulici Pekařská. Sama si vybírám boty podle počasí a barvy, ovšem pro děti chci hlavně kvalitu. Chodím do obchodu na Pekandě již čtvrtým rokem a nemůžu si vynachválit odborné doporučení paní prodavačky. Teď už jsem zkušenější, tak se dívám hlavně po značkách Olang, Keen, Kamik, Essi… Nikdy jsem neměla u svých třech dětí s botami problém. Důležité je počkat na příjem zboží, kdy je největší výběr a není nouze. Dámy, držte se jistoty a nechejte si poradit od zkušenější ![]()